Σε βοηθάει να ξεκινήσεις την ηµέρα σου µε χαρούµενη διάθεση. Σου κρατάει συντροφιά σε κάθε διαδροµή στη πόλη, αλλά και στα µακρινά σου ταξίδια. Σου επιτρέπει να εκφράσεις τα συναισθήµατά σου, να εκτονωθείς, να γελάσεις, να ονειροπολήσεις, να διασκεδάσεις και ίσως ορισµένες φορές να µελαγχολήσεις. Ότι κι αν κάνεις, αλλά όπου κι αν βρίσκεσαι, η µουσική σε ακολουθεί δηµιουργώντας το soundtrack της ζωής σου. 

Και τώρα, µε το Apple Music, µπορείς να έχεις συγκεντρωµένη όλη τη µουσική, αλλά και ό,τι αγαπάς σε αυτήν στο ίδιο σηµείο. Ναι, όλη τη µουσική, αφού στα κοµµάτια που έχεις ήδη στη συλλογή σου θα προστεθούν και τα εκατοµµύρια που περιέχονται στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Apple. Και αυτά είναι µόνο η αρχή, αφού στο Apple Music θα παραµείνεις διαρκώς σε επαφή µε τους αγαπηµένους σου καλλιτέχνες και θα µαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα τους, ενώ επίσης θα µπορέσεις να συντονιστείς είτε στο Beats 1, το πραγµατικά παγκόσµιο ραδιόφωνο της Apple, είτε σε κάποιον από τους υπόλοιπους σταθµούς που εκπέµπουν µουσική που ταιριάζει απόλυτα στις προσωπικές σου επιθυµίες! 

Ανακάλυψε ξανά τη µουσική σου!

Ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις για να ακούσεις τα µουσικά κοµµάτια που έχεις ήδη στη προσωπική σου συλλογή: Στο iPhone, το iPad και το iPod touch χρησιµοποιείς τη «Μουσική», ενώ στο Mac και το PC «τρέχεις» το iTunes. Εκεί ακριβώς θα βρεις και το Apple Music και έτσι δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις κάποια άλλη εφαρµογή, ούτε όµως και να πραγµατοποιήσεις οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ώστε να το δοκιµάσεις. Πολύ σύντοµα µάλιστα θα µπορέσεις να έχεις πρόσβαση στο Apple Music και από το νέο Apple TV, όπως επίσης και από κάθε smartphone µε Android. Ναι, πολύ σωστά κατάλαβες: Το Apple Music βρίσκεται σε όλες σου τις συσκευές ώστε να µπορείς να το απολαµβάνεις οποιαδήποτε στιγµή, µε οποιονδήποτε τρόπο εσύ επιθυµείς. Αν δεν το έχεις ήδη κάνει λοιπόν, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις αµέσως τώρα την τρίµηνη δωρεάν δοκιµαστική συνδροµή, που θα σου χαρίσει την πλήρη εµπειρία του Apple Music. Μετά τη λήξη της δοκιµαστικής περιόδου η συνδροµή σου θα συνεχίσει να ανανεώνεται αυτόµατα σε µηνιαία βάση, εκτός και αν απενεργοποιήσεις τη σχετική επιλογή που βρίσκεται στις ρυθµίσεις του λογαριασµού σου. Και για όλη αυτή τη µουσική που θα φθάσει στα αυτιά σου, το µηνιαίο κόστος της συνδροµής είναι πολύ χαµηλό: 6,99 ευρώ, ή 10,99 ευρώ για έως και τα 6 µέλη µίας οικογένειας!

Μουσική που σου αρέσει

Μόλις γίνεις συνδροµητής στο Apple Music η µουσική σου συλλογή θα µεγαλώσει µε θεαµατικό τρόπο. Σε όλα αυτά τα κοµµάτια που έχεις ήδη στην κατοχή σου, θα έρθουν να προστεθούν και εκείνα που περιέχει ολόκληρη η Μουσική Βιβλιοθήκη της Apple. Ο αριθµός τους; Ξεπερνάει τα 30 εκατοµµύρια! Σίγουρα είναι αδύνατο να τα ακούσεις όλα, ενώ το πιο πιθανό είναι να χαθείς σε αυτήν την πληθώρα µουσικών επιλογών. Μην ανησυχείς όµως. Μία οµάδα ταλαντούχων ανθρώπων που ξέρει και αγαπάει τη µουσική, θα σε βοηθήσει να βρεις τα κατάλληλα κοµµάτια για εσένα. Όλα αυτά φυσικά δεν γίνονται µε κάποιον µαγικό τρόπο: Για να µπορέσει να καταλάβει το Apple Music ποια µουσική σου αρέσει θα λάβει υπόψη τα τραγούδια που είχες αγοράσει στο παρελθόν από το iTunes, όπως επίσης και τις προτιµήσεις σου τις οποίες θα καθορίσεις ακολουθώντας µία πολύ απλή - και σίγουρα διασκεδαστική - διαδικασία προσωποποίησης. Συγκεκριµένα, θα εµφανιστούν στην οθόνη κύκλοι µε διάφορα είδη µουσικής. Άγγιξε ή κάνε κλικ σε αυτούς που «περιέχουν» τα είδη της µουσικής που σου αρέσουν. Κάνε το ίδιο και µία δεύτερη φορά, αν αγαπάς ιδιαίτερα κάποιο από αυτά τα είδη. Μόλις σε ικανοποιούν οι επιλογές σου, δεν έχεις παρά να προχωρήσεις στο επόµενο βήµα στο οποίο οι κύκλοι περιέχουν καλλιτέχνες αντί για είδη µουσικής. Μετά από λίγα λεπτά «παιχνιδιού», το Apple Music, µε τη βοήθεια των ειδικών που το απαρτίζουν, θα είναι σε θέση να σου προτείνει µουσική που πραγµατικά θα σου αρέσει!

Μουσική για εσένα

Όλες αυτές οι προτάσεις που έχουν γίνει ειδικά για εσένα συγκεντρώνονται στη σελίδα του «For You» («Για εσάς»). Εκεί βρίσκονται τα προτεινόµενα playlists και µουσικά άλµπουµ, που έχουν επιλεχθεί µε κριτήριο τη µουσική και τους καλλιτέχνες που ήδη σου αρέσουν. Αυτές οι προτάσεις µάλιστα αλλάζουν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ηµέρας ώστε να παραµένουν πάντοτε ενδιαφέρουσες! Μόλις εντοπίσεις µία playlist ή ένα άλµπουµ που σε ενδιαφέρει δεν έχεις παρά να αγγίξεις ή να κάνεις κλικ στο «play» για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή. Μπορείς επίσης να αγγίξεις ή να κάνεις κλικ σε οποιοδήποτε άλλο σηµείο τους, ώστε να εµφανιστούν τα περιεχόµενά τους καθώς και διάφορες ακόµη πληροφορίες. Αν σου αρέσει κάποιο από τα playlist ή από τα άλµπουµ, δεν έχεις παρά να αξιοποιήσεις την «καρδούλα» που εµφανίζεται πάνω από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο το Apple Music θα κατανοήσει ακόµη καλύτερα τις προτιµήσεις σου, ώστε στο µέλλον να είναι σε θέση να κάνει ακόµη πιο έξυπνες προτάσεις. Δίπλα στην καρδιά υπάρχουν και ορισµένες ακόµη χρήσιµες επιλογές: Μπορείς να µοιραστείς τις προτάσεις µε τους φίλους σου, ενώ µε το «σταυρό» θα προστεθεί ολόκληρο το άλµπουµ ή όλα τα τραγούδια που περιέχει η playlist στην προσωπική σου βιβλιοθήκη! Και µην ανησυχείς: Στη σπάνια περίπτωση που κάποια από τις προτάσεις που εµφανίζεται στο «For You» δεν σε ικανοποιεί, δεν έχεις παρά να το υποδηλώσεις χρησιµοποιώντας την επιλογή «Δεν µου αρέσει» και το Apple Music θα φροντίσει να µην στην εµφανίσει ποτέ ξανά. Και αν κάποια στιγµή αποφασίσεις ότι η ζωή σου θα πρέπει να γίνει πολύ πιο… Rock, δεν έχεις παρά να µεταβείς στο λογαριασµό σου µέσω του οποίου µπορείς να συνεχίσεις το «παιχνίδι» µε τα κυκλάκια, φροντίζοντας αυτή τη φορά να κάνεις ακόµη µεγαλύτερο τον κύκλο της ροκ µουσικής.

Νέα µουσική

Αν σε ενδιαφέρει να εξερευνήσεις το µέλλον της µουσικής ή αν βαρέθηκες να ακούς συνεχώς τα ίδια κοµµάτια, τότε η σελίδα «Νέα» του Apple Music θα σε καλύψει απόλυτα, αφού θα σε βοηθήσει να βρεις νέα τραγούδια, νέα άλµπουµ, αλλά και νέους καλλιτέχνες. Στη κορυφή της θα βρεις προτάσεις από τους συντελεστές του Apple Music που σίγουρα αξίζει να ακούσεις. Ακριβώς από κάτω βρίσκονται συγκεντρωµένα τα «hot tracks» της ηµέρας. Εκεί θα βρεις πολλά κοµµάτια που είναι σχεδόν βέβαιο ότι, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν επιτυχίες. Τα «Νέα» όµως κρύβουν και πολλές ακόµη εκπλήξεις: Playlists που έχουν δηµιουργήσει συντελεστές του Apple Music και γνωστοί καλλιτέχνες, playlists που συνδυάζονται αρµονικά µε διάφορες «δραστηριότητες» (γιορτή, µαγειρική, χωρισµός, χορός, οδήγηση κ.ο.κ.), πρόσφατες επιτυχίες, πρόσφατες κυκλοφορίες κ.ά. Και το σηµαντικότερο; Αν πιστεύεις ότι όλα αυτά που περιέχονται στα «Νέα» είναι πολύ γενικευµένα και δεν ανταποκρίνονται στα πιο εξειδικευµένα ενδιαφέροντά σου, δεν έχεις παρά να αγγίξεις ή να κάνεις κλικ στο «All Genres», που εµφανίζεται στην κορυφή της σελίδας. Έτσι, θα µπορέσεις να επιλέξεις το είδος της µουσικής που σε εκφράζει και να «ακούσεις» ό,τι νέο συµβαίνει στον χώρο της.

Ραδιόφωνο

Υπάρχουν κάποιες στιγµές που δεν έχεις τη διάθεση για επιλογές και σου αρκεί µόνο να πιέσεις ένα πλήκτρο για να συντονιστείς σε κάποιο σταθµό. Στο «Ραδιόφωνο» του Apple Music θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις! Εκεί βρίσκεται το Beats 1, το ζωντανό παγκόσµιο µουσικό ραδιόφωνο που δηµιούργησε η Apple. Πίσω από τα µικρόφωνα του σταθµού βρίσκονται γνωστοί παραγωγοί και DJ, όπως ο Zane Lowe, ο Ebro Darden και η Julie Adenuga για να µεταφέρουν σε όλο τον πλανήτη τα vibes από το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αντίστοιχα. Σε αντίθεση όµως µε ένα κοινό ραδιόφωνο, το Beats 1 έχει και ορισµένα προτερήµατα. Αν για παράδειγµα σου αρέσει ένα τραγούδι που ακούς, δεν έχεις παρά να το προσθέσεις στη συλλογή σου, να το µοιραστείς µε τους φίλους σου ή ακόµη και να… δηµιουργήσεις ένα ραδιοφωνικό σταθµό ο οποίος θα παίζει συνεχώς παρόµοια τραγούδια! Το Beats 1 φυσικά είναι µόνο ένας από τους πολλούς σταθµούς στο «Ραδιόφωνο» του Apple Music, αφού πολλοί ακόµη εκπέµπουν διαρκώς θεµατική µουσική, επιλεγµένη από τους ειδικούς της Apple.

Connect

Στο Apple Music δε θα ακούσεις µόνο µουσική. Θα µπορέσεις και να έρθεις σε επαφή µε τους αγαπηµένους σου καλλιτέχνες. Να αποκτήσεις πρόσβαση στα «παρασκήνια» κάθε τους συναυλίας. Να βρεθείς µαζί τους στο στούντιο που ηχογραφούν τις επόµενες επιτυχίες τους. Όλα αυτά και πολύ περισσότερα γίνονται από το Connect. Ξεκίνησε επιλέγοντας τους καλλιτέχνες που θέλεις να «ακολουθήσεις» ή απλά επίλεξε να ακολουθείς αυτόµατα τους καλλιτέχνες των οποίων τα τραγούδια βρίσκονται ήδη στη βιβλιοθήκη σου. Και φυσικά, όλα αυτά µπορείς να τα κάνεις like και να τα σχολιάσεις ώστε να µοιραστείς τον ενθουσιασµό σου µε όλους τους υπόλοιπους θαυµαστές τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Η δική σου µουσική

Στο Apple Music υπάρχει φυσικά και ο χώρος στον οποίο φιλοξενείται αποκλειστικά η δική σου συλλογή. Εκεί περιέχονται όλα τα κοµµάτια που έχεις αγοράσει από το iTunes, καθώς και όλα εκείνα που ανακάλυψες στο Apple Music και τα πρόσθεσες στη συλλογή σου. Κι αν κάποια στιγµή ανακαλύψεις ότι λείπει από τη συλλογή σου κάποιο άλµπουµ, δεν έχεις παρά να το «αναζητήσεις», ώστε να το προσθέσεις απευθείας σε αυτήν από το Apple Music. Και στην περίπτωση που ανησυχείς, όχι, δεν χρειάζεται καν να είσαι συνδεδεµένος στο Internet για να το ακούσεις, αρκεί όµως να κάνεις χρήση της επιλογής «Make Available Offline» που θα βρεις δίπλα σε κάθε άλµπουµ. Και µην ξεχνάς: Μερικές φορές είναι όµορφο να δηµιουργείς τις δικές σου playlists. Και αυτό είναι κάτι που µπορείς πλέον να κάνεις πολύ εύκολα, αφού έχεις στη διάθεσή σου τα εκατοµµύρια κοµµάτια που περιέχει η Μουσική Βιβλιοθήκη της Apple!