ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ | iSquare

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

 

Εισαγωγή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την iSquare η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών και των συνεργατών μας έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από τυχόν απώλεια, διαρροή, αλλοίωση, διαβίβαση ή την με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αθέμιτη επεξεργασία και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρία, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της εταιρίας.

 

Τι είναι το GDPR;

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) αποτελεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Ένωσης (ΕΕ) στον εξεταζόμενο τομέα. Αντικείμενο του Κανονισμού είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προς προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Η εταιρία iSquare Μ.Α.Ε. με έδρα την Καλλιθέα, Αλεξάνδρου Πάντου 27, email: [email protected] , τηλ.: 211 9997500, website: www.isquare.gr, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να απευθυνθείτε στον Τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) της iSquare, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: [email protected]. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO), email: [email protected], τηλέφωνο: 211 9994480.

 

Ποιες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων επεξεργαζόμαστε;

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε τα επεξεργαζόμαστε μόνο όταν έχουμε νόμιμο λόγο να το κάνουμε ίναι δε τα απολύτως αναγκαία, απαραίτητα και κατάλληλα για οποιαδήποτε συναλλαγή ή συμβατική σχέση με την εταιρεία. 

Αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε απευθείας από εσάς, σας ενημερώνουμε ότι οφείλετε να μας γνωστοποιείτε κάθε μεταβολή των δεδομένων σας χωρίς καθυστέρηση, καθώς και να ανταποκρίνεστε σε κάθε αίτημά μας για επικαιροποίηση.

Προσωπικά δεδομένα, που επεξεργαζόμαστε και τα οποία μας παρέχετε εσείς, συνοψίζονται στα εξής: 

- Δεδομένα ταυτοποίησης & νομιμοποίησης (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία και τόπος γέννησης, φύλο, στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, οικογενειακή κατάσταση, επάγγελμα ΑΦΜ/ΔΟΥ, ΑΜΚΑ)

- Δεδομένα επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail), FAX)

 

Πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας;

 

  • Για την παροχή των προϊόντων και των υπηρεσιών μας 

Προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε π.χ. για την παροχή των υπηρεσιών που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε εμάς, όπως για παράδειγμα για την αγορά προϊόντων (π.χ. για την αγορά ενός iPhone),  και κατά συνέπεια η εκπλήρωση των συμβατικών μας στο πλαίσιο αυτό (η αναγκαιότητα επεξεργασίας ή για την τεχνική υποστήριξη που παρέχουμε σε συσκευές σας, κατόπιν δικού σας αιτήματος. Επίσης, μέσω φόρμας της ιστοσελίδας μας, μπορείτε, υποβάλλοντας το Email σας (το εν λόγω στοιχείο έχει τη σήμανση υποχρεωτικού πεδίου στη φόρμα) να αποκτήσετε πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία καθώς και utilities που περιλαμβάνουν Νεοελληνικό Ορθογράφο και Θησαυρό, γραμματοσειρές και υποστήριξη παλαιότερων μοντέλων Mac καθώς και εξειδικευμένα βοηθητικά προγράμματα. Επίσης, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.learnipad.gr, μπορείτε υποβάλλοντας το ονοματεπώνυμο και το email σας να λάβετε τις υπηρεσίες μάθησης που παρέχουμε μεταξύ άλλων και με τη δυνατότητα παρακολούθησης online εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τα οποία πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Webex. 

 

  • Για την επικοινωνία μας μαζί σας και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας

Προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε για διαχειριστικούς λόγους, όπως για παράδειγμα για τη διαχείριση των παραπόνων σας και γενικότερα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας . Ειδικότερα, μέσω email ή τηλεφώνου μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας εξυπηρετήσουμε σχετικά με προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζετε στη χρήση ή στη λειτουργικότητα των προϊόντων μας αλλά και να σας πληροφορήσουμε για τη διαθεσιμότητα αυτών, τα σημεία πώλησής τους και να σας παρέχουμε υπηρεσίες service.

 

  • Για την εκτέλεση ηλεκτρονικής παραγγελίας 

Προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και όταν πραγματοποιείτε παραγγελία στο e-store μας, iSquare.gr/store. Για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας και της δημιουργίας λογαριασμού μπορεί να σας ζητηθούν περισσότερα στοιχεία, ωστόσο θα είναι τα ελάχιστα για τη σύναψη και εκτέλεση της σύμβασης. Τα εν λόγω στοιχεία έχουν τη σήμανση υποχρεωτικού πεδίου. 

Ειδικότερα,

για να παραδίδουμε τις παραγγελίες σας και να μπορούμε να σας υποστηρίζουμε και μετά την πώληση τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόμαστε είναι: 

- το όνομα, το επίθετο, τη διεύθυνση, την  Πόλη, τον Ταχυδρομικό Κώδικα και τη Χώρα, ώστε να γνωρίζει ο υπάλληλος που κάνει την παράδοση σε ποιόν πρέπει να παραδώσει. Οι μεταφορικές εταιρείες ενδέχεται να επικοινωνήσουν μαζί σας για να ζητήσουν διευκρινήσεις αλλά και να σας ενημερώσουν για την παράδοση των προϊόντων σας.

- τη διεύθυνση τιμολόγησης ή/και παράδοσης, Πόλη, Ταχυδρομικό Κώδικα κ Χώρα ώστε να μπορείτε να παραλάβετε στο χώρο σας

- τον αριθμό σταθερού τηλεφώνου για να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας αναφορικά με την παραγγελία σας

- τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email), ώστε να λαμβάνετε την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας.

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα και για πρόληψη και ανίχνευση απάτης εναντίον σας αλλά και εναντίον της εταιρίας μας.

Επιπλέον, κατά την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας και εφόσον επιλέξετε τον σχετικό τρόπο πληρωμής σας ζητούνται στοιχεία πιστωτικών καρτών, τα οποία αφορούν αποκλειστικά την ηλεκτρονική διαβίβαση τους μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος προς το τραπεζικό ίδρυμα για την ολοκλήρωση της πληρωμής σας και μόνο. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν κρατάει/ επεξεργάζεται κανένα στοιχείο πιστωτικών καρτών στα συστήματα της.

Για την υλοποίηση της υπηρεσίας πιστοποίησης κατόχου κάρτας ενδέχεται να απαιτηθεί η μεταφορά στοιχείων της κάρτας, σε τρίτο πάροχο, συνεργαζόμενο με την τράπεζα η οποία υλοποιεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής μέσω κάρτας.

 

  • Για τη δημιουργία λογαριασμού

Προσωπικά δεδομένα συλλέγονται όταν δημιουργείτε λογαριασμό στο iSquare.gr/store, στο iSquare.grκαι στο iPlanet.gr,ιστοτόπους τους οποίους διαχειρίζεται η iSquare. Κατά τη δημιουργία λογαριασμού μπορεί να σας ζητηθούν περισσότερα στοιχεία, ωστόσο τα ελάχιστα για τη σύναψη και εκτέλεση της σύμβασης θα έχουν τη σήμανση υποχρεωτικού πεδίου. 

Επίσης, δημιουργώντας λογαριασμό στο e-store μας μπορείτε να επεξεργαστείτε τα δεδομένα να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει η διαδικασία της ολοκλήρωσης παραγγελίας πιο εύκολη κάθε φορά που θα επισκέπτεστε το e-store μας και επιλέγετε να είστε συνδεδεμένοι. Παράλληλα, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας στο iPlanet.gr.

 

  • Για τη διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων μας και την προστασία προσώπων και αγαθών 

Η διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων, τόσο των δικών σας όσο και των δικών μας, επιβάλλει να χρησιμοποιούμε κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) και κάμερες ασφαλείας προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύουμε την ασφάλεια των φυσικών προσώπων, εγκαταστάσεων, υποδομών και εμπορευμάτων (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από τα συστήματα Βιντεοεπιτήρησης κάντε κλικ εδώ στην ειδική ενημέρωση για την χρήση συστημάτων Βιντεοεπιτήρησης) . Επίσης χρησιμοποιούμε και ειδικά λογισμικά ασφαλείας που στόχο έχουν τον εντοπισμό και αποτροπή κακόβουλων ενεργειών: συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη σας στους φυσικούς χώρους της εταιρίας μας αλλά και στις ηλεκτρονικές μας σελίδες χρησιμοποιούμε πληροφορίες, όπως για παράδειγμα η διεύθυνση IP, οι πληροφορίες θέσης, οι συσκευές των χρηστών κοκ ώστε να εντοπίσουμε ή να αποτρέψουμε απάτες ή καταχρήσεις της ιστοσελίδας μας.
 

  • Για τη συμμόρφωση με νομικές υποχρεώσεις

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΑΦΜ, επάγγελμα κλπ) στο πλαίσιο της συμμόρφωσή μας με έννομες υποχρεώσεις, και ειδικότερα με κανονιστικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη φορολογική νομοθεσία.

 

  • Για να σας ενημερώσουμε για τα νέα και τις προσφορές μας 

Εφόσον έχετε συναινέσει σε αυτό και υπό τις συγκεκριμένε προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, θα σας αποστέλλουμε ενημερώσεις για προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές κλπ. μέσω E-mail, SMS, instant messaging ή τηλεφώνου. Επίσης, κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, iSquare.gr, έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε φόρμα επικοινωνίας, παρέχοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση με σκοπό την εγγραφή σας στο Newsletter μας. Τα Newletters, πέραν από προωθητικό σκοπό, ενδέχεται να έχουν ενημερωτικό ή εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η αποστολή του σχετικού υλικού πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας Moosend.

 

  • Για να λαμβάνετε μέρος στην έρευνα Ικανοποίησης Πελατών

Για τη βέλτιστη λειτουργία και αξιολόγηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς στον ιστότοπό μας για τη συμμετοχή σας σε Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών και αξιολόγησης των προϊόντων μας. Η Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών σήμερα πραγματοποιείται στα social media, τα οποία διαχειρίζεται η Εταιρεία και μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτήν μόνο εφόσον το επιθυμείτε.

 

  • Για τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς

Για να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς που διεξάγονται από τη σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συλλέγουμε τα προσωπικά σας στοιχεία που εσείς μας κοινοποιείτε (email). 

 

  • Επικοινωνία μέσω social media

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω των social media (Facebook & Instagram) λαμβάνουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που έχετε αποφασίσει να δημοσιοποιήσετε αλλά και αυτά που μας αποστέλλετε εσείς όταν επικοινωνείτε μαζί μας αποστέλλοντάς μας αίτημα/ερώτηση ή/και παράπονο σας σε προσωπικό μήνυμα.

 

  • Εξατομικευμένη ενημέρωση 

Θέλοντας να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τους ιστότοπούς μας, ενδέχεται να χρησιμοποιούνται για αποστολή εξατομικευμένων ενημερώσεων, εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο. 

 

Ποιοι είναι οι νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων; 

Η iSquare επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με διαφάνεια κατά τις αρχές της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας, του περιορισμού του σκοπού και της ακρίβειας, του συγκεκριμένου χρόνου διατήρησης των δεδομένων και της ελαχιστοποίησης των δεδομένων.

Η νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων ανά περίπτωση μπορεί να είναι :

(α) Η παροχή των υπηρεσιών που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε εμάς, όπως για παράδειγμα η αγορά προϊόντων και κατά συνέπεια η εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων στο πλαίσιο αυτό (η αναγκαιότητα επεξεργασίας των δεδομένων σας στο πλαίσιο εκτέλεσης συμβατικής μας υποχρέωσης ή κατά το προσυμβατικό στάδιο κατ΄ αίτησή σας για την παροχή σε εσάς των υπηρεσιών μας), για την απόδειξη των παραγγελιών σας, για την μετά την πώληση υποστήριξη, για να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τις παραγγελίες σας και γενικά όπου είναι λογικά αναγκαίο ή απαιτείται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας.
 

(β) η αναγκαιότητα επεξεργασίας των δεδομένων σας στο πλαίσιο διασφάλισης έννομων συμφερόντων μας, τα οποία μπορεί να συνίστανται στην ασφάλεια φυσικών προσώπων, υλικών και εγκαταστάσεων μέσω της χρήσης κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης (CCTV), στην IT Υποστήριξη, , στην ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στη συμμετοχή σε διεξαγωγή έρευνας ικανοποίησης καθώς και στην εν γένει οργάνωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, (γ) η συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, η οποία μπορεί ειδικότερα να συνίσταται στην φορολογική νομοθεσία,

(δ) η συγκατάθεση που παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές κλπ., ενίοτε εξατομικευμένες στις προσωπικές σας προτιμήσεις 

 

Δήλωση

Με την παροχή της συγκατάθεσής σας δηλώνετε υπεύθυνα πως είστε άνω των 16 ετών. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας μόνο με τη συμμετοχή και την έγκριση ενός γονέα ή κηδεμόνα.

 

Πού κοινοποιούνται τα δεδομένα σας; 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα σε τρίτους, στους οποίους η εταιρία αναθέτει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό της. Συγκεκριμένα: Τα  δεδομένα μεταβιβάζονται μόνο σε συνεργαζόμενες εταιρείες με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ που παρέχουν υπηρεσίες με σκοπό την αποστολή διαφημιστικού υλικού και εξατομικευμένων προσφορών. Επίσης, τα δεδομένα αυτά διαβιβάζονται σε συνεργαζόμενες  με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ επιχειρήσεις με σκοπό την αξιολόγηση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών και την αξιολόγηση των προϊόντων & υπηρεσιών μας.

Επίσης, για τους σκοπούς υλοποίησης της σύμβασης πώλησης, διαβιβάζονται δεδομένα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στις οποίες έχει ανατεθεί η εκτέλεση μέρους της σύμβασης, όπως μεταφορικές εταιρίες για τη μεταφορά και παράδοση των αγαθών σας. Οι μεταφορικές εταιρείες ενδέχεται να επικοινωνήσουν μαζί σας για να ζητήσουν διευκρινήσεις αλλά και να σας ενημερώσουν για την παράδοση των προϊόντων σας.

Επίσης, κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα στους υπαλλήλους εκείνους, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την αξιολόγηση των αιτημάτων σας, τη διαχείριση και λειτουργία της σύμβασης σας κατά περίπτωση, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή. 

Για τις περιπτώσεις που απαιτείται να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ δυνάμει του αρ. 39 α, αφού καταχωρίσετε τα στοιχεία του εκπροσώπου όπως αυτά έχουν δηλωθεί από εσάς στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ, επιβεβαιώνονται από αυτή. Τα ως άνω στοιχεία αποτελούν μέρος της συγκεκριμένης παραγγελίας, επιβεβαιώνονται από την ΑΑΔΕ, καταχωρίζονται και παραμένουν στο σύστημα μας (κινητό τηλέφωνο και τα τελευταία 5 ψηφία του ΑΔΤ ή Διαβατηρίου) για όσο διάστημα έχουμε υποχρέωση από τις φορολογικές αρχές, και δύναται να επανελέγχονται με διασύνδεση με την ΑΑΔΕ για τη διαπίστωση της εξακολούθησης της υπαγωγής σας στο εν λόγω καθεστώς απαλλαγής ΦΠΑ.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης μιας παραγγελίας στο e-store μας κάποια από τα δεδομένα αυτά μεταφέρονται σε συνεργαζόμενες εταιρείες. Ως εκ τούτου, μεταφέρονται σε μεταφορικές εταιρείες 

Τέλος, τα δεδομένα μεταβιβάζονται κατά την εκτέλεση πληρωμής σε παρόχους πληρωμών. Εμείς από την πλευρά μας χρησιμοποιούμε υψηλά συστήματα ασφαλείας για αποφυγή διαρροής των στοιχείων από κακόβουλα συστήματα.

Επίσης, όταν αυτό απαιτείται διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας με τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς επιβολής του νόμου, τις κρατικές αρχές και άλλα τρίτα μέρη, όπου ο νόμος το επιτρέπει, με σκοπό την πρόληψη ή την ανίχνευση εγκληματικών πράξεων, κλπ. 

Επιπρόσθετα διαβιβάζουμε  τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους -εξωτερικούς συνεργάτες, δικηγόρους, δικηγορικές εταιρείες και εταιρείες συμβούλων εφόσον κριθεί αναγκαία η συνδρομή τους για τη διαχείριση υποθέσεων της Εταιρείας. 

Τα προσωπικά σας δεδομένα αντιμετωπίζονται με την αυστηρότερη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια, καθώς όσοι εκ των υπαλλήλων επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα διαθέτουν επαρκές και σημαντικό επίπεδο γνώσεων για την προστασία αυτών και δεσμεύονται από ρήτρα εμπιστευτικότητας ή τελούν υπό τη δέουσα κανονιστική υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας.

Η εταιρία έχει νομίμως διασφαλίσει ότι οι εκτελούντες για λογαριασμό της την επεξεργασία πληρούν τις προϋποθέσεις και παρέχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, ώστε η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων να διασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων σας.

Στις περιπτώσεις αυτές, η iSquare παραμένει υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και ορίζει τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας, υπογράφει δε ειδική σύμβαση με τους τρίτους στους οποίους αναθέτει εκτέλεση δραστηριοτήτων επεξεργασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματα που του απονέμει το νομικό πλαίσιο.

 

Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketing activities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.

Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) της iSquare, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: [email protected]. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, email: [email protected], τηλέφωνο: 211 9994480.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές απεγγραφής, ακολουθώντας (κάνοντας click) στον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που υπάρχει στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες.

 

Ποια είναι τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα;

Κάθε φυσικό πρόσωπο τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την iSquare απολαμβάνει τα ακόλουθα δικαιώματα:

 

Δικαίωμα πρόσβασης:

Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους. Για να ασκήσετε το Δικαίωμα πρόσβασης πατήστε εδώ.

 

Δικαίωμα διόρθωσης:

Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να ασκήσετε το Δικαίωμα διόρθωσης πατήστε εδώ.

 

Δικαίωμα διαγραφής:

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση την συγκατάθεσή σας ή με προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση.

 

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείται την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία. Για να ασκήσετε το Δικαίωμα περιορισμού επεξεργασίας πατήστε εδώ.

 

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: 

Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας, καθώς επίσης και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης καταναλωτικού προφίλ. Για να ασκήσετε το Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία πατήστε εδώ.

 

Δικαίωμα στη φορητότητα: 

Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα και απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης. Για να ασκήσετε το Δικαίωμα στη φορητότητα πατήστε εδώ.

 

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: 

Τέλος, η iSquare σας ενημερώνει ότι όπου η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας, προτού την ανακαλέσετε. Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές απεγγραφής, ακολουθώντας (κάνοντας click) στον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που υπάρχει στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες ή να επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της iSquare, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: [email protected]. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO), email: [email protected], τηλέφωνο: 211 9994480.

Στις ως άνω περιπτώσεις, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να απαντήσουμε στο αίτημά σας εντός (30) ημερών, από την υποβολή του. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί για εξήντα (60) επιπλέον ημέρες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων, οπότε θα σας ενημερώσουμε σχετικά εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών.

 

Δικαίωμα καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι δεν ικανοποιήσαμε επαρκώς το αίτημά σας και θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία μέσω ειδικής διαδικτυακής πύλης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Αθήνα, Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23 | τηλ: +30 210 6475600). Αναλυτικές οδηγίες υποβολής καταγγελίας παρέχονται στην ιστοσελίδα της Αρχής.

 

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η iSquare εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς.

 

Ενημέρωση για την Πολιτική Cookies
Στο www.isquare.gr χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποια cookies χρησιμοποιούμε και την Πολιτική των Cookies πατώντας εδώ. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας πατώντας εδώ.

 

Συνδέσεις με άλλους ιστότοπους. 

Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους με ξένους ιστότοπους. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τις πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο άλλων ιστοτόπων. Κατά συνέπεια, σας προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις απορρήτου που αναρτάται στην ιστοσελίδα του αντίστοιχου ξένου ιστοτόπου.

 

Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Οι πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου της εταιρίας μας αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα κατάσταση της επεξεργασίας δεδομένων στον ιστότοπό μας. Σε περίπτωση αλλαγών στην επεξεργασία δεδομένων, αυτές οι πληροφορίες για την προστασία δεδομένων θα ενημερωθούν αντίστοιχα. Στον ιστότοπό μας θα υπάρχει πάντα η πιο πρόσφατη έκδοση αυτών των πληροφοριών για την προστασία δεδομένων, έτσι ώστε να ενημερώνεστε για το εύρος της επεξεργασίας δεδομένων στον ιστότοπό μας. Σας συνιστούμε να είστε πάντα ενήμεροι για τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε και προστατεύουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας. Όλες οι μελλούμενες αλλαγές αναφορικά με την παρούσα Δήλωση Απορρήτου θα γίνονται γνωστές εγκαίρως πριν αυτές οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ.

Η κατά τα ανωτέρω ενημέρωση σας γίνεται κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που υιοθετούνται και εφαρμόζονται στο πλαίσιο αυτού.