Έφθασε η στιγµή να υποδεχθείς το iPhone SE, το πιο «δυνατό» κινητό 4 ιντσών που έχει κατασκευαστεί ποτέ! Το πανέµορφο design του ίσως να σου φανεί γνώριµο, όµως στο εσωτερικό του «κρύβονται» πολλές εκπλήξεις: το A9 είναι το ίδιο προηγµένο τσιπ µε αυτό που ενσωµατώνουν τα πανίσχυρα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Η ψηφιακή κάµερα των 12 megapixels είναι σε θέση να δώσει θεαµατικές και ολοζώντανες φωτογραφίες, όπως επίσης και βίντεο ανάλυσης 4K. Δεν θα µπορούσαν φυσικά να λείπουν το Touch ID και όλες εκείνες οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την ακόµη πιο γρήγορη σύνδεση µέσω Wi-Fi και των δικτύων LTE. Ναι, το iPhone SE είναι ένα “µικρό” iPhone. Η δύναµή του όµως είναι πολύ µεγάλη!

Πολυαγαπηµένο µικρό iPhone!
Σχεδιάζοντας το iPhone SE, η Apple χρησιµοποίησε ως βάση ένα εξαιρετικά δηµοφιλές design και το έκανε ακόµη καλύτερο: Σµιλευµένο από αλουµίνιο, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία υαλοβολής ώστε να αποκτήσει σατινένιο φινίρισµα, µε µατ άκρα που εξαλείφουν τις γωνίες, αλλά και µε ένα λογότυπο από ανοξείδωτο ατσάλι που έχει το ίδιο χρώµα µε αυτό της µεταλλικής επιφάνειας, το νέο iPhone της Apple είναι ένας µικρός πειρασµός που θα σε γοητεύσει από την πρώτη στιγµή που θα τον αντικρίσεις! Στην πρόσοψη του βρίσκεται µια λαµπερή Retina οθόνη 4 ιντσών που είναι ικανή να παρουσιάσει οτιδήποτε µε ξεχωριστή «ζωηράδα» και εντυπωσιακή λεπτοµέρεια. Οι διαστάσεις της οθόνης είναι αυτές που καθορίζουν το µέγεθος ενός τηλεφώνου και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το iPhone SE είναι τόσο µικρό: Για να «χωράει» άνετα στα χέρια σου. Δεν θα πρέπει όµως να επιτρέψεις στο µέγεθός του να σε «ξεγελάσει», αφού στο εσωτερικό του έχουν «χωρέσει» πολύ περισσότερα από ό,τι ίσως φαντάζεσαι. Το iPhone SE είναι ένα πανίσχυρο κινητό σε µια compact συσκευασία. Όσο και αν ψάχνεις δεν πρόκειται να βρεις πιο όµορφη και πιο «δυνατή» πρόταση 4 ιντσών στην αγορά. Αν λοιπόν προτιµάς τα µικρότερα τηλέφωνα, τότε το iPhone SE πρέπει να γίνει δικό σου! Θα το βρεις ήδη στα καταστήµατα σε τέσσερα χρώµατα (Ασηµί, Χρυσαφί, Διαστηµικό γκρι και Ροζ-χρυσαφί) και 16GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου.

Μεγάλες δυνατότητες
Στην «καρδιά» του iPhone SE χτυπάει αδιάκοπα το A9, το ίδιο προηγµένο τσιπ µε αυτό που συναντάται στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Με 64-bit αρχιτεκτονική που είναι εφάµιλλη µε αυτή των desktop υπολογιστών, είναι σε θέση να προσφέρει θεαµατικές επιδόσεις και αστραπιαία απόκριση. Με CPU που είναι δύο φορές ταχύτερη από εκείνη του iPhone 5s καµία εφαρµογή δεν θα σταθεί ικανή να το «καθυστερήσει». Και µε GPU που είναι 3 φορές πιο γρήγορη, θα απολαµβάνεις τα αγαπηµένα σου παιχνίδια µε γραφικά αντίστοιχα µε εκείνα των παιχνιδοµηχανών, χωρίς απρόσµενα κολλήµατα. Το τσιπ A9 ενσωµατώνει τον συνεπεξεργαστή κίνησης M9, ο οποίος αναλαµβάνει διαρκώς να συλλέγει τα δεδοµένα που συλλαµβάνουν οι αισθητήρες της συσκευής - χωρίς µάλιστα να επιβαρύνει την αυτονοµία - και τα οποία αξιοποιούνται σε µια ευρεία γκάµα εφαρµογών fitness, ώστε να µπορείς για παράδειγµα να ξέρεις ανά πάσα στιγµή τις αποστάσεις και τα βήµατα που έχεις διανύσει καθώς γυµνάζεσαι.  

Η µοναδική κάµερα που θα χρειαστείς!
Με αισθητήρα ανάλυσης 12 megapixels, η κάµερα του iPhone SE θα σου δώσει ευκρινείς και λεπτοµερείς φωτογραφίες, όπως αυτές που είναι ικανό να απαθανατίσει το iPhone 6s. Αυτό είναι κάτι που οφείλεται σε µια σειρά από καινοτόµες τεχνολογίες όπως το Focus Pixel για γρήγορη εστίαση, ο επεξεργαστής σήµατος εικόνας που έχει σχεδιάσει η Apple, η  προηγµένη µείωση θορύβου, το τοπικό tone mapping τρίτης γενιάς κ.ά. Δεν είσαι υποχρεωµένος να γνωρίζεις πως ακριβώς λειτουργούν όλες αυτές, παρά µόνο ότι όλες µαζί εξασφαλίζουν ότι η κάθε σου λήψη θα είναι πραγµατικά τέλεια. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα βίντεό σου, τα οποία θα έχουν ανάλυση 4K, δηλαδή, τέσσερις φορές µεγαλύτερη από εκείνη των βίντεο 1080p HD. Θα µπορέσεις µάλιστα να τα επεξεργαστείς απευθείας στο iPhone SE µε τη βοήθεια του iMovie, καθώς ο επεξεργαστής του iPhone SE είναι τόσο δυνατός ώστε να µπορεί να «σηκώσει» ταυτόχρονα και άνετα το «βάρος» δύο ροών βίντεο ανάλυσης 4K. Υπάρχουν όµως πολλοί ακόµη λόγοι για να ενθουσιαστείς µε την κάµερα του iPhone SE: Με τις Live Photos κάθε σου φωτογραφία θα «ζωντανέψει» στην οθόνη του, αφού θα περιέχει κινούµενη εικόνα και ήχο από τις στιγµές που προηγήθηκαν από τη λήψη της, αλλά και από αυτές που την ακολούθησαν. Θα απαθανατίσεις πανοραµικές φωτογραφίες που η ανάλυσή τους φθάνει έως και τα 63 megapixels, slo-mo βίντεο στα 240fps και time-lapses µε βοήθεια σταθεροποιητή εικόνας. Αν τέλος, αποφασίσεις να «βγάλεις» µια selfie, τότε η εµπρόσθια FaceTime HD κάµερα θα σε βοηθήσει να το κάνεις ακόµη και στο σκοτάδι, καθώς τότε η οθόνη θα µετατραπεί σε φλας εκπέµποντας τρεις φορές πιο ισχυρό φως από ό,τι συνήθως. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, η κάµερα του iPhone SE είναι η µοναδική που θα χρειαστείς: είναι η καλύτερη που θα µπορούσες ποτέ να έχεις στα χέρια σου!

«Μεγαλύτερες» ευκολίες!
Στο κινητό σου αποθηκεύεις φωτογραφίες, βίντεο, µηνύµατα, emails, όπως και όλα εκείνα τα προσωπικά δεδοµένα που σίγουρα είναι πολύτιµα. Θέλεις λοιπόν τον καλύτερο τρόπο για να τα προστατέψεις και αυτός δεν είναι άλλος από το Touch ID, που δεν θα µπορούσε παρά να διαθέτει το iPhone SE. Με αυτό θα µπορέσεις εύκολα και γρήγορα να ξεκλειδώνεις το κινητό σου κάθε φορά που το χρησιµοποιείς, αγγίζοντας απλά µε την άκρη του δαχτύλου σου το πλήκτρο που βρίσκεται κάτω από την οθόνη του. Το δαχτυλικό σου αποτύπωµα άλλωστε είναι ο τελειότερος κωδικός ασφάλειας που θα µπορούσες ποτέ να χρησιµοποιήσεις: κανένα άλλο δεν είναι ίδιο µε το δικό σου, ενώ πάντοτε το έχεις µαζί σου! Αφού ξεκλειδώσεις το iPhone SE θα απολαύσεις όλα όσα είναι ικανό να σου προσφέρει µε την πολύτιµη συµβολή του iOS 9: θα βρεις προεγκατεστηµένες όλες τις εφαρµογές που χρειάζεσαι στην καθηµερινότητά σου, όπως για παράδειγµα το Music το οποίο θα σου δώσει και απεριόριστη πρόσβαση στην µεγάλη µουσική συλλογή του Apple Music, το FaceTime για να επικοινωνείς µε ήχο και εικόνα µε τα αγαπηµένα σου πρόσωπα κ.ά. Θα µπορέσεις επίσης να περιηγηθείς στο Web µε το Safari, να δεις βίντεο στο YouTube, αλλά και να «κατεβάσεις» άπειρες εφαρµογές και παιχνίδια από το App Store σε ταχύτητες που είναι ακόµη µεγαλύτερες ακόµη και από εκείνες που προσέφερε το iPhone 5s: έως και 150Mbps σε δίκτυα LTE ή έως 433 Mbps µέσω Wi-Fi. Φυσικά στο iPhone SE µπορείς να συνδέσεις και το Apple Watch σου, όπως επίσης και εξωτερικά ηχεία ή και άλλες συσκευές, καθώς υποστηρίζει την ασύρµατη τεχνολογία Bluetooth 4.2. Με όλα αυτά είναι απόλυτα λογικό να µη θέλεις να αφήσεις ούτε στιγµή το iPhone SE από τα χέρια σου. Δεν υπάρχει λόγος, άλλωστε: Η µπαταρία του θα σου προσφέρει έως και 14 ώρες οµιλίας σε 3G, 12 έως 13 ώρες Internet ή έως 50 ώρες αναπαραγωγής ήχου.