Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλος | iSquare

Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλος

Η διδασκαλία εξελίσσεται, η γνώση εκσυγχρονίζεται.

Η χρήση του iPad στην εκπαίδευση διαφοροποιεί τις διδακτικές μεθόδους. Για πρώτη φορά μαθητής και δάσκαλος συλλειτουργούν στο ταξίδι της γνώσης. Ο μαθητής αυτενεργεί, ο δάσκαλος ελέγχει αμεσότερα την εμπέδωση της γνώσης, η διδασκαλία γίνεται εντυπωσιακότερη και απευθύνεται ξεχωριστά στον κάθε μαθητή.

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1927 στις παρυφές της σημερινής Νίκαιας του Πειραιά, από την Αικατερίνη Χ. Γιαννοπούλου με σκοπό να διατηρηθεί ο πολιτισμός της Ιωνίας και η παράδοση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, καθώς και να διαδοθεί το μεγαλείο του Ελληνισμού. Το σχολείο της Γλυφάδας ιδρύεται από τη Μαρία Μ. Γιαννοπούλου το 1954 και λειτουργεί παράλληλα με το σχολείο της Νίκαιας.

Το 1983 τη διοίκηση διαδέχεται η τρίτη γενιά, με εκφραστή τον Χαράλαμπο Γιαννόπουλο. Με αγάπη για τα παιδιά, οργανωμένη δουλειά και πίστη στην πρόοδο, το σχολείο αναπτύσσεται και προσφέρει σταθερά στους μαθητές του την καλύτερη δυνατή παιδεία και αγωγή.


Στο πλαίσιο αυτών των στόχων το 1992 ιδρύεται το Γυμνάσιο και το 1993 μας βρίσκει με τρεις πλήρεις βαθμίδες - Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο - ενώ από το 1995 λειτουργεί και Λύκειο. Την τελευταία δεκαετία το μαθητικό δυναμικό μας υπερδιπλασιάστηκε, με αντίστοιχη αύξηση του διδακτικού μας προσωπικού από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.


Πλέον, αντιμετωπίζουμε την προοπτική της χρήσης του iPad με χαρά και καλωσορίζουμε τη νέα εποχή με καινοτόμο διάθεση. Θεωρούμε ότι τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα πρέπει να ενσωματώνονται στην εκπαίδευση ώστε να την εξελίσσουν παρέχοντας στον μαθητή τη δυνατότητα να εξοικειώνεται με τα νέα οπτικοακουστικά μέσα, την ασφαλή διαδικτυακή χρήση και την κατάκτηση της γνώσης είτε με εξατομικευμένες διαδικασίες, είτε με ομαδοσυνεργατικές μεθόδους. Ο μαθητής προετοιμάζεται κατά τον τρόπο αυτό και για τη σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας με διαδικασίες συνεχούς αυτομόρφωσης. Ο εκπαιδευτικός, αρωγός και συνοδοιπόρος της προσπάθειας αυτής, διδάσκει χρησιμοποιώντας το iPad σε συνδυασμό με τον διαδραστικό πίνακα απογειώνοντας τη γνώση και δίνοντάς της νέες προοπτικές.


Εφαρμόζουμε ήδη από φέτος τη διδασκαλία μέσω iPad στην Γ’ Δημοτικού. Με ψηφιακά βιβλία για όλα τα διδακτικά αντικείμενα τα παιδιά μαθαίνουν αλληλεπιδρώντας. Εντυπωσιάζονται από την εικόνα, παίζουν διδακτικά παιχνίδια εμπεδώνοντας την ύλη τους και τελικά, μαθαίνουν καλλιεργώντας περαιτέρω τις δεξιότητές τους στη χρήση του υπολογιστή. Με την καθοδήγηση του δασκάλου και υπό τον έλεγχό του μαθαίνουν παίζοντας


Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Σχολείου μας, κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, «φιλοδοξούμε σταδιακά να μεταφέρουμε τον νέο αυτό τύπο διδασκαλίας και στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης. Προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης κάλυψη του Δημοτικού και θα ακολουθήσουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Βλέποντας άλλωστε, τη θερμή ανταπόκριση των μαθητών στη νέα αυτή διδακτική μέθοδο και τον ενθουσιασμό τους είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να υπηρετήσουμε με συνέπεια την επερχόμενη νέα εποχή στο χώρο της εκπαίδευσης».