Η Apple παρέδωσε 29 εκατομμύρια iPhone X στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2017 (η διάθεσή του ξεκίνησε το Νοέμβρη), σύμφωνα με ανάλυση που κοινοποίησε η εταιρεία Canalys, καθιστώντας το επετειακό της μοντέλο "το Νο1 smartphone σε παραδόσεις παραγγελιών παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου".

Η Canalys αναφέρει πως η Apple κατάφερε να φτάσει τον αριθμό των 29 εκατομμυρίων συσκευών μετά από μια σημαντική αύξηση της παραγωγής κατά τη διάρκεια του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη, με την εταιρεία να παραδίδει παραγγελίες του iPhone X νωρίτερα από το αναμενόμενο και να επιτυγχάνει την ισορροπία μεταξύ προσφοράς - ζήτησης προς τα τέλη του Δεκεμβρίου.

Από τις 29 εκατομμύρια συσκευές iPhone X που παραδόθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2017, τα επτά εκατομμύρια προορίζονταν για την Κίνα, που αποτελεί χώρα με τεράστια ζήτηση, ενώ στις Η.Π.Α. ο κύριος όγκος παραγγελιών αφορούσε σε επιχειρήσεις.

Επιπλέον, η Canalys υπογραμμίζει πως εκτός του iPhone X, τα μοντέλα iPhone SE, iPhone 6iPhone 7 και iPhone 8 συνέχισαν να "αποδίδουν πολύ καλά" σε πωλήσεις το Q4 του 2017 και παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Μια άλλη εταιρεία, η Kantar Worldpanel αναφέρει ότι το iPhone X είχε εξαιρετική απόδοση σε αρκετές χώρες κατά τη διάρκεια του πρώτου «κύματος» της διαθεσιμότητάς του, ενώ συνδυασμένα, τα τρία νέα iPhone της Apple κατέκτησαν τις κορυφαίες θέσεις σε πωλήσεις smartphone παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του μήνα.

Παρότι η Apple δεν υπολογίζει τις πωλήσεις των iPhone ανά μοντέλο, θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα των πωλήσεων του iPhone X όταν η εταιρεία ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου οικονομικού τριμήνου του 2018 στην 1η Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη.