Mac Pro | iSquare

Mac Pro

Κατασκευασμένο για δημιουργικότητα στο υψηλότερο επίπεδο.


Όταν ξεκίνησε η Apple να δουλεύει τον νέο Mac Pro, αναθεώρησε όλα τα χαρακτηριστικά που συνιστούν έναν επαγγελματικό προσωπικό υπολογιστή, επανασχεδιάζοντας τα γραφικά, τη χωρητικότητα, την επεκτασιμότητα, την ισχύ του επεξεργαστή και τη μνήμη. Όταν τα συνθέσανε όλα αυτά μαζί, το αποτέλεσμα ήταν κάτι το εντελώς νέο. Κάτι ριζικά διαφορετικό σε σχέση με οτιδήποτε προγενέστερο. Αναμφισβήτητα κάτι ισχυρό που ανατρέπει το μέχρι σήμερα κατεστημένο.


Νέα ισχυρή αρχιτεκτονική.
Κατασκευασμένο με γνώμονα τα ισχυρά γραφικά, διαθέτει διπλό GPU (Graphic Performance Unit - μονάδα μέτρησης γραφικών), αποθηκευτικό χώρο flash βασισμένο σε PCI Express, υψηλών επιδόσεων Thunderbolt 2 και νέας γενιάς Xeon επεξεργαστές, ταχύτατη μνήμη και υποστήριξη για 4Κ video. Ο νέος Mac Pro προσφέρει τεχνολογία αιχμής σε όλα τα επίπεδα.
Ο Επεξεργαστής.
Ο νέος Mac Pro είναι απλά πανίσχυρος σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τον επομένης γενιάς, Intel Xeon E5 επεξεργαστή. Ο νέος Mac Pro διατίθεται σε εκδόσεις που φτάνουν μέχρι και δώδεκα πυρήνες επεξεργαστικής ισχύος, διαθέτει μέχρι 40GB/s PCI Express τρίτης γενιάς bandwidth, και εντολές κινητής υποδιαστολής με εύρος 256-bit, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δε θα σου λείπει ποτέ η ταχύτητα.
Ενοποιημένος θερμικός πυρήνας.
Ο νέος Mac Pro διαθέτει πρωτοφανή υπολογιστική ισχύ σε έναν απίστευτα περιορισμένο χώρο. Ο λόγος που κάτι τέτοιο κατέστη εφικτό είναι o επαναστατικά έξυπνος ενοποιημένος θερμικός πυρήνας. Αντί να έχει πολλά θερμικά κανάλια και ανεμιστήρες για την ψύξη του επεξεργαστή και των καρτών γραφικών, ο νέος Mac Pro δημιουργήθηκε γύρω από ένα κομμάτι αλουμινίου, το οποίο σχεδιάστηκε ώστε να μεγιστοποιήσει τη ροή του αέρα και τη θερμοχωρητικότητα. Είναι αποτελεσματικό, γιατί διοχετεύει θερμότητα μακριά από τον επεξεργαστή και τη μονάδα γραφικών διαμοιράζοντάς την ομοιόμορφα μέσα στον πυρήνα. Με αυτό τον τρόπο, όταν ένας επεξεργαστής δεν δουλεύει όσο οι άλλοι, το επιπλέον θερμικό φορτίο διαμοιράζεται σε όλους. Κανένας υπολογιστής μέχρι σήμερα δεν έχει κατασκευαστεί με αυτόν τον τρόπο.
Καινοτόμος.
Ο νέος Mac Pro δεν μοιάζει με κανέναν άλλο υπολογιστή. Για το λόγο αυτό, η διαρρύθμιση είναι διαφορετική, καθώς όλα είναι σχεδιασμένα γύρω από το θερμικό πυρήνα και το σύστημα ψύξης. Η μοναδική σχεδίασή του, επιτρέπει να είναι συμπαγής και να χωρά άνετα στο γραφείο σας, με ύψος μόνο 24,14 εκατοστά και διάμετρο 16,76 εκατοστά.

Προηγμένη ασύρματη δικτύωση.
Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο δίκτυό σου μέσω της προηγμένης ταχύτατης συνδέσης με three-stream 802.11ac Wi-Fi. Επιπλέον, μπορείς να συνδέσεις τις υπόλοιπες συσκευές σου μέσω Bluetooth 4.0, που αποτελεί το γρηγορότερο και πιο αξιόπιστο τρόπο σύνδεσης.
Άλλες συνδέσεις.
O Mac Pro σας, μπορεί να συνδεθεί με μια πληθώρα περιφερειακών μέσω USB 3, 2GB Ethernet και HDMI 1.4 θύρες (που μπορεί να συνδεθεί ακόμα και με HDTV). Με το που περιστρέφεις τον νέο σου Mac Pro για να συνδέσεις κάποιο περιφερειακό, αναγνωρίζει την κίνηση και φωτίζει τις θύρες για να βοηθήσει την διαδικασία.
Thunderbolt 2.
H Thunderbolt αποτελεί το γρηγορότερο και πιο ευέλικτο τρόπο σύνδεσης περιφερειακών. Η Apple κατάφερε να το βελτιώσει ακόμα περισσότερο, παρουσιάζοντας το Thunderbolt 2, το οποίο είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το προηγούμενο και είναι ικανό να μεταφέρει δεδομένα μέχρι 20GB/s στην κάθε εξωτερική συσκευή, υποστηρίζοντας και τη τεχνολογία 4Κ. Αφού η κάθε Thunderbolt 2 θύρα σου επιτρέπει να συνδέσετε ταυτόχρονα μέχρι 6 περιφερειακά, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συνδέσεις μέχρι και 36 περιφερειακά και αυτό μέσω Thunderbolt μόνο.Τα Γραφικά.
Μέχρι σήμερα, οι επαγγελματικοί υπολογιστές βασίζονταν πρωτίστως στην υπολογιστική ισχύ του επεξεργαστή. Αλλά όσο η απόδοση του GPU αυξάνεται δραματικά, οι δημιουργοί software έχουν αρχίσει να αξιοποιούν την ισχύ αυτή στις εφαρμογές τους. Με τον νέο Mac Pro, η Apple δημιούργησε μια πιο ισχυρή GPU αρχιτεκτονική. Για αυτό και δεν έβαλε μόνο μία τελευταίας τεχνολογίας, AMD FirePro μονάδα εργασίας με GPU μέχρι 6GB αποκλειστικής χρήσης VRAM για αυτήν, αλλά δύο! Με όλη αυτή την ισχύ θα μπορείς να κάνεις τα πάντα αβίαστα, όπως για παράδειγμα, να επεξεργάζεσαι video σε πλήρη 4Κ ανάλυση, και παράλληλα να κάνεις rendering, ενώ θα έχεις ακόμα ισχύ για να συνδέσεις έως τρεις υψηλής ανάλυσης οθόνες 5K.
Η Μνήμη.
Όλα τα εξαρτήματα του νέου Mac Pro είναι βελτιστοποιημένα για να παρέχουν μοναδικές επιδόσεις. Η μνήμη αποτελείται από μια τετρακάναλη DDR3 διαχειριστική μονάδα που "τρέχει" στα 1866MHz, η οποία μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 60GB/s ώστε να μπορεί να κάνει ταχύτατα και τις πιο απαιτητικές εργασίες. Και αφού είναι ECC μνήμη, οι εργασίες rendering, εξαγωγή video ή προσομοίωση δεν θα διακόπτεται από λάθη μνήμης.
Ένας επαναστατικός ανεμιστήρας.
Για τη σχεδίαση του νέου ανεμιστήρα, χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα καινοτομίας για να μπορεί να ψύξει μια συσκευή τέτοιας απόδοσης. Αντί να προστεθούν απλά επιπλέον ανεμιστήρες, η Apple σχεδίασε έναν μεγαλύτερο που διοχετεύει αέρα προς τα πάνω, τραβώντας τον από την βάση και ψύχοντας την συσκευή, καθώς περνά από τον πυρήνα της. Είναι απλός, λειτουργικός και απόλυτα αθόρυβος. Για να επιτευχθεί αυτό, έπρεπε να δοθεί μεγάλη έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, όπως τον αριθμό και το μέγεθος των λεπίδων του, την απόστασή τους, ακόμα και το σχήμα τους. Με τη νέα σχεδίαση ο ανεμιστήρας "τρέχει" λιγότερο, είναι πιο αποδοτικός και παράγει λιγότερο θόρυβο.
Επέκταση
Για τη σχεδίαση ενός επαγγελματικού υπολογιστή του μέλλοντος, η Apple ήθελε να δώσει άπειρες δυνατότητες επέκτασης, χωρίς περιορισμούς. Σχεδιασμένο με προ-εγκατεστημένες θύρες Thunderbolt 2, USB 3, Gigabit Ethernet και θύρες HDMI 1.4, ο Mac Pro θέτει νέα δεδομένα στην ευέλικτη επέκταση υψηλών αποδόσεων. Είναι ο πιο επεκτάσιμος Mac που δημιουργήθηκε ποτέ.

Mac Pro

 • Επεξεργαστής

  3.7GHz
  3.7GHz quad-core Intel Xeon E5
  & Turbo Boost ως τα 3.9 GHz
  3.5GHz
  3.5GHz 6-core Intel Xeon E5
  & Turbo Boost ως τα 3.9 GHz
 • Μνήμη

  12GB (3 x 4GB) στα 1866MHz DDR3 ECC
  (επέκταση έως τα 16GB ή 32GB ή 64GB)
  16GB (4 x 4GB) στα 1866MHz DDR3 ECC
  (επέκταση έως τα 32GB ή 64GB)
 • Σκληρός δίσκος

  256GB flash storage (επέκταση έως 512GB ή 1TB)
 • Διαστάσεις

  Ύψος:25.1cm
  Πλάτος: 16.7 cm
  Βάρος: 5 kg
 • Γραφικά

  Dual AMD FirePro D300 επεξεργαστές γραφικών
  με 2GB GDDR5 VRAM ο καθένας
  Dual AMD FirePro D500 επεξεργαστές γραφικών
  με 3GB GDDR5 VRAM ο καθένας
 • Συνδεσιμότητα

  6x Thunderbolt 2 θύρες
  4x USB 3 θύρες
  HDMI
  Dual Gigabit Ethernet
  HDMI 1.4 UltraHD
 • Ασύρματο δίκτυο

  Wi‑Fi 802.11ac IEEE 802.11a/b/g/n

  Bluetooth
  Bluetooth 4.0

  Ethernet
  10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45 connector)
 • Υποστήριξη οθονών

  Σύνδεση με έως και 3 οθόνες ανάλυσης 4Κ ή με έως και 6 οθόνες Thunderbolt
 • Ήχος

  Συνδυασμός optical digital audio output/analog line out mini-jack
  Headphone mini-jack with headset support
  HDMI θύρα υποστήριξης πολυκάναλης εξόδου ήχου
  Ενσωματωμένα ηχεία
 • Λειτουργικό σύστημα


  macOS Sierra
  Tο πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο που περιλαμβάνει Mail, Μηνύματα, Επαφές, Ημερολόγιο, Safari, νέους τρόπους να απολαμβάνεις τις φωτογραφίες σου και πολλά περισσότερα.
 • Εγγύηση & Service

  applecare
  Κάθε Mac συνοδεύεται από 90 μέρες δωρεάν τηλεφωνικής υποστήριξης και ένα χρόνο εγγύησης ορθής χρήσης. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης εγγύησης με το AppleCare Protection Plan σε 3 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς του υπολογιστή.
 • Η Apple & το Περιβάλλον

  Ο Mac Pro έχει σχεδιαστεί με τα παρακάτω χαρακτηριστικά με στόχο να μειώσει τις περιβαλλοντικές συνέπειες:

  • BFR-free
  • Απολύτως ανακυκλώσιμο
  • PVC-free
  • Σύμφωνο με τις απαιτήσεις ENERGY STAR 6
  • EPEAT Gold rating.