Η ιδέα πίσω από κάθε iMac ήταν πάντοτε η ίδια: Ένας υπολογιστής που είναι ικανός να παρέχει την απόλυτη desktop εμπειρία. Η καλύτερη οθόνη συνδυάζεται με πανίσχυρους επεξεργαστές, γραφικά και αποθηκευτικό χώρο, τα οποία όλα μαζί να περικλείονται σε ένα εξαιρετικά λεπτό και απίστευτα όμορφο, ενιαίο χώρο. Αυτή ακριβώς η δέσμευση συνεχίζει να ισχύει και στον ολοκαίνουριο iMac των 21,5 ιντσών με τη Retina οθόνη 4K, όπως επίσης και στους νέους iMac των 27 ιντσών, που όλοι πλέον έχουν εφοδιαστεί με οθόνη Retina 5K. Ετοιμάσου λοιπόν να απολαύσεις την πιο καθηλωτική εμπειρία που έχεις ποτέ βιώσει σε έναν iMac!

Νέες Retina οθόνες
Πιστότητα, φωτεινότητα ή ευκρίνεια; Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία: Με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις να ορίσεις την ποιότητα, θα διαπιστώσεις ότι οι Retina οθόνες των νέων iMac είναι με μία λέξη… τέλειες. Η πυκνότητα των pixels είναι τόσο υψηλή, που δε θα μπορέσεις ποτέ να διακρίνεις μεμονωμένα κάποιο από αυτά. Το κείμενο που εμφανίζεται είναι τόσο ευκρινές, που θα έχεις την ψευδαίσθηση ότι διαβάζεις τα κείμενα και τα emails σου στις glossy σελίδες ενός περιοδικού. Και έχεις φυσικά όλο το χώρο στη διάθεσή σου ώστε να απολαύσεις, αλλά και να επεξεργαστείς - είτε με το iMovie, είτε με το Final Cut Pro - τα βίντεο ανάλυσης 4K που θα απαθανατίσεις με το νέο σου iPhone 6s. Συγκεκριμένα, ο νέος iMac των 21,5 ιντσών είναι εφοδιασμένος με μία Retina 4K οθόνη, η οποία έχει ανάλυση 4096 x 2304 pixels - 4,5 φορές περισσότερα pixels από τους υπόλοιπους iMac των ίδιων διαστάσεων. Και κάθε νέος iMac των 27 ιντσών, έχει οθόνη Retina 5K με 14,7 εκατ. pixels - 7 φορές περισσότερα απ’ αυτά που προσφέρει μία «κοινή» HD οθόνη. Επιπρόσθετα, οι νέες οθόνες Retina και στις δύο διαστάσεις προσφέρουν 25% ευρύτερο gamut, ώστε να είναι ικανές να αποδώσουν ακόμη πιο λαμπερά και πιστά χρώματα. Το αποτέλεσμα; Ακόμη πιο ζωντανές εικόνες, περισσότερη λεπτομέρεια και «ζωντάνια», που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την… πραγματικότητα.

Απίστευτα λεπτό design
Ένας από τους πολλούς μηχανικούς άθλους που πραγματοποιήθηκαν κατά την κατασκευή της νέας οθόνης Retina είναι και η ακριβής βαθμονόμηση των 23 διαφορετικών στρωμάτων από τους οποίους αποτελείται. Παρά την πολυπλοκότητά της όμως, το πάχος της δεν υπερέβη τα 1,4 χιλιοστά. Και αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αφού, όπως και σε κάθε άλλο iMac, έπρεπε να «χωρέσει» πίσω από την οθόνη του και όλη εκείνη η τεχνολογία που είναι απαραίτητη σε κάθε κορυφαίο υπολογιστή: Επεξεργαστές, κάρτα γραφικών, αποθηκευτικός χώρος, θύρες επέκτασης και πολλά άλλα. Και όμως, το πάχος του iMac στα άκρα του διατηρήθηκε μόλις στα 5 χιλιοστά! Το αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά είναι ένας πανέμορφος υπολογιστής, που αν και είναι ικανός ακόμη και να κοσμήσει τον χώρο στον οποίο θα τον τοποθετήσεις, να επιτρέψει στην οθόνη του να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστική θέση και να σου προσφέρει μία απόλυτα καθηλωτική εμπειρία χρήσης!

Εξαιρετικές επιδόσεις
Πιο γρήγορος και πιο ισχυρός από ποτέ, ο νέος iMac των 27 ιντσών με οθόνη Retina 5K, έρχεται με έκτης γενιάς τετραπύρηνους Intel Core επεξεργαστές, καθώς και με κορυφαίες κάρτες γραφικών της AMD που είναι ικανές να παρέχουν έως και 3,7 teraflops θεαματικής επεξεργαστικής ισχύος. Ο νέος iMac των 21,5 ιντσών με οθόνη Retina 4K έχει εξοπλιστεί με πέμπτης γενιάς Intel Core επεξεργαστές και ενισχυμένα Intel Iris Pro γραφικά. Δύο Thunderbolt 2 θύρες βρίσκονται πλέον σε κάθε iMac, επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες που φθάνουν έως και τα 20Gbps και οι οποίες είναι ιδανικές τόσο για εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης, όσο και για υψηλής απόδοσης περιφερειακά. Δίπλα σε αυτές βρίσκονται και 4 θύρες USB 3, που ταυτόχρονα με την υποστήριξη της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth 4.0, θα καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες επεκτασι,ότητας του iMac. Υποστηρίζεται τέλος και το three stream 802.11ac Wi-Fi, το οποίο επιτρέπει σε όλους τους νέους iMac την ασύρματη δικτύωση σε ταχύτητες έως και 1,3Gbps.

Γρήγορος αποθηκευτικός χώρος
Το Fusion Drive συνδυάζει τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων με τις «αστραπιαίες» επιδόσεις των flash drives, ώστε να προσφέρει ταχύτερους χρόνους εκκίνησης και γρήγορη έναρξη εφαρμογών. Λειτουργεί συνδυαστικά με το OS X El Capitan ώστε να μπορεί να εντοπίζει τις εφαρμογές και τα αρχεία που χρησιμοποιείς συχνότερα και να τα μεταφέρει στη flash storage. Η ευελιξία και η λειτουργικότητα του Fusion Drive είναι πλέον ακόμη πιο προσιτή, αφού για πρώτη φορά παρέχεται ένα νέο configuration, που συνδυάζει ένα σκληρό δίσκο 1TB µε 24GB ταχύτατου flash χώρου. Και αν οι απαιτήσεις σου είναι… μεγαλύτερες δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα από τα configurations με 2TB ή 3TB σκληρού δίσκου και 128GB flash χώρου. Υπάρχει τέλος και η προαιρετική επιλογή για 1TB αποκλειστικά PCIe-based flash χώρου, ο οποίος είναι έως και 2,5 φορές ταχύτερος από αυτός των προηγούμενων iMac.