Το Apple TV είναι µία µικροσκοπική συσκευή που προσφέρει απεριόριστες επιλογές Full HD ψυχαγωγίας. Σύνδεσέ το µε την επίπεδη τηλεόραση που έχεις στο σαλόνι σου και θα µπορέσεις να απολαύσεις τις καλύτερες κινηµατογραφικές παραγωγές απευθείας από το iTunes Store, να παρακολουθήσεις δεκάδες κανάλια streaming περιεχοµένου ή ακόµη και διασκεδαστικά βίντεο από το YouTube, το Dailymotion και το Vimeo, αλλά και να ακούσεις «δυνατά» την αγαπηµένη σου µουσική!

Το σηµαντικότερο πλεονέκτηµά του όµως είναι ότι θα µπορέσεις να προβάλεις στη µεγαλύτερη οθόνη του σπιτιού σου το καλύτερο περιεχόµενο που έχεις στην κατοχή σου: το δικό σου! Το Apple TV είναι απαραίτητο συστατικό για την απόλυτη οικιακή σου ψυχαγωγία!

Μικρό, πανίσχυρο και άκρως αποδοτικό

Είναι πολύ ήσυχο και δεν πρόκειται να ακούσεις ποτέ κάποιο θόρυβο κατά τη λειτουργία του, ακόµη και αν ο χώρος στον οποίο θα το εγκαταστήσεις έχει απόλυτη ησυχία. Είναι πολύ µικρό και η παρουσία του είναι πολύ διακριτική, ώστε να µπορεί άνετα να «χωρέσει» πλάι σε κάθε τηλεόραση. Όταν δεν «γεµίζει» το σαλόνι σου µε δράµα, κωµωδία και σασπένς,  τότε καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ένα νυχτερινό «φωτάκι». Για τον έλεγχό του τέλος, θα χρειαστείς µόνο το Apple Remote: ένα µικροσκοπικό µεταλλικό τηλεχειριστήριο µε ελάχιστα πλήκτρα, που θα σου επιτρέψει να ανακαλύψεις έναν συναρπαστικό νέο κόσµο ψυχαγωγίας!

Πανεύκολη εγκατάσταση!

Το µόνο που θα χρειαστεί για να ξεκινήσεις να απολαµβάνεις το Apple TV, είναι να το συνδέσεις µε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύµατος, καθώς επίσης και µε την επίπεδη τηλεόρασή σου χρησιµοποιώντας ένα κοινό καλώδιο HDMI (δεν περιλαµβάνεται στη συσκευασία). Το επόµενο βήµα είναι ίσως ακόµη πιο απλό: κράτησε στα χέρια σου την αγαπηµένη σου iOS συσκευή (iPhone, iPad ή iPod touch µε iOS 7 ή νεότερο) και αφού βεβαιωθείς ότι είναι ενεργοποιηµένο το Bluetooth, φέρε την κοντά στο Apple TV. Αυτό θα ανακτήσει αυτόµατα όλες τις απαιτούµενες πληροφορίες ώστε να συνδεθεί µε το ασύρµατο δίκτυό σου, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις καµία απολύτως ρύθµιση! Καθώς τα πάντα µεταδίδονται ασύρµατα στο Apple TV µέσω του Wi-Fi, δε θα χρειαστεί ουσιαστικά να κάνεις τίποτα άλλο - έκτος ίσως από το να προετοιµάσεις το ποπ κορν. Αν όµως το ασύρµατο δίκτυό δίπλα στην τηλεόρασή σου σου είναι «αδύναµο» ή αν απλά θέλεις να «περάσεις» τον ήχο από κάποιον ενισχυτή, τότε δεν έχεις παρά να εκµεταλλευθείς τη θύρα Ethernet και την οπτική έξοδο ήχου που διαθέτει το Apple TV.

Ταινίες και µουσική στο σαλόνι σου!

Τι «παίζει» απόψε στην τηλεόραση; Αυτό το ερώτηµα δεν θα σε απασχολεί µε το Apple TV, αφού πλέον θα µπορείς να παρακολουθείς µε την οικογένεια, τους φίλους ή ακόµη και µόνος, όλες τις διαθέσιµες ταινίες του iTunes Store τη στιγµή που εσύ επιλέγεις! Στον κατάλογό του θα βρεις χιλιάδες ταινίες - πολλές από τις οποίες διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους - που θα ικανοποιήσουν απόλυτα κάθε σου επιθυµία. Απευθείας από το Apple TV µπορείς να αγοράσεις ή να νοικιάσεις τις ταινίες που διαθέτονται από το iTunes Store. Πριν το κάνεις αυτό µπορείς να διαβάσεις τη σύνοψη, να ενηµερωθείς για τους συντελεστές, αλλά και να δεις το trailer τους. Το Apple TV όµως θα σου επιτρέψει να δεις ξανά και όλες εκείνες τις ταινίες που είχες παρακολουθήσει στο παρελθόν, είτε στο Mac, είτε στην iOS συσκευή σου - χωρίς να χρειαστεί να τις αγοράσεις ξανά! Ουσιαστικά, το Apple TV βάζει το iTunes Store και τον πλούσιο κατάλογό του στο σαλόνι σου.

Ψυχαγωγικό περιεχόµενο

Αν δεν έχεις τη διάθεση ή το χρόνο για να παρακολουθήσεις µία ταινία, το Apple TV µπορεί να σε ψυχαγωγήσει και µε άλλους τρόπους. Τι θα έλεγες να δεις ορισµένα από τα πιο διασκεδαστικά βίντεο, αλλά και τα αγαπηµένα σου µουσικά κλιπ από το YouTube; Ή να ανακαλύψεις indie ταινίες και ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες παραγωγές στο Vimeo; Αυτά είναι µόνο δύο από τα δεκάδες «κανάλια» streaming περιεχοµένου που θα βρεις στο Apple TV. Στο κεντρικό menu του υπάρχουν ακόµη τα Dailymotion, MLB.TV, UFC, NBA, NHL, WWE Network, NFL Now, WSJ Live, Bloomberg TV, Crunchroll, Red Bull TV, Qello και KORTV κ.ά. Ειδήσεις, οικονοµικά θέµατα, αθλητικές εκποµπές, ιαπωνικά anime και  µουσικά κονσέρτα, είναι µόνο µερικές από τις επιλογές streaming ψυχαγωγίας που θα µπορείς να απολαµβάνεις ανά πάσα στιγµή στη µεγαλύτερη οθόνη του σπιτιού σου. 

iMovie Theater και iCloud

Με το Apple TV όµως θα µπορέσεις να παρακολουθείς στη τηλεόραση και το δικό σου περιεχόµενο: Με το «κανάλι» του iMovie Theater θα βλέπεις τις ταινίες που έχεις ο ίδιος δηµιουργήσει µε το iMovie στο Mac. Θα έχεις επίσης και πρόσβαση στο iCloud, γεγονός που σηµαίνει ότι όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο σου από όλες τις συσκευές σου «βρίσκονται» ήδη σε αυτό. Πιο συγκεκριµένα, θα µπορέσεις να δεις όλες τις φωτογραφίες που περιέχονται στο προσωπικό σου Photo Stream, καθώς επίσης και σε όλα τα κοινόχρηστα άλµπουµ που έχεις δηµιουργήσει είτε εσύ, είτε τα αγαπηµένα σου πρόσωπα. Όλα αυτά γίνονται αυτόµατα, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να «συγχρονίσεις» ή να µεταφέρεις τα δεδοµένα σου µε οποιονδήποτε τρόπο! Το Apple TV είναι συµβατό µε τις επίπεδες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας µε είσοδο HDMI, ενώ είναι ικανό να προβάλλει περιεχόµενο στα 720p και τα 1080p (Full HD). Για την αναπαραγωγή προστατευµένου περιεχόµενου απαιτείται η υποστήριξη του HDCP.

Dual Screen AirPlay: Γιατί το gaming σε δύο οθόνες είναι καλύτερο!

Όταν έχεις µία µεγάλη οθόνη, όπως αυτή της τηλεόρασής σου, ακόµη και τα παιχνίδια του iOS µπορούν να γίνουν ακόµη πιο συναρπαστικά! Ορισµένα από αυτά θα σου επιτρέψουν να χρησιµοποιήσεις σαν χειριστήριο το iPhone, το iPad ή το iPod touch, τη στιγµή που όλη η δράση διαδραµατίζεται αποκλειστικά στην τηλεόραση που έχεις στο σαλόνι του σπιτιού σου! 

AirPlay: Μουσική, φωτογραφίες και βίντεο στη «µεγάλη» οθόνη!

Άγγιξε το εικονίδιo του AirPlay στην iOS συσκευή σου ή κάνε «κλικ» στη σχετική επιλογή του iTunes στο Mac, ώστε ό,τι βλέπεις και ό,τι ακούς να «µεταδίδεται» µέσω του Apple TV στη µεγαλύτερη οθόνη και το καλύτερο ηχητικό σύστηµα που έχεις στο σπίτι σου! Και το καλύτερο; Δεν θα χρειαστεί να συνδέεις καλώδια ή να πραγµατοποιείς πολύπλοκες ρυθµίσεις αφού το AirPlay λειτουργεί ασύρµατα µέσω Wi-Fi, ενώ συνεργάζεται απροβληµάτιστα µε κάθε iPhone (iPhone 4 ή νεότερo), iPad (iPad 2 και νεότερο), iPad mini και iPod touch (4ης γενιάς και νεότερα), αλλά και µε κάθε Mac (µε iTunes 10.2 ή νεότερο). 

Στο iPhone σου όµως δεν έχεις µόνο φωτογραφίες και µουσική, το iPad σου δεν το χρησιµοποιείς µόνο για να παρακολουθείς ταινίες, ενώ µε το Mac σου κάνεις ουσιαστικά τα πάντα! Δεν αποκλείεται λοιπόν κάποια στιγµή να θέλεις να «µοιραστείς» µε όλους όσους βρίσκονται στον ίδιο χώρο µε εσένα, όσα διαδραµατίζονται στην οθόνη του Mac ή της iOS συσκευής σου. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται πολύ εύκολα µε το AirPlay Mirroring: Θα µπορέσεις για παράδειγµα να δείξεις στους συνεργάτες σου στο γραφείο τις παρουσιάσεις που δηµιούργησες στο Keynote και τα γραφήµατα που σχεδίασες µε το Numbers.