Το iPhone και το iOS έχουν την ικανότητα να µεταµορφώσουν ριζικά κάθε επιχείρηση, ενδυναµώνοντας ουσιαστικά το ανθρώπινο δυναµικό της, αυξάνοντας αβίαστα την παραγωγικότητά της και υποστηρίζοντας την καινοτοµία σε κάθε της έκφραση. Οι προηγµένες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για επαγγελµατικές χρήσεις, η δυνατότητα στενότερης συνεργασίας µε τα υφιστάµενα επιχειρησιακά συστήµατα, αλλά και οι νέες µέθοδοι διανοµής εφαρµογών και αποµακρυσµένης διαχείρισης, είναι ορισµένα µόνο από τα προτερήµατα της ολοκληρωµένης πλατφόρµας της Apple, που επιτρέπουν σε κάθε επιχείρηση να λειτουργήσει καλύτερα και πιο αποδοτικά από ποτέ. Ήδη, το iPhone έχει εισβάλει σε κάθε βιοµηχανία, γραµµή παραγωγής και γραφείο, αλλά και σε κάθε άλλο χώρο που δραστηριοποιούνται οι σύγχρονες εταιρείες. Γιατί λοιπόν να µην αξιοποιήσεις την τεχνολογία που ήδη αγαπάς να χρησιµοποιείς στην προσωπική σου ζωή και προς το όφελος της επιχείρησής σου;

Ασφάλεια από την πρώτη στιγµή

Οι προηγµένες δυνατότητες των iPhone, τα ασύγκριτα χαρακτηριστικά ασφάλειας του iOS, αλλά και η ύπαρξη µίας ολοκληρωµένης σειράς διαχειριστικών εργαλείων IT, είναι µερικοί µόνο από τους πολλούς λόγους για τους οποίους αναρίθµητες εταιρείες σε όλο τον κόσµο εµπιστεύονται την τεχνολογία της Apple. Εξάλλου, αν έχεις ήδη στην κατοχή σου µια συσκευή µε iOS, απολαµβάνεις ήδη τα µοναδικά της προτερήµατα: Κάθε iPhone και κάθε iPad παρέχει ασύγκριτη ασφάλεια, αλλά και µία απαράµιλλη εµπειρία χρήσης, από την πρώτη στιγµή που ενεργοποιείται. Και αυτό είναι εφικτό γιατί η Apple κατασκευάζει το hardware, αναπτύσσει το software και παρέχει τις υπηρεσίες που δίνουν πνοή σε κάθε της συσκευή. Αυτό όµως είναι µόνο η αρχή: Προηγµένες λειτουργίες αναλαµβάνουν να προστατεύσουν το λειτουργικό σύστηµα και όλες τις εγκατεστηµένες εφαρµογές, ενώ ταυτόχρονα κρυπτογραφούν όλα τα δεδοµένα που αποθηκεύονται στη συσκευή, είτε αυτά είναι προσωπικά, είτε είναι εταιρικά. 

Πιο παραγωγική και πιο απολαυστική εργασία!

Η ασφάλεια δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εµπειρία χρήσης. Για να «ξεκλειδώσεις» τη συσκευή σου αρκεί να αγγίξεις µε το δάχτυλό σου τον αισθητήρα του Touch ID. Αµέσως µετά µπορείς να εκµεταλλευθείς όλες εκείνες τις λειτουργίες του iOS, που θα σου επιτρέψουν να γίνεις ακόµη πιο παραγωγικός. Και δεν θα δυσκολευθείς καθόλου: Αρχικά, δεν έχεις παρά να επιτρέψεις στο iPhone να µάθει τις συνήθειες σου και αυτό θα σου προτείνει, ανάλογα µε τον χρόνο ή τον χώρο στον οποίο βρίσκεσαι, τους συνεργάτες ή τους πελάτες µε τους οποίους είναι πιθανότερο να επικοινωνήσεις ή ακόµη και τις εφαρµογές που ενδεχοµένως θέλεις να χρησιµοποιήσεις. Θα σου υπενθυµίσει επίσης να φύγεις από το γραφείο σου την κατάλληλη στιγµή, ώστε να µην καθυστερήσεις στα ραντεβού σου µε τους πελάτες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το Mail και το Calendar, θα σου προτείνουν αντίστοιχα τους πιθανότερους αποδέκτες ενός email ή τα άτοµα εκείνα που πιθανόν να θέλεις να παραστούν σε µία συνάντηση. Το iOS 9 όµως έχει και ορισµένες ακόµη νέες λειτουργίες που θα κάνουν ακόµη πιο παραγωγική την καθηµερινότητά σου. Όπως για παράδειγµα, τα νέα Notes που πλέον εκτός από κείµενο µπορούν να περιέχουν, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, όπως εικόνες, βίντεο, τοποθεσίες από τους Χάρτες και web-links, όπως επίσης και λίστες εκκρεµοτήτων, φωτογραφίες ή ακόµη και σκίτσα. Φυσικά, πολλές ακόµη από τις γνωστές εφαρµογές που θα βρεις προεγκατεστηµένες στο iPhone είναι ικανές να διευκολύνουν την εργασία σου: Μπορείς για παράδειγµα να επικοινωνείς ξεχωριστά µε κάθε συνεργάτη σου, µε «οµάδες» ανθρώπων µε τα Messages, που εκτός από γραπτό κείµενο µπορούν να περιέχουν σύντοµες ηχογραφήσεις, βίντεο και φωτογραφίες. Μπορείς επίσης να πραγµατοποιήσεις βιντεοκλήσεις µε το FaceTime, να συµβουλευθείς τους Χάρτες για να φθάσεις σε κάθε προορισµό σου ή ακόµη και να εκµεταλλευθείς τη δυνατότητα υπαγόρευσης -που υποστηρίζει και τα Ελληνικά- ώστε να συνεχίσεις να κάνεις ταυτόχρονα µε τα χέρια σου οποιαδήποτε άλλη εργασία. Όσο για την εύκολη και ασφαλή µεταφορά των εγγράφων σου, δεν έχεις παρά να εµπιστευθείς το iCloud Drive: Στο iOS 9 έχει προστεθεί µία νέα εφαρµογή (η ενεργοποίησή της γίνεται προαιρετικά από τις ρυθµίσεις), η οποία επιτρέπει τη διαχείριση των αρχείων του iCloud απευθείας από το iPhone, χωρίς την ανάγκη χρήσης υπολογιστή. Η καθεµία από τις προεγκατεστηµένες εφαρµογές που θα βρεις στο iPhone σου είναι ικανή να µεταµορφώσει την εργασία σου. Και το κυριότερο; Τις περισσότερες από αυτές τις χρησιµοποιείς ήδη για να οργανώσεις την προσωπική σου ζωή και κατά συνέπεια δεν θα δυσκολευθείς καθόλου να τις αξιοποιήσεις και στη δουλειά σου!

Απόλυτο integration

Η µεταµόρφωση της εταιρείας ενδεχοµένως να ξεκινήσει από το δικό σου iPhone. Γιατί όµως να µην επεκταθεί και σε κάθε της άκρο; Το iOS παρέχει άλλωστε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να είναι εφικτή η απρόσκοπτη συνεργασία του µε τα πληροφοριακά συστήµατα που ήδη αξιοποιεί κάθε επιχείρηση. Χωρίς να απαιτείται λοιπόν καµία πρόσθετη επένδυση, όλο το ανθρώπινο δυναµικό της µπορεί να έχει πρόσβαση εξ’ αποστάσεως σε κοινόχρηστες πληροφορίες, ενώ η οµάδα IT θα έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να παρέχει απρόσκοπτα την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη. Πιο συγκεκριµένα, το iOS µπορεί να συνδεθεί απευθείας µε τον Exchange Server της επιχείρησης κάνοντας χρήση του Exchange ActiveSync, επιτρέποντας την λήψη push email, αλλά και την πρόσβαση σε εταιρικά ηµερολόγια, επαφές, σηµειώσεις και λίστες εκκρεµοτήτων. Οι εκπλήξεις όµως δεν σταµατούν εδώ, αφού στο iOS 9 έχουν προστεθεί και πολλές νέες λειτουργίες που κάνουν ακόµη πιο εύκολη την επαγγελµατική σταδιοδροµία κάθε iPhone: συγκεκριµένα, η νεότερη έκδοση του iOS υποστηρίζει το Exchange ActiveSync v16, επιτρέπει τη σύναψη αρχείων σε γεγονότα του ηµερολόγιου, ενώ καθιστά εφικτό και τον προγραµµατισµό συµβάντων του ηµερολογίου σε διαφορετικά time zones. Όσο για την αποµακρυσµένη πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο, αυτό είναι κάτι που µπορεί πλέον να γίνει πολύ πιο εύκολα µε το Per App VPN, το οποίο είναι δυνατό να ρυθµιστεί µε τον ενσωµατωµένο VPN client του iOS, ο οποίος υποστηρίζει IPSec (IKEv1) και IKEv2. Καλύτερη υποστήριξη του Kerberos ανά εφαρµογή, ένα νέο API για την αξιοποίηση δικτυακών extensions, προηγµένο φιλτράρισµα περιεχοµένου και captive Wi-Fi networks, είναι ορισµένες µόνο από τις νέες λειτουργίες που θα εξασφαλίσουν την ικανότητα πλήρης αξιοποίησης των iOS συσκευών σε ένα εταιρικό περιβάλλον και θα καθησυχάσουν απόλυτα ακόµη και τους πιο ανήσυχους τεχνικούς κάθε επιχείρησης.

Εύκολη και ασφαλής διαχείριση συσκευών

Με το iOS 9 κάθε επιχείρηση µπορεί να ελέγξει όλες τις συσκευές που έχει παραχωρήσει στις υπαλλήλους της. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται εξαιρετικά εύκολα, αφού µε τις αλλαγές που έχουν γίνει στο Volume Purchase Program και το Mobile Device Management (MDM) οι διαχειριστές µπορούν πολύ εύκολα να εγκαταστήσουν όλες τις απαραίτητες εφαρµογές σε κάθε εταιρική συσκευή, χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το Apple ID των χρηστών τους. Επιπρόσθετα, οι εφαρµογές που έχει αναπτύξει η κάθε εταιρεία και παρέχονται µέσω µίας λύσης MDM, θεωρούνται ασφαλείς και εγκαθίστανται άµεσα στις εταιρικές συσκευές χωρίς να προαπαιτείται η έγκριση του χρήση. Και για την αποφυγή απρόοπτων περιστατικών, αρκεί µία απλή ρύθµιση ώστε να µην είναι δυνατή η χρήση εφαρµογών που εγκαθιστώνται µέσω άλλων πηγών. Αν είναι µάλιστα επιθυµητό, το τµήµα IT κάθε εταιρείας µπορεί να επιλέξει αν οι χρήστες των εταιρικών συσκευών θα έχουν πρόσβαση στο App Store. Επιπρόσθετα, για λόγους ασφαλείας, είναι δυνατό να µην επιτρέπεται η χρήση των εταιρικών εφαρµογών µέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή άλλων δικτύων που δεν θεωρούνται «έµπιστα», όπως επίσης και να σταλούν υπενθυµίσεις για την ενηµέρωση του λειτουργικού συστήµατος - ή ακόµη και αυτή να πραγµατοποιηθεί αυτόµατα στην περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Μεταµόρφωση… παντού!

Δεν υπάρχει αµφιβολία ότι το iPhone και το iOS έχουν την ικανότητα να µεταµορφώσουν και τη δική σου επιχείρηση, όπως άλλωστε έχουν ήδη αλλάξει τον τρόπο µε τον οποίο επιχειρούν αναρίθµητες µεγάλες και µικρές εταιρείες σε όλο τον κόσµο. Μία από αυτές είναι και η Schindler. Υπολογίζεται ότι οι κυλιόµενες σκάλες και οι ανελκυστήρες της µεταφέρουν καθηµερινά περισσότερους από 1 δισεκατοµµύριο ανθρώπους. Και για να µπορέσει αυτό να γίνει µε ασφάλεια και αξιοπιστία, το εργατικό δυναµικό της εταιρείας είναι εφοδιασµένο µε φορητές λύσεις που έχουν «χτιστεί» στο iOS και ειδικές εφαρµογές που επιτρέπουν την πρόσβαση σε κρίσιµα στοιχεία: ειδικοί αισθητήρες συλλέγουν τα δεδοµένα λειτουργίας των ανελκυστήρων και των κυλιόµενων σκαλών της, τα οποία αποστέλλονται στα κεντρικά πληροφοριακά συστήµατα της εταιρείας. Αφού γίνει η επεξεργασία τους, διανέµονται µέσω της εφαρµογής FieldLink που είναι εγκατεστηµένη στα iPhone που έχουν στα χέρια τους οι τεχνικοί της εταιρείας. Ξεκινώντας την ηµέρα τους, δεν έχουν παρά να συµβουλευθούν την εφαρµογή ώστε να γνωρίζουν τις προκλήσεις που θα αντιµετωπίσουν, τις εργασίες που θα πρέπει να κάνουν, καθώς ακόµη και τα εργαλεία που θα πρέπει απαραίτητα να έχουν µαζί τους. Σύµφωνα µε τους ιθύνοντες της Schindler, η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες απευθείας στο πεδίο, επέτρεψε στους τεχνικούς της να δρουν για πρώτη φορά πλέον προληπτικά, αντιµετωπίζοντας όλα τα πιθανά προβλήµατα πριν ακόµη αυτά εµφανιστούν. 

Το iPhone έχει σηµαντικό ρόλο και στη διανοµή των προϊόντων της PepsiCo στις ΗΠΑ. Η εταιρεία εκτελεί 17.000 διαδροµές ηµερησίως παραδίδοντας τα εµπορεύµατα από το εργοστάσιο παραγωγής και τις αποθήκες της απευθείας στα καταστήµατα λιανικής πώλησης. Με τη βοήθεια της εφαρµογής Power4Merch που ανέπτυξε η εταιρεία αποκλειστικά για τους εµπόρους µε τους οποίους συνεργάζεται, τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση της κάθε παραγγελίας τους, αλλά και του χρόνου του οποίου απαιτείται για την παράδοσή της. Η εφαρµογή τους ειδοποιεί επίσης τη στιγµή που τα εµπορεύµατα παραδίδονται, ώστε να µπορούν αυτά να φθάσουν έγκαιρα στα ράφια των καταστηµάτων τους, καλύπτοντας επαρκώς τη ζήτηση. 

Το iOS πρωτοστατεί και στην Procter & Gable, της οποίας τα προϊόντα εκτιµάται ότι χρησιµοποιούνται από το 65% των ανθρώπων στον πλανήτη. Η εταιρεία έχει αναπτύξει συνολικά περισσότερες από 50 εφαρµογές, που είναι εγκατεστηµένες σε περισσότερα από 25.000 iPhone και iPad. Μέσω αυτών, τα διοικητικά στελέχη µπορούν να βλέπουν σε πραγµατικό χρόνο στατιστικά στοιχεία των αγορών, οι πωλητές µπορούν να συνεργαστούν αποτελεσµατικά µε τους εµπόρους για να αυξήσουν τις πωλήσεις κ.ά. Με µία γρήγορη µατιά στο κινητό του, κάθε πωλητής της εταιρείας µπορεί να βλέπει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα του επιτρέψουν να εντοπίσει τυχόν προβλήµατα στη διανοµή, την προώθηση ή την τιµολόγηση των προϊόντων σε κάθε περιοχή ή κατάστηµα. 

Το iPhone µεταµόρφωσε και τη Lowe’s µία από τις πιο γνωστές αλυσίδες λιανικής των ΗΠΑ που ειδικεύεται στην πώληση εργαλείων, αλλά και υλικών για homemade κατασκευές. Στο παρελθόν, οι υπάλληλοι της έπρεπε να αποµακρυνθούν από τον πελάτη ώστε να συµβουλευθούν ένα σταθερό τερµατικό για να εξακριβώσουν τη διαθεσιµότητα ενός προϊόντος. Πλέον, χρησιµοποιούν το iPhone που έχουν πάντοτε στα χέρια τους ώστε να «σκανάρουν» των κωδικό του προϊόντος και αυτόµατα ενηµερώνονται για το αν αυτό βρίσκεται στις αποθήκες του καταστήµατος. Την ίδια στιγµή, οι διευθυντές των καταστηµάτων χρησιµοποιούν µία άλλη εφαρµογή ώστε να µην «κλείνονται» στα γραφεία τους: Μέσω αυτής ελέγχουν µε ακρίβεια την τιµολόγηση των προϊόντων τους, βλέπουν τις αναφορές πωλήσεις, µαθαίνουν πότε παραλαµβάνουν νέα προϊόντα, οργανώνουν τις µεταφορές από και προς άλλα καταστήµατα της αλυσίδας και ενηµερώνονται αναλυτικά για το πρόγραµµα των εργαζοµένων.

Το iPhone µπορεί να αλλάξει ακόµη και την καθηµερινότητα ενός γιατρού, όπως συνέβη στην περίπτωση του Dr. Dan Diamond. Χρησιµοποιώντας την εφαρµογή Epocrates, έχει πρόσβαση σε αναλυτικές ιατρικές πληροφορίες απευθείας στα χέρια του, ακριβώς τη στιγµή που τις χρειάζεται: κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Την ίδια εφαρµογή συµβουλεύεται επίσης και για να µάθει περισσότερες πληροφορίες για τα φάρµακα, τις αλληλεπιδράσεις και τις τιµές τους ή ακόµη και αν αυτά καλύπτονται από την ασφάλεια του ασθενούς. Μια άλλη εφαρµογή που χρησιµοποιεί ο Dr. Diamond είναι η Anatomy, η οποία του δίνει πρόσβαση σε εκατοντάδες ανατοµικές εικόνες του Frank Netter. Με αυτόν τον τρόπο µπορεί να δείξει απευθείας στον ασθενή κάθε σηµείο του σώµατός του και να τον διευκολύνει να καταλάβει το πρόβληµα που έχει, αλλά και πως θα το αντιµετωπίσει.

Ακόµη πιο… επαγγελµατικές εφαρµογές!

Μία νέα γενιά προηγµένων επαγγελµατικών εφαρµογών έρχεται για να αλλάξει ριζικά το επιχειρησιακό τοπίο. Αποτέλεσµα της αποκλειστικής συνεργασίας της Apple µε την IBM, οι εφαρµογές MobileFirst αξιοποιούν στο έπακρο τις πιο σύγχρονες δυνατότητες του iOS ώστε να ενδυναµώσουν ακόµη περισσότερο το ανθρώπινο δυναµικό, να αυξήσουν την παραγωγικότητα, αλλά και να ενισχύσουν το brand awareness. Τεχνολογίες όπως το iBeacon, επιτρέπουν την ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρµογών, που αντιλαµβάνονται και αξιοποιούν την εγγύτητα: Στην περίπτωση ενός καταστήµατος, οι πωλητές µπορούν να ξέρουν την ακριβή θέση κάθε πελάτη σε αυτό, καθώς επίσης και όλες τις προτιµήσεις του, ώστε να µπορούν να του παρέχουν µία απόλυτα προσωποποιηµένη εξυπηρέτηση. Κάποιες άλλες εφαρµογές εκµεταλλεύονται µε πρωτόγνωρο τρόπο τις υπηρεσίες εντοπισµού γεωγραφικής θέσης και έτσι ο υπάλληλος µιας ασφαλιστικής εταιρείας µπορεί τη στιγµή της επιθεώρησης ενός ακινήτου, να γνωρίζει όλους τους παράγοντες που τυχόν επηρεάζουν την ασφαλιστική του αξία, όπως η εγκληµατικότητα της περιοχής, οι περιβάλλοντες χώροι πρασίνου κ.ά. Σηµαντικό ρόλο στις MobileFirst εφαρµογές έχουν φυσικά και οι γνωστοποιήσεις. Μηνύµατα που περιέχουν έγκαιρες πληροφορίες, προειδοποιούν για έκτακτα καιρικά φαινόµενα ή εκτατά συµβάντα, τα οποία είναι πιθανό να επηρεάσουν την εργασία, π.χ. ενός τεχνικού που έχει αναλάβει την επισκευή των υποδοµών ενός τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Η παραγωγικότητα ξεκινάει από το App Store!

Η «επανάσταση» στις επιχειρήσεις όµως µπορεί να ξεκινήσει και µε µία επίσκεψη στο App Store. Εκεί βρίσκονται εκατοντάδες επαγγελµατικές εφαρµογές «νέας γενιάς», που εκµεταλλεύονται στο έπακρο τα µοναδικά χαρακτηριστικά του iOS. Εσύ, δεν έχεις παρά να δοκιµάσεις κάποιες από αυτές και θα διαπιστώσεις ότι µπορεί πολύ εύκολα η εργασία σου να γίνει πολύ πιο αποδοτική και παραγωγική, χωρίς καν να χρειαστείς να καταβάλλεις ιδιαίτερη προσπάθεια. Για αρχή, δεν έχεις παρά να αξιοποιήσεις τα extensions που εγκαθιστούν στο iOS πολλές εφαρµογές. Άγγιξε µε το δάχτυλό σου το άνω µέρος της οθόνης και µετακίνησέ το προς τα κάτω. Εκεί, εκτός από τις «γνωστοποιήσεις» θα βρεις και το «Σήµερα». Πολλές εφαρµογές προσθέτουν εκεί στοιχεία τα οποία θα διευκολύνουν την εργασία σου. Μία από αυτές είναι και το Evernote, το extension του οποίου θα σε βοηθήσει να έχεις άµεση πρόσβαση σε πρόσφατες σηµειώσεις και λίστες εκκρεµοτήτων, όπως επίσης και να δηµιουργείς µια νέα σηµείωση µε ένα swipe του δαχτύλου. Εκτός όµως από την ευκολότερη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, τα extensions θα σε διευκολύνουν και να αξιοποιήσεις µε νέους τρόπους τις εφαρµογές που έχεις ήδη εγκαταστήσει στο iPhone σου. Για παράδειγµα, χάρη στην ύπαρξή τους, ένα έγγραφο που δηµιούργησες µε το Pages µπορείς να το αποθηκεύσεις απευθείας στο Box. Τι θα έλεγες όµως για κάτι πιο πολύπλοκο; Όπως να δηµιουργήσεις ένα έγγραφο PDF από µία ιστοσελίδα και στη συνέχεια να το αποθηκεύσεις στο Dropbox; Σε αυτήν την περίπτωση θα σε βοηθήσει το πανίσχυρο Workflow, που επιτρέπει την αυτοµατοποίηση σχεδόν κάθε σειράς ενεργειών που πραγµατοποιείς καθηµερινά. Στην περίπτωση που χρησιµοποιείς περισσότερες από µία iOS συσκευές ή ακόµη και Mac, δεν έχεις παρά να εκµεταλλευθείς το Handoff. Δεν θα δυσκολευθείς άλλωστε να το ανακαλύψεις. Ξεκίνησε την επεξεργασία ενός εγγράφου στο Mac και συνέχισε την στο iPhone, εµπλουτίζοντας το µε φωτογραφίες που θα απαθανατίσεις µε το iPhone σου. Κι αν θέλεις να δοκιµάσεις κάτι διαφορετικό, δεν έχεις παρά να αξιοποιήσεις την εφαρµογή Things, η οποία και θα σε διευκολύνει να διαχειριστείς όλες σου τις εκκρεµότητες µε τον πιο αποδοτικό τρόπο. Δε θα χρειαστεί καν να βγάλεις το iPhone σου από την τσέπη αν θέλεις να «διαγράψεις» µια εκκρεµότητα από τις λίστες σου, αφού ακριβώς το ίδιο µπορείς να το κάνεις πιο γρήγορα µέσω του Apple Watch που φοράς στον καρπό σου. Την τεχνολογία Handoff όµως αξιοποιεί και το GoToMeeting: ξεκίνησε ένα video-conference µε τους συνεργάτες σου στο γραφείο και, αν για κάποιον λόγο πρέπει να φύγεις από αυτό, συνέχισέ το στην οθόνη του iPhone ή του iPad σου.