Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Messages στο OS X μπορείς να στείλεις μηνύματα στους φίλους σου από τον Mac μέσω της υπηρεσίας iMessage, αλλά και άλλων chat services, όπως το Google Talk.

Επίσης, είναι πολύ γρήγορο και εύκολο να στείλεις και να λάβεις ηχητικά μηνύματα και αρχεία (για παράδειγμα φωτογραφίες), επικοινωνώντας με κατόχους iOS συσκευών, καθώς το Messages (ή Μηνύματα) είναι επίσης στον λειτουργικό πυρήνα των iPhone, iPad και iPod touch - στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας διαχειρίζεται και τα sms.

Αν διαθέτεις Apple ID, έχεις ήδη πρόσβαση στην υπηρεσία iMessage. Και είναι πολύ πρακτικό ότι στο OS X μπορείς να χρησιμοποιήσεις παράλληλα διαφορετικές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Το Messages ενσωματώνει αυτόματα τους διαθέσιμους λογαριασμούς που έχεις εισάγει στον Mac.

Συγχρονίζοντας από το iCloud, οι ενεργές συνομιλίες μέσω της υπηρεσίας iMessage είναι διαθέσιμες σε όλες τις Apple συσκευές σου. Οπότε μπορείς να συνεχίσεις το chat από εκεί που σταμάτησες και να έχεις εικόνα όλων των προηγούμενων μηνυμάτων.