Τα ΑirPods έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται άψογα με το iPhone, το iPad, το Apple Watch ή τον Mac σου. Επιπλέον, προσφέρουν νέες δυνατότητες αλληλεπίδρασης που μάλλον δεν περιμένεις από ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά. Γιατί τα AirPods είναι εδώ, έτοιμα να επεκτείνουν με πρωτοποριακό τρόπο την εμπειρία χρήσης του οικοσυστήματος συσκευών και υπηρεσιών της Apple.

Αν έχεις το iPhone με το iOS από την έκδοση 10.2 και μετά, ο συγχρονισμός με τα AirPods είναι μια εξαιρετικά απλουστευμένη, σχεδόν αυτόματη διαδικασία. Αρκεί να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνό σου και να ανοίξεις το καπάκι της θήκης των AirPods, κρατώντας τα κοντά στο iPhone. Ένας πολύ σύντομος οδηγός σύνδεσης θα εμφανιστεί στην οθόνη. Πάτησε Connect και μετά Done και αυτό ήταν. Μπορείς πλέον να χρησιμοποιήσεις τα AirPods, όχι μόνο με το συγκεκριμένο iPhone, αλλά και με όλες τις (υποστηριζόμενες) Apple συσκευές σου, δηλαδή αυτές που είναι συνδεδεμένες στο iCloud με το ίδιο Apple ID του τηλεφώνου.

Τα AirPods είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις μόλις τα βγάλεις από τη θήκη τους. Τα βάζεις στα αυτιά σου η μουσική ξεκινά να παίζει. Αν αφαιρέσεις ένα από τα δύο η μουσική θα σταματήσει προσωρινά. Αν βγάλεις και τα δύο η αναπαραγωγή θα διακοπεί. Τα AirPods μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα με το iPhone και το AppleWatch.

Βεβαίως, αν θέλεις να αλλάξεις συσκευή αναπαραγωγής ή προέλευσης του ήχου, μπορείς να το κάνεις από το Control Center, με το να σύρεις το δάκτυλό σου στην οθόνη του iPhone, πρώτα από κάτω προς τα πάνω και μετά από δεξιά προς τα αριστερά. Αντίστοιχα, στον Mac, η διαχείριση γίνεται από το εικονίδιο με το ηχείο στο menu bar.

Όταν φοράς τα AirPods και έχει μια εισερχόμενη κλήση αρκεί ένα διπλό άγγιγμα στην εξωτερική πλευρά όποιου από τα δύο για να απαντήσεις. Με ακόμα ένα διπλό άγγιγμα τερματίζεις την κλήση ή μεταφέρεσαι στην επόμενη, αν στο μεταξύ υπάρχει άλλη σε αναμονή.

Η φόρτιση των AirPods γίνεται μέσω της θήκης τους. Απενεργοποιούνται αυτόματα και φορτίζουν κάθε φορά που τα τοποθετείς στη ειδική θήκη. Η φόρτιση τόσο της θήκης όσο και των ακουστικών γίνεται μέσω της Lightning θύρας.

Αν θες να συγχρονίσεις τα AirPods με άλλες συσκευές ή κάποιες που μπορεί να μην είναι συνδεδεμένες στο iCloud με το ίδιο Apple ID θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τα εξής βήματα: Βάλε τα ακουστικά στη θήκη τους, άνοιξε το καπάκι της και κράτα πατημένο το κουμπί στην πίσω πλευρά της θήκης μέχρι το ενδεικτικό λαμπάκι να αρχίσει να αναβοσβήνει άσπρο. Πλέον, μπορείς να βρεις και να συνδέσεις τα AirPods μέσω του μενού ρυθμίσεων της άλλης συσκευής, όπως θα έκανες με κάθε Bluetooth αξεσουάρ.