Το νέο iPad Pro των 9,7 ιντσών είναι διαθέσιµο σε ασηµί, διαστηµικό γκρι, χρυσαφί και για πρώτη φορά σε ένα νέο ροζ - χρυσαφί χρώµα. Θα το βρεις µε αποθηκευτικό χώρο των 32GB, 128GB και 256GB - περισσότερο από εκείνον κάθε άλλης iOS συσκευής. 

Όταν η απόλυτα καθηλωτική εµπειρία συνδυάζεται µε επεξεργαστική ισχύ που υπερβαίνει εκείνη των περισσότερων φορητών υπολογιστών, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το λόγο για τον οποίο το iPad Pro σου είναι απολύτως απαραίτητο. Όταν ανακαλύψεις ότι έχει τη µαγική ιδιότητα να κάνει ακόµη και την πιο πολύπλοκη εργασία να είναι τόσο απλή και φυσική, όσο το να αγγίζεις µια επιφάνεια µε τα δάχτυλά σου ή το να γράφεις µε ένα µολύβι, τότε σίγουρα δεν θα µπορέσεις ποτέ να επιστρέψεις στο παρελθόν. Απίστευτα γρήγορο, εξαιρετικά φορητό και µε απεριόριστες δυνατότητες, το νέο iPad Pro στις 9,7 ίντσες είναι ικανό να αντικαταστήσει τον παλιό σου υπολογιστή ή το παλιό σου iPad ώστε να κάνεις τα πάντα, οπουδήποτε, χωρίς κανένα συµβιβασµό!

Pro χαρακτηριστικά στις πιο δηµοφιλείς διαστάσεις!

Το iPad Pro µε την οθόνη των 12,9 ιντσών έδωσε πραγµατικά επικές διαστάσεις στην εµπειρία που µόνο το iPad είναι ικανό να προσφέρει. Η µεγάλη διαγώνιος της οθόνης του όµως δεν ήταν παρά µόνο ένα από τα πολλά pro χαρακτηριστικά που εισήγαγε. Μαζί µε αυτήν, ένας ταχύτατος 64-bit επεξεργαστής προσέφερε επιδόσεις που είναι καλύτερες από εκείνες των περισσότερων φορητών υπολογιστών, ενώ ταυτόχρονα η ασύγκριτη φορητότητα, η άριστη αυτονοµία, αλλά και ένα πραγµατικά έξυπνο «µολύβι», άλλαξαν ριζικά την έννοια του mobile computing. Δεν ήταν παρά θέµα χρόνου ώστε όλα αυτά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά να γίνουν διαθέσιµα και στις πιο «δηµοφιλείς» διαστάσεις: Εκείνες των 9,7 ιντσών. Τόσο ήταν το µέγεθος του -θρυλικού- πρώτου iPad, ενώ το ίδιο ήταν και το µέγεθος των νεότερων και ευρέως διαδεδοµένων iPad Air. Αυτά, τα διαδέχεται το νέο iPad Pro των 9,7 ιντσών, που έκτος από τα γνώριµα pro χαρακτηριστικά εισάγει και ορισµένες καινοτοµίες. Όπως για παράδειγµα τη νέα Retina οθόνη που είναι ικανή να προσαρµόζει αυτόµατα τη θερµοκρασία των χρωµάτων ανάλογα µε το περιβάλλοντα φωτισµό, για να δείχνει τόσο «φυσική» όσο και µία σελίδα χαρτί. Με τέσσερα ηχεία που προσφέρουν απίθανο ήχο όπως και αν το κρατάς, την iSight κάµερα των 12 megapixels, τη FaceTime HD κάµερα των 5 megapixels, ακόµη ταχύτερες ασύρµατες τεχνολογίες, περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από κάθε άλλη iOS συσκευή (για πρώτη φορά διατίθεται σε έκδοση µε 256GB!), την υποστήριξη για το Apple Pencil και το Smart Keyboard, αλλά και πάντα µε το πανίσχυρο A9X τσιπ να χτυπάει αδιάκοπα στην «καρδιά» του, το νέο iPad Pro είναι λογικό να σε βάλει σε πολλές «σκέψεις». Μην το σκέφτεσαι όµως: Είναι απόλυτα ικανό να αντικαταστήσει ακόµη και έναν υπολογιστή, ενώ σίγουρα αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή στην περίπτωση που σκοπεύεις να αναβαθµίσεις το παλιό σου iPad! 

Καταπληκτική οθόνη

Η Apple δηµιούργησε µια ακόµη καλύτερη οθόνη για το νέο iPad Pro των 9,7 ιντσών. Είναι ακόµη πιο φωτεινή, ενώ ταυτόχρονα έχει χαµηλότερη αντανάκλαση από οποιαδήποτε άλλη στον κόσµο. Αν επιχειρήσεις να τη συγκρίνεις µε την οθόνη του iPad Air 2 θα διαπιστώσεις ότι έχει 25% περισσότερη φωτεινότητα και 40% λιγότερη αντανάκλαση. Με απλά λόγια, αυτό σηµαίνει ότι µπορείς να την απολαύσεις οπουδήποτε. Ειδικά όταν διαπιστώσεις ότι εκµεταλλεύεται την τεχνολογία True Tone: όπως ένα λευκό χαρτί έχει την ιδιότητα να «απορροφά» το φως και το χρώµα του να γίνεται είτε πιο ψυχρό (µπλε), είτε πιο θερµό (κόκκινο) ανάλογα µε τον χώρο στον οποίο βρίσκεσαι, έτσι και η οθόνη αλλάζει χροιά. Τέσσερις προηγµένοι αισθητήρες περιβάλλοντος φωτισµού αναλαµβάνουν να προσαρµόσουν αυτόµατα τη θερµοκρασία και την ένταση των χρωµάτων της οθόνης. Και αυτό σηµαίνει ότι το διάβασµα στην οθόνη του προηγµένων αισθητήρων περιβάλλοντος φωτισµού, που αναλαµβάνουν να προσαρµόσουν αυτόµατα τη θερµοκρασία και την ένταση των χρωµάτων της οθόνης. Και αυτό σηµαίνει ότι το διάβασµα στο iPad Pro είναι πιο φυσικό και πιο άνετο - όπως και όταν διαβάζεις το κείµενο σε ένα φύλλο χαρτί. Επιπρόσθετα, η οθόνη του νέου µοντέλου έχει µεγαλύτερο χρωµατικό εύρος -ίδιο µε εκείνο του iMac µε Retina 5K- παρέχοντας 25% βελτιωµένο κορεσµό σε σύγκριση µε τα προγενέστερα iPad και αποδίδοντας τα χρώµατα πιο «ζωντανά» και πιο φυσικά!

Super επιδόσεις 

Το νέο iPad Pro έχει πάχος µόλις 6,1 χιλιοστά και ζυγίζει περίπου 440 γραµµάρια, όµως παρέχει πραγµατικά εντυπωσιακές επιδόσεις, συνδεσιµότητα και ευελιξία, ώστε να µπορείς να κάνεις µε αυτό τα πάντα, όπου και αν βρίσκεσαι! Το πανίσχυρο A9X τσιπ µε 64-bit αρχιτεκτονική τρίτης γενιάς, είναι ικανό να προσφέρει ταχύτητες που ξεπερνούν εκείνες πολλών φορητών υπολογιστών, γραφικά που συγκρίνονται µε εκείνα των παιχνιδοµηχανών, αλλά και αυτονοµία που διαρκεί για µια ολόκληρη εργάσιµη ηµέρα - έως και 10 ώρες! Ενσωµατώνοντας προηγµένες ασύρµατες τεχνολογίες, το νέο iPad θα µπορέσεις να το χρησιµοποιήσεις οπουδήποτε. Εκτός από 802.11ac WI-FI µε τεχνολογία MIMO, η Wi-Fi + Cellular έκδοση της συσκευής υποστηρίζει το πρότυπο LTE Advanced για έως και 50% πιο γρήγορες ταχύτητες σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ενώ επίσης έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί µε περισσότερες ζώνες συχνοτήτων δικτύων LTE από οποιοδήποτε άλλο tablet της αγοράς.

Pro ήχος και εικόνα 

Σε κάθε άκρο του νέου iPad βρίσκεται και από ένα ηχείο που είναι ικανό να αποδώσει καθαρό, πλούσιο, στερεοφωνικό ήχο υψηλής έντασης. Οι ενσωµατωµένοι αισθητήρες θα αναλάβουν αυτόµατα να προσαρµόσουν και να βελτιστοποιήσουν τον ήχο, ανεξάρτητα από τον τρόπο µε τον οποίο κρατάς τη συσκευή. Και αν θέλεις να χρησιµοποιήσεις το νέο iPad για να «απαθανατίσεις» τις καλύτερες στιγµές σου δεν θα δυσκολευθείς καθόλου: Η iSight κάµερα των 12 megapixels µε Focus Pixels για ταχύτερη εστίαση είναι σε θέση να σου προσφέρει καθαρές φωτογραφίες, πανοράµατα 63 megapixels και Live Photos, ενώ µε τη βοήθεια του True Tone φλας όλα αυτά θα µπορέσεις να τα κάνεις ακόµη και στο σκοτάδι - το τελευταίο είναι ιδανικό φυσικά και για να βελτιώσει το «scanning» των εγγράφων σου. Υπάρχει τέλος και η βελτιωµένη εµπρόσθια FaceTime HD κάµερα των 5 megapixels που είναι ιδανική για βιντεοκλήσεις µε τα αγαπηµένα σου πρόσωπα.