Το Newsstand θα σας ανανεώνει αυτόµατα, εφόσον το επιθυµείτε, όλα σας τα περιοδικά ώστε κάθε φορά να έχετε πάντα εγκατεστηµένο το τελευταίο τεύχος των αγαπηµένων σας περιοδικών!

Τα βασικά

Το Κιόσκι είναι ο ξεχωριστός χώρος σε κάθε iOS συσκευή στον οποίο συγκεντρώνονται οι εφηµερίδες, τα περιοδικά, καθώς και άλλες ειδικού τύπου εκδόσεις, όπως για παράδειγµα journals, newsletters κ.ά. Η ύπαρξή του οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από τα γνωστά έντυπα, που άλλοτε πωλούνταν αποκλειστικά στα περίπτερα σε «χάρτινη» µορφή, έκαναν τη µετάβαση στον ψηφιακό κόσµο, αξιοποιώντας αρχικά τις δυνατότητες του iPad. Τα κινούµενα σχήµατα και σχέδια, τα βίντεο, ο ήχος καθώς και άλλα στοιχεία που είναι αδύνατο να «αποτυπωθούν» στο χαρτί, κάνουν πιο συναρπαστική και σε ορισµένες περιπτώσεις, πιο διαδραστική, την εµπειρία της ανάγνωσης. Απαλλαγµένα από το χαρτί, τα ψηφιακά έντυπα διανέµονται στιγµιαία σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ζωντανεύουν στις οθόνες κάθε iOS συσκευής. Ήταν τόσο µεγάλος ο αριθµός των ψηφιακών εκδόσεων, που η Apple πήρε την απόφαση να προσθέσει το Κιόσκι στο iOS ως ξεχωριστή εφαρµογή. Αυτό πλέον, βρίσκεται σε κάθε iOS συσκευή και είναι έτοιµο να υποδεχθεί όλα τα περιοδικά και τις εφηµερίδες που θα επιλέξετε!

 Φάκελος ψηφιακών εντύπων

Ουσιαστικά, το Κιόσκι είναι ένας έξυπνος φάκελος, ενώ όλες οι ψηφιακές εκδόσεις είναι ξεχωριστές εφαρµογές (apps) που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν. Το περιεχόµενό τους ανανεώνεται αυτόµατα και κατά συνέπεια είναι πάντοτε «φρέσκο». Αν για παράδειγµα εγκαταστήσετε το app της New York Times, τότε κάθε πρωί θα σας περιµένει το τελευταίο της φύλλο, ώστε να µπορείτε να το διαβάσετε χωρίς καθυστέρηση. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη και την πρόσβαση στο συγκεκριµένο περιεχόµενο, είναι η συνδροµή. Μην τροµάζετε όµως: Όπως συµβαίνει και στον «πραγµατικό» κόσµο, έτσι και στο Κιόσκι, θα βρείτε πολλές εκδόσεις που διανέµονται εντελώς δωρεάν και τις οποίες θα έχετε πλέον στα χέρια σας από την πρώτη στιγµή, µε ένα µόνο άγγιγµα!

 Διαβάστε ό,τι σας αρέσει!

Αν το Κιόσκι σας είναι άδειο, δεν έχετε παρά να το «γεµίσετε» χρησιµοποιώντας το κατάστηµα. Απλά, αγγίξτε το οµώνυµο πλήκτρο, που βρίσκεται στο κάτω µέρος της οθόνης, ώστε να δείτε τον κατάλογο µε όλα τα διαθέσιµα ψηφιακά έντυπα. Είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστείτε, αφού υπάρχουν πολλοί ελληνικοί τίτλοι (InStyle, LiFO, Πρώτο Θέµα, People, ΜΟΥΣΑ, Kool κ.ά.) καθώς  και πολύ γνωστά ξενόγλωσσα έντυπα (The New Yorker, Le Monde, Popular Science, ELLE, Forbes, National Geographic, Guardian, Economist, Wall Street Journal, TopGear Magazine, Vogue, Cosmopolitan, Mac Life,  Fitness, Newsweek, Time). Αν αυτά δε σας αρκούν, δε θα δυσκολευθείτε να βρείτε εκδόσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη, που θα καλύψουν ακόµη και τις πιο εξειδικευµένες απαιτήσεις σας. Σχεδόν όλα τα apps που θα βρείτε στον κατάλογο µπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν, ώστε να ξεφυλλίσετε µερικές από τις σελίδες των περιεχοµένων τους και να αποφασίσετε αν σας ικανοποιούν ή όχι. Όταν βρείτε κάποιο ψηφιακό έντυπο που σας ενδιαφέρει, τότε θα έχετε τη δυνατότητα να γίνετε συνδροµητής σε αυτό ή εναλλακτικά να αποκτήσετε µεµονωµένα, τόσο το τελευταίο, όσο και κάποιο (ή όλα) από τα προηγούµενα τεύχη του.

 Διαβάστε στο Κιόσκι…

Στο Κιόσκι φιλοξενούνται αναρίθµητες «εκδόσεις» που καλύπτουν κάθε απαίτηση. Αφού ξεφυλλίσαµε πολλές από αυτές, επιλέξαµε και σας προτείνουµε τρεις ελληνικές, αλλά και ισάριθµες ξένες. Καλή σας ανάγνωση!

 Tech Matrix  

Το Tech Matrix είναι το πρώτο διαδραστικό ηλεκτρονικό περιοδικό τεχνολογίας στα ελληνικά για το iPad. Ενηµερωθείτε για ό,τι συµβαίνει στην αγορά µε εµπεριστατωµένα τεχνικά άρθρα και παρουσιάσεις των τελευταίων τάσεων της τεχνολογίας σε όλους τους τοµείς.

Lifo Mag

Το γνωστό ελληνικό Free Press περιοδικό βρίσκεται και στο iPad, όπου κυκλοφορεί εντελώς δωρεάν. Περιλαµβάνεται διαδραστικά στοιχεία και περισσότερη ύλη από ό,τι στην έντυπη µορφή.

kool

Ελληνικό, περιοδικό, που κυκλοφορεί αποκλειστικά στις οθόνες των iOS συσκευών. Μόδα, πολιτική, αυτοκίνητο, σπορ, µουσική, έξοδος και άλλα θέµατα, αναµειγνύονται µε βίντεο, animations και ήχο στην πιο kool έκδοσή τους.

The New York Times

Η ενηµέρωση από την πιο γνωστή εφηµερίδα του πλανήτη επενδύεται µε πλούσιο multimedia περιεχόµενο, καθώς επίσης και από notifications, που θα σας ενηµερώσουν σε πραγµατικό χρόνο για ό,τι σηµαντικό συµβαίνει στις πέντε ηπείρους.

National Geographic

Η ψηφιακή έκδοση του πασίγνωστου περιοδικού περιλαµβάνει ακόµα περισσότερες εκπληκτικές φωτογραφίες αλλά και µοναδικές interactive εικονογραφήσεις που αποδεικνύουν γιατί βραβεύτηκε ως καλύτερη Newstand εφαρµογή για το 2012 από την Apple!

Wired Magazine

Ο σύγχρονος, τεχνολογικός, κόσµος, µέσα από τις «εµπλουτισµένες» ηλεκτρονικές σελίδες ενός «δικτυωµένου» περιοδικού. Διαθέσιµες, επί πληρωµή, τόσο η αγγλική, όσο και η αµερικανική έκδοση.

iPlanet

Φυσικά από τη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το iPlanet, το τριμηνιαίο περιοδικό για τα προϊόντα της Apple και το οικοσύστημα που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτά, με πλούσιo διαδραστικό περιεχόμενο εντελώς δωρεάν.