Το iTunes 11 είναι ο τέλειος τρόπος για να διαχειρίζεστε τις βιβλιοθήκες των αρχείων multimedia που διαθέτετε στον Mac σας αλλά και ο καλύτερος τρόπος, για να αγοράζετε µουσική, ταινίες, βιβλία και εφαρµογές για τις iOS συσκευές σας ή τον Mac. Επιπλέον σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εµπειρία στην αρχειοθέτηση των multimedia αρχείων στον Mac ή στον υπολογιστή σας, µε πανέµορφες εικόνες, τα εξώφυλλα των άλµπουµ κ.ά. 

Αν είστε χρήστης Mac χρησιµοποιείτε εδώ και πολλά χρόνια το iTunes. Αν είστε χρήστης Windows PC και δεν έχετε χρησιµοποιήσει το iTunes, τότε απλώς... χάνετε την πιο ολοκληρωµένη εφαρµογή αναπαραγωγής, αρχειοθέτησης και διαχείρισης αρχείων multimedia στον πλανήτη! Η ανανέωσή του στην έκδοση iTunes 11 µάλιστα σας δίνει επιπλέον δυνατότητες, κάνει πιο εύκολη τη διαχείριση των αρχείων multimedia ενώ σας προσφέρει την πλέον ολοκληρωµένη εµπειρία µε το iTunes Store ή το App Store. 
 
Το iTunes 11 είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε αρχεία multimedia όπως µουσική, ταινίες ή βιβλία αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε αυτά που θέλετε!
 


To περιβάλλον χρήσης 
Το iTunes 11 είναι σηµαντικά βελτιωµένο σε σχέση µε τις παλαιότερες εκδόσεις και το περιβάλλον χρήσης είναι σχεδόν ενστικτώδες. Ας το γνωρίσουµε!
    
Player
Από εδώ µπορείτε να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε την αναπαραγωγή µουσικής ή video. Όπως βλέπετε τα διαχειριστικά πλήκτρα είναι εύκολα και απλά στη χρήση.
 
Media
Σε αυτό το σηµείο είναι συγκεντρωµένα η µουσική σας, τα video και οι ταινίες σας ή τα τηλεοπτικά show καθώς και οι εφαρµογές ή τα βιβλία σας. Απλώς πατήστε στο πλήκτρο για να εµφανιστεί ένα drop down µενού, από όπου θα επιλέξετε τη βιβλιοθήκη του µέσου που επιθυµείτε να απεικονίζει το iTunes.
 
Επικεφαλίδες
Στο κέντρο του πάνω µέρους του παραθύρου του iTunes 11 θα βρείτε διάφορες “επικεφαλίδες” για να κατηγοριοποιήσει τα στοιχεία κάθε βιβλιοθήκης (π.χ. της µουσικής σας βιβλιοθήκης µε βάση τα τραγούδια, τους καλλιτέχνες, το είδος µουσικής κ.ά.). 
 
iTunes Store
Ο καλύτερος τρόπος για να αγοράζετε εφαρµογές, µουσική, βιβλία, ταινίες ή τηλεοπτικά shows είναι βεβαίως το iTunes 11, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κατάστηµα της Apple µέσω του πλήκτρου στα δεξιά της εφαρµογής µε την επιγραφή iTunes Store. Πατήστε το πλήκτρο και άµεσα θα έχετε πρόσβαση στο δηµοφιλέστερο ηλεκτρονικό κατάστηµα του κόσµου που διαθέτει εκατοµµύρια τραγούδια και εφαρµογές, χιλιάδες βιβλία, εκατοντάδες χιλιάδες κινηµατογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά shows! 

Ρυθµίσεις
Μπορείτε να παραµετροποιήσετε το iTunes 11 σύµφωνα µε τα γούστα και τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Πατήστε iTunes και µόλις το κάνετε θα εµφανιστεί ένα µενού, µε τη βοήθεια του οποίου µπορείτε να προσεγγίσετε πολλές ρυθµίσεις και παραµέτρους ειδικά στην επιλογή “Προτιµήσεις”.
 
Διαχείριση 
Η βιβλιοθήκη στο iTunes σας δίνει τη δυνατότητα προεπισκόπισης όλων των άλµπουµ και γενικώς της µουσικής, των κινηµατογραφικών ταινιών ή όποιων άλλων αρχείων multimedia έχετε στη διάθεσή σας. 
Μετακινηθείτε στα άλµπουµ των καλλιτεχνών στη Μουσική και αφήστε τα πανέµορφα, υψηλής ανάλυσης εξώφυλλα να σας καθοδηγήσουν στη µουσική που θέλετε να ακούσετε. Κάντε κλικ πάνω σε ένα άλµπουµ για να πλοηγηθείτε στα τραγούδια του. Το ίδιο συµβαίνει και µε τις ταινίες ή τα βιβλία.
 
Genius   
Αν δεν έχετε δοκιµάσει το Genius, τότε θα εκπλαγείτε µε τις... ικανότητές του! Αυτή η πανέξυπνη λειτουργία µπορεί να δηµιουργεί λίστες τραγουδιών που ταιριάζουν µεταξύ τους και έχουν παρόµοιο ρυθµό και να τα οργανώνει σε “µίξεις” ανά είδος που αγαπάτε. Μπορείτε µάλιστα να δηµιουργείτε Genius playlists! Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, επιλέξτε ένα τραγούδι που σας αρέσει και στη συνέχεια επιλέξτε “Εκκίνηση Genius” (Start Genius). Στη συνέχεια το Genius βρίσκει τραγούδια που µοιάζουν στον ρυθµό µεταξύ τους και συνθέτει µία νέα playlist. 
 
Αναπαραγωγή 
Ο πιο απλός τρόπος για να αναπαράγετε µουσική ή να δείτε µία ταινία ή κάποιο τηλεοπτικό show, αλλά και να ακούσετε κάποιο podcast ή ηχητικό βιβλίο ή ακόµα και να παρακολουθήσετε κάποια διάλεξη µέσω του iTunes U, είναι το iTunes. Με το iTunes LP επίσης µπορείτε να δείτε τους στίχους κάποιου κοµµατιού ή να διαβάσετε επιπλέον στοιχεία και να παρακολουθήσετε σχετικά video! Επίσης, σε επιλεγµένες ταινίες, χάρη στο iTunes Extras, θα µπορείτε να δείτε υλικό behind-the-scenes, συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και των δηµιουργών µίας ταινίας και πολλά άλλα όπως deleted scenes!  
Δεν είστε σίγουροι για το τι θέλετε να ακούσετε; Επιλέξτε “Shuffle” και τo iTunes θα επιλέξει τραγούδια από τη βιβλιοθήκη σας. Θέλετε να πλοηγηθείτε στο Internet ή να ελέγξετε τα email σας και χρειάζεστε περισσότερο χώρο στην οθόνη; Τότε αλλάξτε σε “MiniPlayer” και το iTunes θα µεταµορφωθεί σε ένα κοµψό, µικρού µεγέθους media player που µπορείτε να µετακινήσετε οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας ενώ παράλληλα σας επιτρέπει να ψάξετε στη συλλογή σας, να δείτε τα τραγούδια που ακολουθούν ή να αλλάξετε τη ροή των τραγουδιών!  

 
iCloud 
Χάρη στο iCloud µπορείτε να παρακολουθείτε τις αγαπηµένες ταινίες ή σειρές ή να ακούτε την αγαπηµένη σας µουσική, σε όλες τις συσκευές και τους υπολογιστές που έχετε στη διάθεσή σας. Αν, για παράδειγµα, αγοράσετε και κατεβάσετε κάποιο τραγούδι ή άλµπουµ στο iPhone ή στο iPad σας, τότε χάρη στο iCloud είναι άµεσα διαθέσιµο σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές σας από τη στιγµή που θα κάνετε την αγορά, όπως π.χ. µέσω της βιβλιοθήκης iTunes στο PC ή στον Mac σας! Και ξέρετε τί άλλο; Αν παρακολουθείτε κάποια ταινία ή ακούτε κάποιο podcast και σταµατήσετε την αναπαραγωγή πριν το τέλος, το iCloud θυµάται το σηµείο που σταµατήσατε ώστε να συνεχίσετε αργότερα από εκεί που το είχατε αφήσει, και µάλιστα από οποιαδήποτε συσκευή έχετε στη διάθεσή σας εκείνη τη στιγµή! 
 
Οργάνωση  
Με το iTunes είναι ιδιαίτερα απλό να οργανώσετε τη µουσική σας. Κάθε τραγούδι ή άλµπουµ που έχετε αγοράσει από το iTunes store αποθηκεύεται απευθείας στη µουσική σας βιβλιοθήκη. Επίσης, εκεί µπορούν να βρίσκονται και όλα σας τα τραγούδια από CDs που έχετε αγοράσει. Η µετατροπή των CDs σας σε ψηφιακή µορφή είναι µία απλούστατη και ταχύτατη διαδικασία. 
Μάλιστα για όλα τα άλµπουµ ή τα τραγούδια (π.χ. τα singles) που θα µεταφέρετε στο PC σας, το iTunes θα φροντίσει να τα “ντύσει” µε τα εξώφυλλά τους, τις σωστές ονοµασίες των τραγουδιών και ό,τι είναι απαραίτητο για να γίνει πανέµορφη η συλλογή σας. Στη συνέχεια, και εφόσον το επιθυµείτε, µπορείτε να δηµιουργήσετε αγαπηµένα playlists. Επίσης, µπορείτε να... βαθµολογήσετε κάθε τραγούδι ξεχωριστά (έως και πέντε αστέρια) για να µπορείτε πολύ εύκολα στη συνέχεια να ξεχωρίσετε τα περισσότερο αγαπηµένα.

Ανακαλύψτε  
Το iTunes σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε το περιεχόµενο που θέλετε µε πολλούς τρόπους. Καταρχήν σας δίνει πρόσβαση στο iTunes store και εποµένως στο πιο πλούσιο ηλεκτρονικό κατάστηµα για µουσική, ταινίες, βιβλία, podcasts ή εφαρµογές αλλά και στις διαλέξεις και τα επιστηµονικά συγγράµµατα του iTunes U. Επίσης υπάρχουν τα Top Charts αλλά και το δωρεάν Single ή το δωρεάν App της Εβδοµάδας καθώς και η επιλεγµένη Ταινία ή το TV Show επίσης της Εβδοµάδας. Ακόµα σας προτείνει µουσική, ταινίες ή βιβλία και εφαρµογές σύµφωνα µε όσα έχετε επιλέξει παλαιότερα. Το iTunes βρίσκεται εδώ για εσάς!   
 
iTunes Match   
Ξέρατε ότι µπορείτε να βρείτε τις διπλές καταχωρήσεις στη βιβλιοθήκη σας; Αυτό µπορεί πολύ εύκολα να γίνει στο iTunes 11 µε το iTunes Match. Χάρη στο iTunes Match µπορείτε να αποθηκεύσετε όλη τη βιβλιοθήκη iTunes, που έχετε στο PC ή στον Mac σας, στο iCloud ώστε να είναι προσβάσιµη από οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε και οποτεδήποτε! Μόλις σκαναριστεί η βιβλιοθήκη σας και πραγµατοποιηθεί “matching” τότε θα έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε τυχόν διπλές καταχωρήσεις στη συλλογή σας.
 
iTunes + Apple TV   
Εννοείται ότι µπορείτε να έχετε την αγαπηµένη σας µουσική ή τις κινηµατογραφικές ταινίες και τα αγαπηµένα σας τηλεοπτικά show στη µεγάλη οθόνη. Χάρη στο Apple TV µπορείτε να επιλέξετε ανάµεσα από χιλιάδες ταινίες -πολλές σε 1080p HD- για να τις δείτε στη widescreen τηλεόρασή σας. Επιπλέον, µπορείτε να αναπαράγετε τραγούδια από τη µουσική συλλογή σας, να βλέπετε φωτογραφίες ή να ακούτε podcasts απευθείας στην τηλεόρασή σας. Αν είστε συνδροµητές iTunes Match, τότε πατώντας απλώς “Μουσική” (Music) θα µπορέσετε να ακούσετε τα αγαπηµένα σας τραγούδια! 
 
Remote app
Το ξέρατε ότι µε το Remote App µπορείτε να διαχειρίζεστε και να ελέγχετε το iTunes που έχετε στον Mac ή στο PC από το iPhone, το iPod touch ή το iPad; Και όµως µε την εφαρµογή Remote της Apple µπορείτε να µετατρέψετε το iPhone, το iPod touch ή το iPad σας σε τηλεχειριστήριο για να ελέγχετε τη βιβλιοθήκη iTunes στο PC ή στον Mac σας. Κατεβάστε την εφαρµογή Remote στην iOS συσκευή σας, ενεργοποιήστε την “Κοινή Χρήση Δικτύου” και στη συνέχεια κάντε “sign-in” στο δίκτυο.