Οι φωτογραφικές δυνατότητες του iPhone 6/6 Plus κερδίζουν τις εντυπώσεις. Εικόνες που χαρακτηρίζονται από χρωματική ισορροπία, σωστή απόδοση στους μεσαίους τόνους και λεπτομέρεια στους σκούρους, χωρίς απώλειες στις λευκές περιοχές και πολύ καλή τονικότητα χωρίς ενοχλητικό θόρυβο προκύπτουν από τον φακό του, αναδεικνύοντας τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες ή απλά αποτυπώνοντας καθημερινές στιγμές που θέλουμε να κρατήσουμε στην (ψηφιακή) μνήμη μας.

Με την καμπάνια “Shot on iPhone 6”, η Apple συγκέντρωσε φωτογραφίες και βίντεο από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή γκαλερί με πρωτότυπα καρέ. Οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες (και τα βίντεο) τραβήχτηκαν με το app της κάμερας του iOS, ενώ κάποιες έχουν υποστεί επεξεργασία μέσω εφαρμογών όπως το Instagram, το Snapped και το Adobe Photoshop Express. Στη λεζάντα που τις συνοδεύει, εκτός από την τοποθεσία λήψης και μια σύντομη περιγραφή, αναφέρονται και οι εφαρμογές που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Επιλεγμένες φωτογραφίες από αυτή την παγκόσμια γκαλερί αναρτήθηκαν σε μεγάλο διαφημιστικά ταμπλό σε όλο τον κόσμο. Η εν λόγω γκαλερί περιλαμβάνει φωτογραφίες 162 χρηστών, από 73 πόλεις και 25 χώρες. Στην καμπάνια χρησιμοποιήθηκαν καρέ από 13 διαφορετικές χώρες, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Outdoor Lions” του φεστιβάλ διαφημιστικής δημιουργίας των Καννών. Επιπλέον, πέντε φωτογραφίες τιμήθηκαν ξεχωριστά με τον χρυσό λέοντα.

Δες εδώ όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν με το iPhone 6/6 Plus, από τη παγκόσμια γκαλερί της Apple.