Σταθερή στην υποστήριξη του αγώνα κατά της εξάπλωσης του ιού HIV και της αντιμετώπισης του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS), η Apple ανακοίνωσε νέα εκστρατεία ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου), σε συνεργασία με τον οργανισμό RED.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα τμήμα του App Store με τη σχετική κόκκινη ένδειξη περιέχει 25 δημοφιλείς εφαρμογές με νέο αποκλειστικό περιεχόμενο, από τις πωλήσεις των οποίων θα ενισχυθεί το παγκόσμιο ταμείο για την αντιμετώπιση του AIDS. Επίσης, η Apple θα δωρίσει ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των φυσικών και online καταστημάτων της την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου.

«Η Apple είναι υπερήφανος υποστηρικτής του RED, επειδή πιστεύουμε ότι το δώρο της ζωής είναι το πιο σημαντικό δώρο που ο καθένας μπορεί να δώσει», είπε ο Tim Cook, CEO της Apple. «Για οκτώ χρόνια, οι πελάτες μας έχουν βοηθήσει την καταπολέμηση του AIDS στην Αφρική μέσω της χρηματοδότησης σωτήριων θεραπειών, οι οποίες έχουν έντονα θετικό αντίκτυπο. Φέτος ξεκινάμε τη μεγαλύτερή μας προσπάθεια για τη συγκέντρωση χρημάτων, με τη συμμετοχή των φυσικών και online καταστημάτων λιανικής πώλησης, καθώς και μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά στο App Store, τα οποία προσφέρουν τo ταλέντo τους στην όλη προσπάθεια».

Η διάθεση των RED εφαρμογών στο App Store θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Περιλαμβάνονται ειδικές εκδόσεις πολλών δημοφιλών apps, όπως τα GarageBand, Angry Birds, Clash of Clans, DJay 2, Clear, Paper κ.α.

Τον Ιούνιο ο οργανισμός RED ανακοίνωσε ότι η Apple έχει συνολικά συμβάλει στις προσπάθειες του με 75 εκατομμύρια δολάρια. Στη διάρκεια της συνεργασίας τους, η Apple έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από συσκευές RED, συμπεριλαμβανομένων ειδικών εκδόσεων των iPod Nano και iPod shuffle, iPad Smart Cover και θηκών για iPhone. Με την αγορά κάθε προϊόντος RED η Apple δωρίζει ένα μέρος από το ποσό στον φιλανθρωπικό οργανισμό.