Θα γίνει πολύτιµος συνεργάτης στο γραφείο αφού έχει ό,τι χρειάζεσαι ώστε να διεκπεραιώσεις όλες σου τις υποχρεώσεις. Θα αποδειχθεί ιδανικός βοηθός για τη σχολή σου αφού θα το χρησιµοποιήσεις για να κάνεις τις εργασίες σου και να ολοκληρώσεις µε άριστα όλα τα µαθήµατα. Θα είναι ο αχώριστος σύντροφος σου στο σπίτι, αλλά και στις καλοκαιρινές σου διακοπές, αφού θα περάσεις ατέλειωτες ώρες παρακολουθώντας ταινίες στην οθόνη του ή παίζοντας σε αυτό τα αγαπηµένα σου παιχνίδια. Όπου και αν βρίσκεσαι, αλλά ό,τι και αν κάνεις αυτό θα βρίσκεται στο πλάι σου, αφού είναι τόσο µικρό και τόσο ελαφρύ ώστε να µην σε «κουράζει» η µεταφορά και η χρήση του, η µπαταρία του αντέχει για σχεδόν µια ολόκληρη εργάσιµη ηµέρα αδιάκοπης χρήσης, ενώ το OS X El Capitan που του δίνει «πνοή», διαθέτει όλες εκείνες τις ευκολίες και τις εφαρµογές που σου είναι απαραίτητες για να κάνεις οτιδήποτε. Ναι, ο MacBook Air είναι ικανός για όλα αυτά και για πολύ περισσότερα.

Ειδικά αν θέλεις τον MacBook Air 13'' (MMGF2GB/A) θα τον βρεις σε προσφορά με νέα, οικονομικότερη τιμή στα 1169€! 

Η ανεκτίµητη αξία ενός Mac
Αν αναζητάς έναν προσιτό φορητό υπολογιστή που θα σου «λύσει» τα χέρια, χωρίς ποτέ να σε ταλαιπωρήσει, τότε ο MacBook Air θα πρέπει να είναι η µόνη σου επιλογή. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τους λόγους, αφού κάθε στιγµή που θα το χρησιµοποιείς θα απολαµβάνεις µια µοναδική εµπειρία που µόνο η Apple είναι σε θέση να προσφέρει. Όλα ξεκινούν µε το OS X, το πιο προηγµένο λειτουργικό σύστηµα για υπολογιστές στον πλανήτη. Εύκολα και γρήγορα, θα σε βοηθήσει να κάνεις ό,τι περνάει από το µυαλό σου και πολλά ακόµη που δεν έχεις καν φανταστεί. Περιέχει όλες εκείνες τις εφαρµογές που αγαπάς να χρησιµοποιείς καθηµερινά, πολλές από τις οποίες τις έχεις ήδη «γνωρίσει» στο iPhone, το iPod touch ή το iPad σου. Συνεργάζεται µάλιστα περίφηµα µε αυτές, ώστε αν ξεκινήσεις κάτι σε µια σου συσκευή να µπορείς να το ολοκληρώσεις στο φορητό σου - ή ακόµη και το αντίστροφο. Επιπλέον, ο MacBook Air, όπως και κάθε Mac, έχει και πολλά ακόµη προτερήµατα: εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, άριστη φορητότητα και ευελιξία, αλλά και προηγµένο hardware που βρίσκεται, φυσικά, σε απόλυτη αρµονία µε το software ώστε να µην αντιµετωπίσεις ποτέ προβλήµατα. Η υπεροχή των Mac έναντι κάθε άλλου υπολογιστή είναι σίγουρα αδιαµφισβήτητη, όµως αυτό είναι κάτι που ήδη το γνωρίζεις. Αν το µόνο που σε απότρεπε λοιπόν από την αγορά ενός φορητού Mac ήταν το κόστος του, είτε γιατί το budget που θέλεις να διαθέσεις είναι περιορισµένο, είτε γιατί περίµενες µια value for money ευκαιρία, τότε ο MacBook Air είναι ο καταλληλότερος υπολογιστής για εσένα!

Παντού µαζί σου
Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσµατα που διαφοροποιούν κάθε φορητό υπολογιστή της Apple. Ανάµεσα σε αυτά και το µοναδικό unibody design. Έχοντας κατασκευαστεί από ένα ενιαίο τµήµα αλουµινίου, έχει λιγότερο πολύπλοκο σχεδιασµό και ελάχιστα κινούµενα µέρη. Αυτό επιτρέπει στο MacBook Air να είναι εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ, αλλά και συνάµα ανθεκτικό, ώστε να αντεπεξέρχεται στις κακουχίες της καθηµερινότητας. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι δεν πρόκειται ποτέ να σταµατήσεις να το θαυµάζεις: στο λεπτότερο σηµείο του το πάχος είναι µόλις 0,3 χιλιοστά. Φυσικά, το βάρος, όπως και οι υπόλοιπες διαστάσεις του εξαρτώνται από το µέγεθος της οθόνης που θα έχει το MacBook Air που θα προτιµήσεις. Συγκεκριµένα, το MacBook Air θα το βρεις σε δύο µεγέθη: µε οθόνη 11 ή 13 ιντσών και βάρος 1,08 κιλά ή 1,35 κιλά αντίστοιχα. Προφανώς δεν πρόκειται ποτέ να σε κουράσει η µεταφορά του, ακόµη και αν αποφασίσεις να το έχεις συνεχώς µαζί σου!

Απόδοση και αντοχή 
Η αξεπέραστη φορητότητα όµως ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν θα το αποχωριστείς ποτέ το MacBook Air από κοντά σου. Είναι επαρκώς ισχυρό και ικανό για τα πάντα, ενώ η µπαταρία του αντέχει 9 έως 12 ώρες αδιάκοπης χρήσης. Αυτή είναι και η σηµαντικότερη διαφορά ανάµεσα σε ένα «κοινό» notebook που έχει µικρό µέγεθος και τον MacBook Air, που είναι πολύ περισσότερα! Και αν ακόµη ψάχνεις τους λόγους για τους οποίους αυτό είναι τόσο ελαφρύ και τόσο λεπτό, δεν έχεις παρά να µάθεις τι ακριβώς «κρύβεται» κάτω από το µεταλλικό του περίβληµα: εκεί βρίσκεται µεταξύ άλλων και ο αποθηκευτικός χώρος µορφής flash (PCIe-based) που δεν έχει κινούµενα µέρη µε αποτέλεσµα να είναι πιο αξιόπιστος, πιο ανθεκτικός, αθόρυβος, αλλά και πολύ πιο γρήγορος. Ταυτόχρονα, το solid state drive έχει 90% µικρότερο όγκο από ό,τι ένας συνηθισµένος σκληρός δίσκος, ο οποίος «αποδεσµεύεται» ώστε να «χωρέσει» στη θέση του µια ακόµη µεγαλύτερη µπαταρία. Το αποτέλεσµα; Ένα notebook που έχει σχεδόν αµελητέο βάρος και µπορεί να το χρησιµοποιήσεις ασταµάτητα για 9 ώρες ή έως και 12 ώρες αν επιλέξεις το µοντέλο µε την οθόνη των 13 ιντσών. Καθώς µάλιστα ο χρόνος αναµονής του φθάνει τις 30 ηµέρες, αν ποτέ αποφασίσεις να το αφήσεις για εβδοµάδες να «κοιµάται» σε µια άκρη, τότε θα το βρεις ακριβώς στην κατάσταση που το άφησες τη στιγµή που θα επιστρέψεις. Όσο για την υπόλοιπη τεχνολογία που «κρύβει» στο εσωτερικό του το MacBook Air; Πέµπτης γενιάς intel Core i5 και i7 επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Broadwell ULT, γραφικά Intel HD Graphics 6000 και έως και 8GB µνήµης. Για τη γρήγορη ασύρµατη σύνδεση σου στο Internet θα φροντίσει το πολύ γρήγορο 802.11ac Wi-Fi, ενώ αν τέλος θέλεις να «επεκτείνεις» το MacBook Air σου δεν έχεις παρά να εκµεταλλευθείς τις δύο θύρες USB 3, καθώς και τη θύρα Thunderbolt 2. 

Τεχνολογία στην άκρη των δακτύλων σου
Ένας φορητός υπολογιστής τόσο µικρού µεγέθους ίσως να σε «τροµάζει», αφού ίσως να µην είσαι σίγουρος για το αν θα µπορέσεις να το χρησιµοποιήσεις µε άνεση. Δε θα πρέπει να ανησυχείς: µόλις ανασηκώσεις την οθόνη του θα αντικρίσεις ένα πληκτρολόγιο φυσιολογικών διαστάσεων, που είναι τόσο άνετο και βολικό όσο και το πληκτρολόγιο ενός desktop υπολογιστή. Αυτό µάλιστα φωτίζεται, ώστε να µπορείς να εντοπίζεις γρήγορα και εύκολα τα πλήκτρα ακόµη και στο απόλυτο σκοτάδι. Κάτω από τα πλήκτρα βρίσκεται µια µεγάλη γυάλινη επιφάνεια την οποία θα απολαµβάνεις να αγγίζεις µε τα δάχτυλά σου. Αυτό είναι το trackpad και δε θα δυσκολευθείς καθόλου να το χρησιµοποιήσεις αφού «συµπεριφέρεται» περίπου όπως και η γυάλινη multi-touch οθόνη των iOS συσκευών µε τις οποίες έχεις ήδη εξοικειωθεί. Μην αναζητάς µάταια αριστερό ή δεξί πλήκτρο για τα «κλικ» σου: το ίδιο το trackpad είναι το µόνο πλήκτρο που θα χρειαστείς, ενώ µε τη βοήθεια των multi-touch χειρονοµιών που υποστηρίζει το OS X θα έχεις τη δυνατότητα να χειριστείς και να ελέγξεις το MacBook Air µε τρόπους που είναι απόλυτα φυσικοί και ρεαλιστικοί. Για παράδειγµα, µε ένα «τσίµπηµα» των δαχτύλων σου (pinch) θα µπορέσεις να µεγεθύνεις τις φωτογραφίες σου ή ακόµη και τις αγαπηµένες σου ιστοσελίδες, ενώ µε ένα swipe µε τα τρία σου δάχτυλα από τα αριστερά προς τα δεξιά θα φέρεις στο προσκήνιο την εφαρµογή που σε ενδιαφέρει. Τόσο απλά και εύκολα θα εκµεταλλευθείς το OS X, όπως επίσης και όλες τις εφαρµογές παραγωγικότητας και δηµιουργικότητας που είναι στη διάθεσή σου: Pages, Keynote, Numbers, Photos, iMovie και GarageBand. Και πολλές ακόµη για όλα όσα κάνεις σε καθηµερινή βάση: να διαχειρίζεσαι τα emails σου, να εξερευνάς το Web, καθώς ακόµη και να ανταλλάσσεις γραπτά µηνύµατα ή να πραγµατοποιείς βιντεοκλήσεις µε τα αγαπηµένα σου πρόσωπα. Και αν όλα αυτά δεν σου αρκούν, τότε στο Mac App Store θα βρεις και πολλές ακόµη εφαρµογές και παιχνίδια που θα σε βοηθήσουν να κάνεις οτιδήποτε!