Μια νέα εφαρμογή για το Apple TV σου επιτρέπει να απολαμβάνεις στην οθόνη της τηλεόρασης τα βίντεο που εμφανίζονται στη σελίδα σου στο Facebook.

Το Facebook Video app για το tvOS είναι δωρεάν και σχεδιάστηκε με επίκεντρο την εύκολη και γρήγορη προβολή του οπτικοακουστικού περιεχομένου που ανεβάζουν οι φίλοι σου και εκείνοι τους οποίους ακολουθείς ή δημοσιεύουν σε ζωντανή μετάδοση. Σημείωσε ότι η λειτουργία live γίνεται μήνα με τον μήνα όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Αφού συνδεθείς την πρώτη φορά εισάγοντας τα στοιχεία του λογαριασμού σου και επιβεβαιώσεις την ταυτότητά σου, είτε μέσω ειδοποίησης σε κάποια από τις iOS συσκευές σου, είτε με την καταχώρηση ενός μοναδικού κωδικού από τη σελίδα του Facebook, είσαι έτοιμος να δεις από το Apple TV στην οθόνη της τηλεόρασης όλα εκείνα τα βίντεο που οι φίλοι σου δημοσιεύουν και όχι μόνο.

Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι απλό, εύκολα διαχειρίσιμο και προσφέρεται για τη γρήγορη κατανάλωση περιεχομένου. Η κατηγοριοποίηση γίνεται σε τέσσερις βασικές ενότητες (τα λες και κανάλια), οι οποίες αντιστοιχούν στα «Shared by Friends», «Following», «Top Live Videos» και «Recently Watched». Δηλαδή, σε αυτά τα οποία μοιράζονται οι φίλοι σου, εκείνα τα οποία δημοσιεύονται από σελίδες που ακολουθείς, τα κορυφαία live βίντεο και αυτά που είδες πρόσφατα.

Φυσικά, έχεις στη διάθεση σου και διάφορες επιπλέον επιλογές που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του περιεχομένου, όπως θα έκανες από τη σελίδα του Facebook στο web ή μέσω της εφαρμογής για το iOS.