Για να έχεις πρόσβαση στον κόσμο περιεχομένου μέσω της συσκευής σου, με τις εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές, την ανεξάντλητη μουσική και ταινίες, καθώς και βιβλία, χρειάζεσαι το δικό σου Apple ID. 

Το Apple ID, είναι το διαβατήριο σου ώστε να έχεις πρόσβαση στο iTunes Store, στο Αpp Store ή στο iBookStore και το «κιόσκι» με τα περιοδικά και τις εφημερίδες από όλο τον κόσμο, όπως βεβαίως και από την Ελλάδα. Επίσης, μπορείς να αξιοποιείς υπηρεσίες, όπως το iCloud και «εύρεση» των συσκευών σου (για iPad, iPhone και Mac), οι οποίες έχουν ενεργοποιηθεί με τη χρήση του συγκεκριμένου Apple ID.

Αν δεν έχεις Apple ID, μπορείς να δημιουργήσεις ένα. Είναι εύκολο, γρήγορο και δωρεάν. Στην περίπτωση που δεν πρόκειται να πραγματοποιήσεις άμεσα κάποια αγορά, αλλά σε ενδιαφέρει το δωρεάν περιεχόμενο, τότε δεν είναι απαραίτητο να εισάγεις στοιχεία χρέωσης, όπως τον αριθμό κάποιας πιστωτικής κάρτας ή κάποιο iTunes Gift Card.

Δοκίμασε να «κατεβάσεις» μια δωρεάν εφαρμογή από το App Store και όταν σου ζητηθεί να εισάγεις τα στοιχεία σου επίλεξε τη δημιουργία ενός νέου Apple ID. Αφού συμπληρώσεις ό,τι είναι απαραίτητο, επίλεξε «κανέναν» («none») ως τρόπο πληρωμής. Μετά από λίγο θα λάβεις ένα email με έναν σύνδεσμο που θα πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να επαληθευτεί και ενεργοποιηθεί το προσωπικό σου Apple ID.

Πλέον αυτό είναι το διαβατήριό σου στον εντυπωσιακό κόσμο περιεχομένου και υπηρεσιών της Apple. Και αν κάποια στιγμή θελήσεις να κατεβάσεις εφαρμογές ή περιεχόμενο που έχει κάποια χρέωση, μπορείς απλά να αλλάξεις στον λογαριασμό σου τον τρόπο πληρωμής από «κανέναν» («none») σε εκείνον της επιλογής σου.