Το Internet είναι ένας µαγικός τόπος στον οποίο µπορείς πολύ εύκολα να βρεις οτιδήποτε σε ενδιαφέρει, να ενηµερωθείς, να επικοινωνήσεις ή ακόµη και να κάνεις τις αγορές σου. Το µόνο που θα χρειαστείς για να το εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις όλα τα «µυστικά» του είναι ένα γρήγορο, αξιόπιστο και ασφαλή πλοηγό. Και αυτός δεν είναι άλλος από το Safari!

Εύκολη πρόσβαση σε ό,τι αγαπηµένο!

Το Safari στο OS X Yosemite θα σε διευκολύνει µε πολλούς τρόπους να φθάσεις άµεσα και εύκολα στο αγαπηµένο σου περιεχόµενο. Ένας από αυτούς «κρύβεται» στο πιο προφανές σηµείο: εκεί που συνήθως εισάγεις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή ό,τι θέλεις να αναζητήσεις. Αµέσως µόλις κάνεις «κλικ» σε αυτό και πριν προλάβεις να πληκτρολογήσεις οτιδήποτε, θα εµφανιστούν τα εικονίδια όλων των αγαπηµένων σου web sites, ώστε να µπορείς µε µία ακόµη κίνηση να τα επισκεφθείς. Τόσο απλά!

Σύγχρονα πρότυπα. Γρήγορο Surfing.

Έχοντας ήδη µία µακρά ιστορία στην υποστήριξη καινοτόµων τεχνολογιών, το Safari δεν θα µπορούσε παρά να υποστηρίζει όλα τα νεότερα πρότυπα, εξασφαλίζοντας τη γρήγορη, απροβληµάτιστη και ασφαλή πρόσβαση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Στο OS X Yosemite, υποστηρίζεται για πρώτη φορά και η τεχνολογία WebGL για πρόσβαση σε 3D περιεχόµενο, ενώ έχουν γίνει βελτιστοποιήσεις στη µηχανή JavaScript ώστε τα web sites και οι εφαρµογές να «τρέχουν» πολύ πιο γρήγορα.

Ένα «σαφάρι» στο Web!

Αµέτρητοι δικτυακοί τόποι και ακόµη περισσότερες ιστοσελίδες σε περιµένουν να τις ανακαλύψεις. Τι περιµένεις; «Άνοιξε» το Safari στο Mac σου και ξεκίνησε ένα ακόµη «σαφάρι» στο Web, ώστε να βρεις εύκολα ό,τι ψάχνεις, να «αποθηκεύσεις» όλα τα αγαπηµένα σου sites, να µοιραστείς ό,τι σου κινεί το ενδιαφέρον, αλλά και για να διαβάσεις άνετα και ξεκούραστα οτιδήποτε θεωρείς εσύ σηµαντικό! Το Safari έχει δηµιουργηθεί από την Apple και βρίσκεται προεγκατεστηµένο σε κάθε Mac, αλλά και σε κάθε iOS συσκευή. Τα προτερήµατά του; Πανεύκολο στη χρήση, πολύ γρήγορο, σταθερό, αξιόπιστο και ασφαλές. Υποστηρίζει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ώστε να µην αντιµετωπίσεις ποτέ προβλήµατα κατά την περιήγησή σου στο Web. Και πλέον, µε το OS X Yosemite και το iOS 8, έρχονται πιο «κοντά» όλες σου οι συσκευές, ώστε να µπορείς απρόσκοπτα να κάνεις τις περιπλανήσεις σου στο Διαδίκτυο από οπουδήποτε!

Πολλές καρτέλες, όµορφα οργανωµένες…

Διαβάζεις ένα ενδιαφέρον άρθρο και ανακαλύπτεις ότι, όπως συνήθως, είναι γεµάτο µε παραποµπές σε πολλές άλλες σελίδες, που είναι βέβαιο ότι θέλεις να επισκεφθείς. Το πιο λογικό είναι να ανοίξεις την καθεµία από αυτές σε µία ξεχωριστή «καρτέλα» στο Safari, ώστε να ασχοληθείς µαζί της αργότερα. Πολύ γρήγορα όµως βρίσκονται µπροστά σου τόσες πολλές καρτέλες που είναι αδύνατο να τις διαχειριστείς. Μην ανησυχείς: στο OS X Yosemite, το Safari θα σε βοηθήσει να τις δεις όλες µαζί ταυτόχρονα σε µία όµορφα οργανωµένη άποψη (Tab View). Οι καρτέλες οµαδοποιούνται ανά web site, ώστε να µπορείς να κατανοήσεις καλύτερα το περιεχόµενό τους, ενώ µπορείς ακόµη και να «αναζητήσεις» αυτή που σε ενδιαφέρει, εισάγοντας µία λέξη από τον τίτλο, τη διεύθυνση ή ακόµη και το περιεχόµενό της!

Απόρρητη και ασφαλής περιήγηση

Το Safari θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να διαφυλάξει το απόρρητο της προσωπικής σου επικοινωνίας. Χρησιµοποιώντας το Private Browsing, δε θα αποθηκεύονται στο ιστορικό οι ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι, ούτε όµως και cookies που τυχόν αυτές δηµιουργούν. Έτσι, θα µπορέσεις για παράδειγµα να πραγµατοποιείς τις τραπεζικές σου συναλλαγές απόρρητα, την ίδια στιγµή που όλες οι άλλες σελίδες που ενδεχοµένως να θέλεις να επισκεφθείς ξανά στο µέλλον, διατηρούνται στο ιστορικό σου. Στη διάθεσή σου βρίσκονται επίσης οι λειτουργίες Do Not Track, καθώς και η δυνατότητα third-party data & cookie blocking, ενώ το Safari θα σε προστατεύσει από την πρόσβαση σε κάθε «ύποπτο» site, που είναι πολύ πιθανό να βλάψει τον υπολογιστή σου.