Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι επαγγελµατίες, οι µεγαλύτερες επιχειρήσεις, νοσοκοµεία, πανεπιστηµιακές σχολές ή άλλα ιδρύµατα έχουν εξοπλίσει το προσωπικό τους µε iPad ή iPhone. Οι συσκευές iOS έχουν αποδείξει ότι πέρα από συσκευές επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και διασκέδασης είναι οι καταλληλότερες και πιο εξελιγµένες συσκευές για τον επαγγελµατία. 

Σουίτες γραφείου

Οι σουίτες γραφείου αποτελούν τα σπουδαιότερα εργαλεία για την πλειονότητα των εργασιών στις μέρες μας. Επεξεργαστές κειμένου, spreadsheets και παρουσιάσεις είναι must!
 
iWork Δωρεάν
Η καλύτερη και πλέον δημοφιλής σουίτα γραφείου είναι πια διαθέσιμη δωρεάν για τους χρήστες που επέλεξαν να αγοράσουν κάποιο από τα νέα iPad ή iPhone με προεγκατεστημένο το νέο, κορυφαίο mobile OS της Apple, iOS 7. Η σουίτα γραφείου iWork είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργείτε εξαιρετικής εμφάνισης έγγραφα με το Pages ή spreadsheets, με εκπληκτικά διαγράμματα με το Numbers και βεβαίως να δημιουργείτε τέλειες παρουσιάσεις με το Keynote.  
 
Adobe Reader Δωρεάν
Το Adobe Reader είναι η καλύτερη εφαρµογή για την επεξεργασία και οργάνωση των αρχείων PDF σε όλες τις πλατφόρμες. Με το Adobe Reader μπορείτε να βλέπετε τα αρχεία σας σε φορητές συσκευές, να δημιουργείτε PDF αρχεία από απλά αρχεία κειμένου, να προσθέτετε σχόλια και σημειώσεις και τέλος να τα μοιράζεστε με άλλους χρήστες που χρησιμοποιούν είτε φορητές συσκευές είτε υπολογιστή. Με το AirPrint, σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώνετε τα αρχεία που φτιάχνετε, γρήγορα και εύκολα. 
Οργάνωση
 
Οργανώστε τα δεδομένα σας και τις επαφές με τον πλέον απλό και κατανοητό τρόπο, για να διευκολύνετε την επικοινωνία με τους συνεργάτες και τους πελάτες σας.
 
EverNote Δωρεάν
Η εφαρμογή Evernote είναι μία ιδιαίτερα απλή στη χρήση, δωρεάν εφαρμογή που σας βοηθάει να θυμόσαστε όσα έχετε σημειώσει σε όλες τις συσκευές που έχετε στη διάθεσή σας. Χάρη στην εφαρμογή Evernote, η οργάνωση των ραντεβού, των σημειώσεών σας, των φωτογραφιών, των λιστών ή των voice memos που έχετε κρατήσει, είναι απλή υπόθεση. Όποια συσκευή και αν έχετε στα χέρια σας, το Evernote συγχρονίζει τα πάντα, για να είστε πάντα ενήμεροι, στη δουλειά, στο σπίτι ή... καθοδόν.

Business Card Reader Pro €5,99
Χάρη στις εξελιγμένες δυνατότητες αναγνώρισης και “σκαναρίσματος” η εφαρμογή Business Card Reader Pro (υπάρχει και η έκδοση HD για iPad) μπορεί να μεταφέρει όλα τα δεδομένα μίας φυσικής επαγγελματικής κάρτας στις επαφές σας, με τέλεια προσαρμογή όσον αφορά στο όνομα, στα τηλέφωνα ή στις διευθύνσεις, ηλεκτρονικές και μη. Προσφέρει εξαιρετική ενσωμάτωση με το κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες LinkedIn, με Salesforce και Evernote καθώς και με την πλειονότητα των CRM εφαρμογών.  


Meetings και παρουσιάσεις
 
Στις μέρες μας είναι απαραίτητες μερικές φορές οι online συνομιλίες και οι συναντήσεις με τους συνεργάτες μας ακόμα και όταν είμαστε... καθοδόν.    
 
Roambi Analytics Δωρεάν
Η εφαρμογή Roambi Analytics επανασχεδιάζει τον τρόπο που αλληλεπιδράτε, διαμοιράζεστε ή παρουσιάζετε τα δεδομένα σας, με έναν φυσικό mobile interactive τρόπο. Τροφοδοτήστε την εφαρμογή με δεδομένα από οπουδήποτε και μεταμορφώστε τα σε μία απλή, ενστικτώδη εμπειρία που επιτρέπει σε εσάς και τους συνεργάτες σας να τα κατανοήσουν. Ποτέ άλλοτε οι αριθμοί δεν είχαν τόσο όμορφη εμφάνιση και δεν ήταν τόσο κατανοητοί.  
 
Cisco WebEx Meetings Δωρεάν
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία για web meetings, είναι η εφαρμογή WebEx Meetings της Cisco. Με την εφαρμογή της Cisco μπορείτε να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε διαδικτυακή συνάντηση, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, χρησιμοποιώντας το iPhone ή το iPad σας. Μπορείτε να απολαμβάνετε 2-way video παρακολουθώντας τα video feeds των συμμετεχόντων στη συζήτηση ενώ παράλληλα “στριμάρετε” το δικό σας video σ’ εκείνους.