Δηµιουργήστε εύκολα τα δικά σας διαδραστικά ψηφιακά βιβλία!

Όλοι µπορούν να γίνουν συγγραφείς και οι όµορφες ιδέες σας µπορούν να µεταφερθούν σε ένα πανέµορφο διαδραστικό βιβλίο για το iPad που θα µπορείτε να µοιραστείτε µε άλλους! Διαθέσιµη δωρεάν από το Mac App Store, η εκπληκτική εφαρµογή iBooks Author επιτρέπει σε όλους να δηµιουργήσουν πανέµορφα διαδραστικά βιβλία, ειδικά για το iPad. Χρησιµοποιώντας φωτογραφίες, video, κινούµενες εικόνες, διαδραστικές εφαρµογές, τρισδιάστατα αντικείµενα, µαθηµατικές εξισώσεις και άλλα πολλά, τα συγκεκριµένα βιβλία δίνουν ζωή στο περιεχόµενο µε τρόπους που µία τυπωµένη σελίδα δε θα µπορούσε.

 
Για την εκπαίδευση
Τα εκπαιδευτικά βιβλία iBooks στο iPad είναι εκπληκτικά και είναι ένας από τους λόγους που το iPad αποτελεί την πρώτη προτίµηση µεγάλων Πανεπιστηµιακών ιδρυµάτων και σχολείων. Τα iBooks textbooks προσφέρουν µία εκπληκτική, full-screen εµπειρία µε διαδραστικές εφαρµογές, φωτογραφίες και videos και δεν περιορίζονται σε απλό κείµενο και στατικές εικόνες. Σήµερα, οι µαθητές που έχουν µεγαλώσει σε έναν κόσµο τεχνολογικών επιτευγµάτων, µπορούν να απολαµβάνουν το µάθηµα µε τον πλέον “ζωντανό” τρόπο. Μπορούν να ζουµάρουν σε µία φωτογραφία, να περιστρέφουν τρισδιάστατα αντικείµενα, να γυρνούν τις σελίδες του βιβλίου µε φυσικές κινήσεις, κάνοντας swipe, ενώ παράλληλα µπορούν να κρατούν σηµειώσεις, να υπογραµµίζουν κείµενο και να βρίσκουν έννοιες από το λεξικό εύκολα και απλά. Χάρη στον ελαφρύ, υπερ-φορητό χαρακτήρα του iPad µπορούν να έχουν όλα τα βιβλία, µαζί τους!
 
Για τις επιχειρήσεις
Πολλές επιχειρήσεις χρησιµοποιούν την εφαρµογή iBooks Author, για τη δηµιουργία συγγραµµάτων, φυλλαδίων και εγχειριδίων χρήσης κ.ά. Χάρη στην εφαρµογή iBooks Author και τα multi-touch βιβλία, οι εταιρείες έρχονται πιο κοντά µε τους πελάτες τους και η σχέση τους γίνεται περισσότερο “διαδραστική” από ποτέ!
 
Για εσάς
Από ένα απλό ηµερολόγιο, ένα φωτογραφικό άλµπουµ έως ένα βιβλίο µουσικής, ένα κόµικ ή ένα µυθιστόρηµα, η εφαρµογή iBooks Author θα σας βοηθήσει να επιτύχετε απλά και εύκολα το αποτέλεσµα που θέλετε. Μπορείτε να δηµιουργήσετε πανέµορφα διαδραστικά βιβλία που µπορείτε να πουλήσετε µέσω του iBookstore ή να µοιραστείτε τις εµπειρίες και τις γνώσεις σας µε τους αναγνώστες σας, δωρεάν.

Βιβλία για όλους!
Η εφαρµογή iBookς Author σας δίνει τη δυνατότητα να δηµιουργήσετε βιβλία για ανθρώπους µε ειδικές ανάγκες, µε προβλήµατα στην κίνηση ή προβλήµατα όρασης. Ο πίνακας περιεχοµένων, τα widgets, το κυρίως κείµενο αλλά και άλλα πολλά, είναι έτσι φτιαγµένα ώστε να εκµεταλλεύονται την τεχνολογία VoiceOver. Προσθέστε επεξηγήσεις προσβασιµότητας σε κάθε widget ή αρχείο multimedia (π.χ. σε video), ώστε να είναι χρήσιµα και σε εκείνους που έχουν προβλήµατα όρασης.

Ξεκινήστε µε εφόδια
Μην αφήσετε τη... λευκή σελίδα να σας τροµάξει! Μπορείτε να ξεκινήσετε το πρώτο σας βιβλίο µε ένα έτοιµο, σχεδιασµένο από την Apple, πρότυπο (template). Επιλέξτε το πρότυπο που σας αρέσει ανάµεσα σε µία ποικιλία από διαφορετικά στυλ που ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους βιβλίων (για παράδειγµα, πρότυπα για απλό κείµενο, για βιβλίο µαγειρικής, για φωτογραφικό άλµπουµ κ.ά.). Προσφέρονται πρότυπα σε κάθετο (portrait) ή οριζόντιο (landscape) προσανατολισµό. Στη διάθεσή σας υπάρχουν αρκετά πρότυπα για να επιλέξετε, ωστόσο µην ξεχνάτε ότι αν κανένα από τα πρότυπα δεν ταιριάζει µε αυτό που έχετε στο µυαλό σας, τότε µπορείτε να δηµιουργήσετε το δικό σας. 


Πρότυπα
Μπορείτε µε ένα απλό drag and drop να πάρετε ένα αρχείο κειµένου (π.χ. Word ή Pages) και να το «αφήσετε» στην εφαρµογή, η οποία αυτόµατα θα το σελιδοποιήσει και θα του δώσει τη µορφή βιβλίου.

Εύκολο όσο το drag and drop
Η εφαρµογή iBooks Author σας βοηθάει να προσαρµόσετε εύκολα κείµενο, γραφικά, video και πολλά άλλα ώστε το βιβλίο σας να µοιάζει ακριβώς όπως το θέλετε. Για παράδειγµα, σύρετε -µε ένα απλό drag and drop, στη θέση που επιθυµείτε αρχεία εικόνων, video, ήχου, 3d µοντέλων ή εφαρµογές html και αυτά θα εµπλουτίσουν καταπληκτικά το κείµενο ώστε να δηµιουργηθεί ένα πολυµεσικό iBook.

Μείνετε ήσυχοι για το τελικό αποτέλεσµα
Δε χρειάζεται να ανησυχείτε µήπως χάσετε κάποια από τα δεδοµένα σας κατά τη διάρκεια της δουλειάς σας µε το Mac. To iBooks Author αποθηκεύει αυτόµατα όλες τις αλλαγές που κάνετε στο βιβλίο σας και έτσι δε χρειάζεται να ζείτε µε το άγχος της αποθήκευσης.

Πλαίσια
Στη συνέχεια, µπορείτε να προσθέσετε πλαίσια και θα διαπιστώσετε ότι το κείµενο ρέει γύρω τους οµοιόµορφα. Το να µετακινηθούν τα διαδραστικά, πολυµεσικά αντικείµενα ή το κείµενό µας µέσα στο χώρο γίνεται παιχνίδι και το τελικό αποτέλεσµα του στηµένου βιβλίου είναι εκπληκτικό.

Πέρα από το κείµενο
Μπορείτε να προσαρµόσετε το είδος, το µέγεθος ή το χρώµα της γραµµατοσειράς, να γράψετε κείµενο και να προσθέσετε µαθηµατικές εξισώσεις χρησιµοποιώντας τα LaTeX ή MathML. Η δηµιουργία ενός multi-touch ψηφιακού βιβλίου µε το iBooks Author είναι µία απλή διαδικασία, όπως όταν χρησιµοποιείτε τον επεξεργαστή κειµένου Pages. Είναι όµως µία τόσο δυναµική εφαρµογή, που σας δίνει τη δυνατότητα να ζωντανέψετε κυριολεκτικά τα κείµενά σας και να χαρίσετε µία µοναδική εµπειρία στους αναγνώστες σας!

Widgets
Το iBooks Author σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε gallery φωτογραφιών, video, ήχο, αρχεία παρουσίασης keynote, διαδραστικές εικόνες, 3D µοντέλα και html εφαρµογές. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να γίνει ένα βιβλίο ζωντανό. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, το µόνο όριο είναι η φαντασία του συγγραφέα.

Βιβλίο... πολλαπλής αφής!
Για να κάνετε το βιβλίο σας ακόµα πιο... ζωντανό, ακόµα πιο διαδραστικό και ενδιαφέρον, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τα Widgets. Χάρη στα Widgets µπορείτε να προσθέσετε “µαγικά” χαρακτηριστικά πολλαπλής αφής που θα απογειώσουν το περιεχόµενο του βιβλίου σας και θα δώσουν µια µοναδική εµπειρία χρήστη στον αναγνώστη. Οι σελίδες αλλάζουν µε ένα swipe, τα video και οι διαδραστικές εφαρµογές µεγενθύνονται και ελαχιστοποιούνται µε ένα pinch.

Διαδραστικότητα
Και δεν είναι µόνο αυτά, αφού µπορείτε να προσθέσετε διαδραστικές εικόνες -που θα καθηλώσουν τους αναγνώστες σας- ή ακόµα και τρισδιάστατα αντικείµενα για να µεγιστοποιήσετε τη διαδραστικότητα και να ενθαρρύνετε τη “συµµετοχή” του ατόµου που διαβάζει το βιβλίο σας. Χάρη στην εφαρµογή iBooks Author, είναι πολύ απλό να δηµιουργήσετε ένα βιβλίο, που όχι µόνο θα το διαβάζουν µε ενδιαφέρον, αλλά θα διασκεδάζουν κιόλας! Η πλοήγηση στο βιβλίο γίνεται µια µοναδική εµπειρία αφοµοίωσης διαδραστικού περιεχοµένου.

Μοιραστείτε το!
Μπορείτε να κρατήσετε το βιβλίο µόνο για εσάς και τους φίλους σας, ωστόσο όµως αν θέλετε να το εκδώσετε, τότε το iBooks Author µπορεί να σας βοηθήσει να καταχωρίσετε το βιβλίο σας στο iBookstore, ούτως ώστε να µπορούν να το αγοράσουν όσοι το επιθυµούν ή να το διαθέσετε δωρεάν. Μάλιστα, η εφαρµογή µπορεί να δηµιουργήσει ένα µικρό δείγµα του βιβλίου σας, για να µπορούν οι αναγνώστες να πάρουν µία ιδέα για το βιβλίο. Φυσικά, µπορείτε να ανανεώνετε το βιβλίο σας προσθέτοντας νέα στοιχεία και δηµιουργώντας νέες εκδόσεις. Το iBooks θα ενηµερώσει τους αναγνώστες σας ότι υπάρχει µία νέα έκδοση του βιβλίου σας για να κατεβάσουν.