Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη. Το παραδέχονται χρόνια τώρα οι παροικούντες την (τεχνολογική) Ιερουσαλήμ. Το βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο... Το iPhone είναι το τεχνολογικό προϊόν με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ιστορία.

Το iPhone φιγουράρει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας που δημοσίευσε το Time. Μεταξύ των 50 gadgets που επηρέασαν περισσότερο μέχρι σήμερα τα τεχνολογικά πράγματα βρίσκονται και άλλα πρωτοποριακά δημιουργήματα της Apple: το iBook, το iPad, το iPod και φυσικά ο Macintosh -στην τρίτη θέση.

Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού, η Apple ήταν η πρώτη που έβαλε στις τσέπες εκατομμυρίων ανθρώπων έναν πραγματικά ισχυρό υπολογιστή, με την κυκλοφορία του iPhone το 2007. Και μπορεί κάποια smartphones να προϋπήρχαν, κανένα όμως δεν είχε συνδυάσει την ευκολία και την ομορφιά του iPhone, το οποίο μας εισήγαγε σε μια νέα εποχή, αυτή των επίπεδων συσκευών με πλήρη οθόνη και εικονικό πληκτρολόγιο.

“Ωστόσο, αυτό που πραγματικά έκανε το iPhone τόσο αξιοσημείωτο, ήταν το λογισμικό (αναφέρονται στο iOS) και το online κατάστημα με τις εφαρμογές (δηλαδή το App Store), το οποίο παρουσιάστηκε στη συνέχεια. Το iPhone διέδωσε τις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, παίζουμε παιχνίδια, ψωνίζουμε, δουλεύουμε και πραγματοποιούμε πολλές καθημερινές εργασίες”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες.

Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται τεχνολογικά προϊόντα από τρεις διαφορετικούς αιώνες, όπως το πρώτο οικιακό γραμμόφωνο (Victrola Record Player - 1877), το ραδιόφωνο με τρανζίστορ (Regency TR-1 - 1954), η φωτογραφική μηχανή που έκανε προσιτή τη φωτογράφιση σε όλους (Kodak Brownie Camera - 1900), το πρώτο οικιακό βίντεο (Philips N1500 VCR - 1972), το πρώτο κινητό τηλέφωνο (Motorola Dynatac 8000x - 1984) και το Atari 2600, η παιχνιδοκονσόλα ορόσημο που άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού στη βιομηχανία των video games (1977).

Για το Macintosh (1984) το Time αναφέρει ότι με το γραφικό περιβάλλον χρήσης και το ποντίκι  έθεσε τα στάνταρ με τα οποία οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές. “Το iPod (2001) έπεισε μαζικά τους φίλους της μουσικής να κάνουν το επόμενο βήμα από το CD player και με το iTunes Store παρείχε σανίδα σωτηρίας στη μουσική βιομηχανία”, γράφει το Time.

“Το iPad (2010) δεν ήταν το πρώτο tablet, αλλά ήταν ριζοσπαστικά διαφορετικό από ότι άλλο είχε βγει μέχρι τότε”, όπως επισημαίνεται. Τέλος για το iBook τονίζουν ότι ήταν "το πρώτο laptop που είχε τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, εισάγοντας μας στην εποχή του Wi-Fi".