Σωτήρια αποδείχθηκε στην περίπτωση μιας έφηβης από το Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια η υπηρεσία «Find My iPhone», μέσω της οποίας μπορείς να εντοπίζεις που βρίσκονται οι Apple συσκευές σου.

Η κοπέλα έπεσε θύμα απαγωγής από τον 18χρονο πρώην φίλο της και η μητέρα της με τη βοήθεια της αστυνομίας κατάφερε να την εντοπίσει χάρη στο iPhone που είχε πάνω της. Ο νεαρός και κατηγορούμενος πλέον για απαγωγή την άρπαξε, της έδεσε τα χέρια και της φίμωσε το στόμα, με σκοπό να τη μεταφέρει σε άγνωστη τοποθεσία, δεν φρόντισε όμως – ευτυχώς – να της αποσπάσει το iPhone.

Κάποια στιγμή η κοπέλα κατάφερε να στείλει ένα μήνυμα στη μητέρα της ζητώντας βοήθεια. Εκείνη απευθύνθηκε στην πολιτειακή αστυνομία της Πενσυλβάνια και μέσω της υπηρεσίας «Find My iPhone» κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της, 240 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της, μέσα σε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ ενός εστιατορίου.

Η σύλληψη του δράστη και η απελευθέρωση της κοπέλας έδωσαν αίσιο τέλος στην ιστορία, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα ενεργοποίησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η οποία παρέχεται δωρεάν σε όλους τους κατόχους συσκευών της Apple.