Η πρωτοποριακή τεχνολογία Apple Pay πρόκειται να κάνει ακόµη πιο εύκολες τις καθηµερινές συναλλαγές εκατοµµυρίων χρηστών, καθώς µε το iOS 9 θα υποστηρίζει και τα προγράµµατα επιβραβεύσεων καταστηµάτων, όπως επίσης και τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες που εκδίδουν διάφορες επιχειρήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες του Apple Pay στις ΗΠΑ θα µπορούν πολύ σύντοµα να µαζεύουν απευθείας στο iPhone ή το Apple Watch τους, «πόντους» από τις αγορές που κάνουν στα Walgreens, τα Kohl’s Department Stores, τα Dunkin’ Donuts, καθώς και πολλά άλλα καταστήµατα. Επιπρόσθετα, στις ΗΠΑ το Apple Pay θα υποστηρίζει πλέον και τις συναλλαγές µε Discover.

Το Apple Pay όµως επεκτείνει για πρώτη φορά τις δραστηριότητές του και εκτός των συνόρων των ΗΠΑ, καθώς από τον Ιούλιο είναι διαθέσιµο και στο Ηνωµένο Βασίλειο. Αρχικά, µπορεί να χρησιµοποιηθεί για τις πληρωµές στα 39 καταστήµατα της Apple, καθώς και σε γνωστές επιχειρήσεις όπως οι Boots, Costa Coffee, JD Sports, KFC, LIDL, Marks & Spencer, McDonald’s, Pret A Manger, SPAR, Starbucks, Wagamama κ.α..

Το Apple Pay θα είναι επίσης αποδεκτό και στο Transport for London, ώστε το iPhone 6/iPhone 6 Plus, αλλά και το Apple Watch, να µπορούν να χρησιµοποιηθούν για την πληρωµή των εισιτηρίων των µετακινήσεων µε τα µέσα µαζικής µεταφοράς στο Λονδίνο. Με το Apple Pay και τις νέες δυνατότητές του, η εφαρµογή Passbook στο iOS βρίσκεται ένα ακόµη βήµα πιο κοντά στο να αντικαταστήσει ολοκληρωτικά το πορτοφόλι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο στο iOS 9 αλλάζει όνοµα και γίνεται… Wallet.