Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων” | iSquare

Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”

Το iPad μαγεύει τους μαθητές με τη χρήση διαδραστικού περιεχομένου.

Με το iPad, οι καθηγητές των εκπαιδευτηρίων "Ο ΠΛΑΤΩΝ" δημιούργησαν μια καθηλωτική εμπειρία μάθησης για όλους τους μαθητές και με τα iBooks εμπλουτίζουν τη διδασκαλία με εκπληκτικό, διαδραστικό περιεχόμενο.

"Το iPad είναι η μοναδική συσκευή που μπόρεσε να υλοποιήσει το όραμά μας, για πλήρη διαδραστικότητα και οπτικοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού",
δηλώνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων "Ο ΠΛΑΤΩΝ".

"Στο iPad, υπάρχουν ειδικές εφαρμογές για τη Φυσική, οι οποίες ζωντανεύουν το μάθημα με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ως τώρα",
Μαρία Τσαγγάρη, Συντονίστρια ΜΥΡ, Φυσικός.


Το 1969, σε ένα νεοκλασικό οίκημα στο Φάρο Ψυχικού, ιδρύθηκαν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων "Ο ΠΛΑΤΩΝ". Δέκα χρόνια αργότερα, με οδηγό πάντα την αγάπη για το παιδί, τη μόρφωση και την ηθική αγωγή του, το σχολείο μεταφέρθηκε στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, σε ένα υπέροχο, φυσικό περιβάλλον. Σήμερα, τα Εκπαιδευτήρια φιλοξενούν μαθητές από όλες τις βαθμίδες του σχολείου, με τους εκπαιδευτικούς να εργάζονται σκληρά με σκοπό οι μαθητές να γίνουν ολοκληρωμένα άτομα, επιτυχημένοι πολίτες της Ευρώπης και της Παγκόσμιας Κοινότητας, κρατώντας τις αξίες και τα ιδανικά της Ελλάδας.


Η ιδέα για την εισαγωγή του iPad στην εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου ξεκίνησε όταν προσπάθησαν να προσαρμόσουν το πρόγραμμα του Γυμνασίου στα πρότυπα του Διεθνούς Απολυτηρίου "International Baccalaureate" για τα μεσαία χρόνια.

Η ένταξη της τεχνολογίας σε αυτό το πλαίσιο μάθησης έχει σκοπό να προετοιμάσει τους μαθητές για έναν τεχνολογικά εξελιγμένο τρόπο εργασίας και να τους κινητοποιήσει σε μάθηση με κάτι οικείο και ευχάριστο.

Η Ιστορία, τα Μαθηματικά, τα Νέα Ελληνικά, τα Αγγλικά και οι Φυσικές Επιστήμες μεταφέρονται στο iBooks και το μάθημα γίνεται πιο διαδραστικό και ενδιαφέρον για τον κάθε μαθητή, με εμπλουτισμό του παραδοσιακού βιβλίου με οπτικοακουστικό υλικό, που ανανεώνεται συνεχώς.


Το iPad έρχεται σε αυτό το πλαίσιο να προσφέρει ένα εργαλείο πολύτιμο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς αποτελεί ένα εύκολο τεχνολογικό μέσο με μεγάλη ταχύτητα και πολλές δυνατότητες αξιοποίησης της γνώσης. Τα παιδιά έχουν μια πολύ πιο ελαφριά τσάντα, αφού όλα τα βιβλία και οι σημειώσεις βρίσκονται σε μία συσκευή, ενώ με τη φυσικότητα της οθόνης με τεχνολογία Multi-Touch και τις χιλιάδες εφαρμογές, το μάθημα γίνεται μια συναρπαστική εμπειρία. "Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την αρχή", δηλώνει η Βάσια Παπαδοπούλου, Αν. Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων "Ο ΠΛΑΤΩΝ".


Η Λίνα Τετράδη, head of bilingual MYP και επιμελήτρια των iBooks στα Εκπαιδευτήρια "Ο ΠΛΑΤΩΝ", εντυπωσιάστηκε με την εμπειρία για τη δημιουργία των iBooks στο σχολείο, επειδή συνεργάστηκαν καθηγητές με διαφορετικό υπόβαθρο.