Είναι από τις φορές που συνειδητοποιείς ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί ακόμα να σε κατακλύζει με θετικά συναισθήματα, σχεδόν να σε εντυπωσιάζει, όχι όπως κάποιες φορές καταχρηστικά και για λόγους… εντυπωσιασμού χρησιμοποιείς λέξεις σαν και αυτές.

Ειδικά αν ασχολείσαι με τη μουσική, έστω και αν μία στο τόσο γρατζουνάς την κιθάρα ή χτυπάς τα πλήκτρα στο πιάνο, τότε η νέα εφαρμογή Music Memos της Apple για το iOS έχει γραφτεί για σένα! Είναι ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος για να κρατήσεις μια μελωδία και όχι μόνο… Χρησιμοποίησε το iPhone, το iPad, το iPod touch και ηχογράφησε σε υψηλή ανάλυση το άκουσμα της κιθάρας, του πιάνου, της φωνής σου ή οποιουδήποτε άλλου μουσικού οργάνου.

Η εφαρμογή Music Memos, εκτός από το να σε βοηθήσει να κρατήσεις ένα καλά οργανωμένο αρχείο μουσικών σημειώσεων, ώστε καμιά στιγμή έμπνευσης να μην ξεχαστεί, αναγνωρίζει αυτόματα τον ρυθμό και τις νότες, επιτρέποντάς σου να αναπαράγεις τη μελωδία που μόλις ηχογράφησες με τη συνοδεία τυμπάνων και μπάσου. Με απλά λόγια προσθέτει τον ρυθμό πάνω στη μουσική που δημιούργησες, χωρίς εσύ να χρειαστεί να κάνεις κάτι περισσότερο και με τρόπο που μοιάζει σαν να αφιέρωσες κάμποσο χρόνο στη ψηφιακή επεξεργασία του κομματιού σου.

Μπορείς να δεις αποτυπωμένες τις νότες, να προσθέσεις σχόλια και στίχους, να επεξεργαστείς περαιτέρω τα κομμάτια που δημιούργησες και να τα μοιραστείς με φίλους σου μέσω της υπηρεσίας Apple Music Connect. Ακόμα, πολύ εύκολα μπορείς να μεταφέρεις τη σύνθεσή σου στο GarageBand για να προσθέσεις ακόμα περισσότερα όργανα και να εργαστείς με μεγαλύτερη ακρίβεια πάνω στο τραγούδι σου.

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή Music Memos (η οποία είναι δωρεάν διαθέσιμη) ενσωματώνει και λειτουργία για το κούρδισμα της κιθάρας, αν πατήσεις στο εικονίδιο με το διαπασών, στην πάνω δεξιά γωνία του αρχικού μενού.