Το 2017 ετοιμάζεται να μας αποχαιραιτήσει. Ας δούμε λοιπόν μία ενδιαφέρουσα ανασκόπηση των κορυφαίων διαδικτυακών αναζητήσεων, παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας.

Βάσει των στοιχείων “Google Trends” τα εντυπωσιακά iPhone 8 και iPhone X κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, των παγκόσμιων αναζητήσεων στην κατηγορία “Consumer Tech”!

Παράλληλα, οι χρήστες της Google αναζήτησαν πολλές πληροφορίες για το iPhone 8 και το iPhone X, κατατάσσοντάς τα έτσι στη δεύτερη και τρίτη θέση των φετινών παγκόσμιων αναζητήσεων στη γενική κατηγορία “Searches”! Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το ενδιαφέρον των χρηστών προσέλκυσε έντονα και το iPhone 7 καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς που εκπνέει. Στην πρώτη θέση της κατηγορίας βρίσκουμε το φονικό τυφώνα Ίρμα που σάρωσε την Καραϊβική και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Αναλυτικά οι κορυφαίες αναζητήσεις παγκοσμίως για το 2017 είναι οι εξής:

1. Hurricane Irma

2. iPhone 8

3. iPhone X

4. Matt Lauer

5. Meghan Markle  

6. 13 Reasons Why

7. Tom Petty

8. Fidget Spinner

9. Chester Bennington

10. India National Cricket Team

 

Τι αναζήτησαν οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου; To iPhone 8 είναι στο Top 10 και των ελληνικών αναζητήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχέια του “Year In Search” της Google reality shows, τραγούδια, πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο έτος, αλλά και θέματα της πολιτικής κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναζητήσεων των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα.

Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα για 2017 είναι οι εξής:

1 Survivor

2 Κοινωνικό Μέρισμα

3 Eurovision 2017

4 Nomads

5 Ζωή Λάσκαρη

6 Eurobasket 2017

7 Στάθης Ψάλτης

8 Despacito

9 My style rocks

10. iPhone 8

 

Δες εδώ όλες τι κατηγορίες!