Η φετινή δημοπρασία ενός γεύματος με συνδαιτυμόνα τον Τιμ Κουκ έληξε και ο άγνωστος, για την ώρα, πλειοδότης προσέφερε το ποσό-ρεκόρ των 680.000 δολαρίων προκειμένου να βρεθεί για μια ώρα στο ίδιο τραπέζι με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple.

Είναι πέμπτη κατά σειρά χρονιά που ο Τιμ Κουκ προχωρά στη συγκεκριμένη κίνηση, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για κοινωφελή σκοπό, εν προκειμένω στο κέντρο προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Robert F. Kennedy. Δεκάδες ήταν εκείνοι που έκαναν προσφορές online μέσω του CharityBuzz, εκτοξεύοντας το τελικό ποσό της δημοπρασίας.

Οι αντίστοιχες προηγούμενες δημοπρασίες είχαν αποφέρει επίσης μεγάλα ποσά, από 200.000 έως 610.000 δολάρια (το 2013), φέτος όμως η πλειοδοσία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ίσως και γιατί ο Τιμ Κουκ θα υποδεχτεί τον καλεσμένο του στο νεότευκτο Apple Park, το νέο συγκρότημα κεντρικών εγκαταστάσεων της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, το οποίο βρίσκεται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης.

Ο πλειοδότης έχει τη δυνατότητα να πάρει μαζί του ακόμα ένα άτομο, ενώ σε αντίθεση με άλλες χρονιές το φετινό έπαθλο δεν περιλαμβάνει προσκλήσεις για το επικείμενο WWDC (5 με 9 Ιουνίου στο Σαν Χοσέ), το συνέδριο προγραμματιστών της Apple.