Το αγαπημένο σας iPad είναι εξ’ ορισμού εξοπλισμένο με hardware και software, για να επικοινωνείτε με τους συνεργάτες, τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς σας, από οπουδήποτε και αν είστε. Είτε επιλέξετε το μοντέλο Wi-Fi, είτε το μοντέλο Wi-Fi + Cellular, η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί ανέξοδα με ελάχιστο κόπο και ρυθμίσεις, χάρη στο Facetime και iMessage. 

Ασύρματη σύνδεση

Οι ενσωματωμένες δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης και δικτύωσης του iPad επιτρέπουν ταχύτατες συνδέσεις, σχεδόν δύο φορές ταχύτερες από οποιουδήποτε προηγούμενου iPad. Με dual-band (2,4GHz και 5GHz) Wi-Fi 802.11n και υποστήριξη για channel bonding, οι ταχύτητες λήψης μπορεί να αγγίξουν έως και τα 150 Mbps (εξαρτάται από το πάροχο). Αν παρόλα αυτά χρειάζεστε τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet χωρίς να έχετε πρόσβαση σε Wi-Fi, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα iPad με Wi-Fi + Cellular, που πέρα από Wi-Fi υποστηρίζει όλα τα δίκτυα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, όπως HSPA, HSPA+, DC-HSDPA κ.ά. Φυσικά, τα Facetime και iMessage μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε είτε μέσω Wi-Fi, είτε μέσω δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (Cellular) για να επικοινωνείτε με τους συνεργάτες σας, με τους φίλους ή την οικογένειά σας. 

Facetime

Χάρη στην κάμερα HD Facetime μπορείτε να έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με το συνομιλητή σας, ακόμα και όταν σας χωρίζουν τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Επειδή η κάμερα HD Facetime υποστηρίζει ανάλυση HD, δηλαδή 720p, μπορείτε να βλέπετε τους φίλους, τους συγγενείς ή τους συνεργάτες σας σε υψηλή ανάλυση, καλύτερα από ποτέ.  

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε την εφαρμογή Facetime για να πραγματοποιήσετε μία βιντεοκλήση. Στη συνέχεια επιλέξτε “Επαφές”, μετά το όνομα αυτού που θέλετε να καλέσετε και απλώς περιμένετε να απαντήσει στην κλήση σας. 

Κατά τη διάρκεια της κλήσης μπορείτε να εναλλάσσεστε μεταξύ της κάμερας HD Facetime και της εκπληκτικής iSight των 5 MPixel που βρίσκεται στο πίσω μέρος, ώστε τη μία στιγμή οι φίλοι σας να βλέπουν εσάς, και την αμέσως επόμενη, εφόσον το επιθυμείτε, να βλέπουν όσα βλέπετε εσείς! 

Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσετε να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις είναι να έχετε Apple ID. Αν έχετε αγοράσει κάτι από το iTunes Store ή κάποια εφαρμογή από το App Store, τότε έχετε ήδη Apple ID. Αν δεν έχετε, μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν Apple ID πανεύκολα στον σύνδεσμο appleid.apple.com.

iMessage

Το iMessage σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα σε iPhone, iPad, iPod touch ή ακόμα και σε Mac! Το καλύτερο είναι ότι, αν στέλνετε μήνυμα μέσω Wi-Fi τότε η επικοινωνία πραγματοποιείται απολύτως δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Μπορείτε να αποστείλετε εκτός από απλό κείμενο, φωτογραφίες, video, επαφές ή τοποθεσίες. Φυσικά, τα μηνύματα που αποστέλλετε είναι ασφαλή και κρυπτογραφημένα οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για θέματα ασφαλείας. Αν μάλιστα διαθέτετε περισσότερες από μία συσκευές, το iMessage αποθηκεύει τις συνομιλίες σας σε όλες τις συσκευές! Φυσικά, εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να λαμβάνετε αναφορές παράδοσης του μηνύματός σας, ώστε να γνωρίζετε ότι ο παραλήπτης του μηνύματος το έχει διαβάσει (μόνο όμως εφόσον ο ίδιος έχει ενεργοποιήσει τις αναφορές παράδοσης). 

Με το iMessage επίσης μπορείτε να αποστείλετε μηνύματα σε μία ομάδα ατόμων και σε περισσότερες επαφές από μία. Απλώς προσθέστε τα ονόματα στο πεδίο του παραλήπτη για να ενεργοποιήσετε ένα group messaging session. Όταν κάποιος από την ομάδα απαντήσει, τότε ο οποιοσδήποτε μέσα από την ομάδα μπορεί να διαβάσει την απάντηση. 

Κέντρο ειδοποιήσεων

Το Notification Center (Κέντρο ειδοποιήσεων) είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα των ειδοποιήσεών σας. Μπορείτε να δείτε όσα συνέβησαν μέσα στην ημέρα αλλά και όλα όσα... χάσατε (π.χ. κάποια κλήση). Το Notification Center σας ειδοποιεί σχετικά με τα email που λάβατε, τις αναπάντητες κλήσεις, το ημερολόγιό σας, ακόμα και σχετικά με κάποια ενημέρωση των κοινωνικών δικτύων σας.

Χάρη στο νέο χαρακτηριστικό “Today” (iOS 7) μπορείτε να έχετε μία βολική περίληψη των γεγονότων της ημέρας. Με μία ματιά επίσης μπορείτε να γνωρίζετε αν κάποιος έχει γενέθλια, τις καιρικές συνθήκες ή ακόμα και την κίνηση στους δρόμους. Μπορείτε να προσεγγίσετε το Notification Center από οποιαδήποτε οθόνη του iOS 7, συμπεριλαμβανομένης και της οθόνης κλειδώματος. Απλώς κάντε swipe down!