Το αγαπημένο σου Apple Watch είναι γεμάτο “μυστικά” χαρακτηριστικά και άγνωστες ιδιότητες. Εμείς σου προτείνουμε μερικές ώστε να αντλήσεις τα μέγιστα από τη συσκευή σου.

Ψηφιακή κορώνα ή πλήκτο Αφετηρίας;

Οι πρώτοι χρήστες του Apple Watch αναζητούσαν ένα πλήκτρο αφετηρίας, όπως είχαν συνηθίσει και στις συσκευές iPhone και iPad. Αν το αναζήτησες κι εσύ, υπάρχει ήδη. Είναι η ψηφιακή κορώνα (Digital Crown) που προσφέρει λειτουργίες παρόμοιες με το πλήκτρο αφετηρίας του iPhone σου. Για παράδειγμα, μπορείς να πιέσεις μια φορά το φυσικό πλήκτρο για να επιστρέψεις στην οθόνη αφετηρίας, όπου κι αν βρίσκεσαι ή πιέζεις παρατεταμένα για να ενεργοποιήσεις την εικονική βοηθό Siri. Παράλληλα, αν επιθυμείς να επιστρέψεις γρήγορα στην προηγούμενη εφαρμογή που είχες ανοίξει, πίεσε δύο φορές την ψηφιακή κορώνα και η τελευταία εφαρμογή θα επανέλθει στην οθόνη αυτόματα. (Την ενέργεια αυτή μπορείς να την πραγματοποιήσεις και από την πρόσοψη του ρολογιού.) Εάν ολοκληρώσεις την εργασία σου, έχεις τη δυνατότητα να επιστέψεις στην προηγούμενη εφαρμογή- η οποία τώρα θεωρείται ως τελευταία- κατά τον ίδιο τρόπο, πιέζοντας δηλαδή δύο φορές την ψηφιακή κορώνα. Έξυπνο;

Νέες προσόψεις για να αλλάξεις την εμφάνισή του

Το watchOS 3 έφερε τρεις νέες προσόψεις για να κοσμήσεις τη συσκευή σου: “Αριθμητικά” με εκπληκτική μινιμαλιστική εμφάνιση στην οποία θα πρέπει να μαντέψεις τους αριθμούς. “Δραστηριότητα", η οποία θέτει σε πρώτο πλάνο τους κύκλους δραστηριότητας στο κέντρο της οθόνης και τέλος τη σύντροφο του Μicky, τη “Minnie Mouse”

Tip: Ακολούθησε τη διαδρομή Ρολόι μου, Επεξεργασία, Προσόψεις μέσα από την εφαρμογή Apple Watch.

Το Apple Watch απέκτησε Κέντρο Ελέγχου

Σύροντας το δάχτυλό σου από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω, θα αποκαλύψεις μία φρέσκια αυτοσχεδιασμένη οθόνη, το Κέντρο Ελέγχου. Εκεί μπορείς να ελέγξεις την εναπομείνασα στάθμη της μπαταρίας -μέσω του εικονιδίου της οποίας μπορείς να έχεις πρόσβαση στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας-, να βρεις τα εικονικά πλήκτρα “Χρήση σε πτήση”,  “Μην ενοχλείτε”, ένα εικονίδιο εντοπισμού της συσκευής iPhone και τη δυνατότητα “AirPlay” για να ακούσεις τα αγαπημένα σου κομμάτια από τα ασύρματα ηχεία ή τα ακουστικά σου.

Αφαίρεσε Γνωστοποιήσεις με μία κίνηση

Μπορείς να απαλλαχθείς από όλες τις γνωστοποιήσεις αποκαλύπτοντας το Κέντρο Γνωστοποιήσεων. Πίεσε την οθόνη κι άγγιξε το εικονίδιο διαγραφής. Πάει, έφυγαν όλες!

Εντόπισε το iPhone σου με ήχο και φως!

Η λειτουργία αναζήτησης “Ping” δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσεις το iPhone εντός του σπιτιού ή του γραφείου σου. Εαν ακούς τη συσκεύη σου να χτυπά αλλά δεν έχεις οπτική αίσθηση, μπορείς να ενεργοποιήσεις παράλληλα το φλας της συσκευής σου. Σύρε την οθόνη του Apple Watch προς τα επάνω ώστε να αποκαλύψεις το Κέντρο ελέγχου κι αναζήτησε το εικονίδιο iPhone στο κάτω μέρος της οθόνης. Αγγίζοντάς το θα στείλει ηχητικό σήμα στη συσκευή κι έτσι θα την εντοπίσεις εύκολα και γρήγορα. Πάτησε το παρατεταμένα και θα ενεργοποιήσεις και το φλας της κάμερας που θα σου επιτρέψει να βρεις το πολύτιμο iPhone σου ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι!

Ξεκλείδωσε το Apple Watch με το iPhone

Άνοιξε την εφαρμογή Apple Watch από την οθόνη αφετηρίας του iPhone και αναζήτησε την ενότητα “Συνθηματικό”. Ενεργοποίησε την εναλλαγή “Ξεκλείδωμα μέσω του iPhone”. Φυσικά, η ενέργεια είναι αναστρέψιμη σε περίπτωση που αποφασίσεις να απενεργοποιήσεις το χαρακτηριστικό αυτό.

Απλό δεν ήταν;