Το γκρι του χειµώνα έφυγε και ήρθε η πολύχρωµη άνοιξη! Πριν αρχίσεις να νιώθεις «ενοχές» για τις εµφανίσεις σου στην παραλία, αυτή είναι η ιδανικότερη στιγµή για να «ξεπιαστείς», να βγάλεις από πάνω σου την κλεισούρα του χειµώνα, αλλά και να ευχαριστηθείς τον όµορφο καιρό. Δεν έχει σηµασία αν πέρασες όλα τα κρύα απογεύµατα του χειµώνα στον καναπέ ή αν παρέµεινες πιστός στις αθλητικές σου συνήθειες: Αυτή η εποχή δεν µπορεί παρά να σου έχει ανοίξει την όρεξη για περισσότερες δραστηριότητες εντός και κυρίως εκτός σπιτιού. Και υπάρχουν πολλές εφαρµογές για να σε συνοδεύσουν σε νέες και συναρπαστικές fitness διαδροµές!

Προσωπική γυµναστική

Μυϊκή ενδυνάµωση, απώλεια βάρους ή καλή φυσική κατάσταση; Όποιος και αν είναι ο στόχος σου αυτήν την άνοιξη δεν θα δυσκολευθείς να τον επιτύχεις αρκεί να έχεις τον κατάλληλο προσωπικό σύµβουλο. Θα τον βρεις στο App Store.

FitStar Personal Trainer €Δωρεάν

Πολλοί έχουν συνδυάσει τη γυµναστική µε κάτι χρονοβόρο, επίπονο και πολυέξοδο. Δε χρειάζεται να είναι έτσι όµως! Το FitStar αναλαµβάνει το ρόλο του προσωπικού σου γυµναστή και θα σε κρατήσει σε φόρµα, ακόµη και αν δεν έχεις χρόνο για γυµναστήριο ή αν δεν θέλεις να διαθέσεις πολλά χρήµατα για αυτό. Θα έχεις πρόσβαση σε διαρκώς ανανεούµενο οπτικοακουστικό υλικό ώστε να επιτύχεις τους στόχους σου: να κερδίσεις δύναµη και να χάσεις βάρος. Φυσικά, η εφαρµογή συνεργάζεται µε το Health App του iOS 8, ενώ µε τη βοήθεια του Apple TV µπορείς να παρακολουθήσεις τα βίντεο των ασκήσεων και στην τηλεόρασή σου.

Calorie Counter & Diet Tracker €Δωρεάν

Αν η µέτρηση θερµίδων σε «κουράζει», τότε αυτή η εφαρµογή είναι κατάλληλη για εσένα! Επιλέγοντας µέσα από µια τεράστια βάση δεδοµένων που περιέχει όλες τις τροφές που µπορείς να φανταστείς, θα έχεις τη δυνατότητα να καταγράψεις µέσα σε λίγα λεπτά την καθηµερινή πρόσληψη θερµίδων απ’ όλα σου τα γεύµατα. Ταυτόχρονα, αφού αφαιρέσεις τις θερµίδες που «έκαψες» µε την άσκηση και τις δραστηριότητές σου, θα γνωρίζεις ανά πάσα στιγµή αν µπορείς να φας τη σοκολάτα που λιγουρεύεσαι ή αν είναι καλύτερα να κάνεις υποµονή µέχρι την επόµενη ηµέρα. Ο σκοπός είναι η µείωση ή συντήρηση του βάρους, όµως εκτός του ότι θα αποκτήσεις καλύτερη εικόνα για τη διατροφή σου, θα µπορείς πάντοτε να κάνεις τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τα γεύµατά σου. Εκτός από τις θερµίδες, η εφαρµογή θα σε βοηθήσει να καταµετρήσεις και πολλά άλλα σηµαντικά στοιχεία διατροφής -λίπος, πρωτεϊνες, ζάχαρα, φυτικές ίνες κ.ά.- και άσκησης.

Ανοιξιάτικες προκλήσεις

Το καλοκαίρι ευτυχώς είναι προ των πυλών! Προτού οι θερµοκρασίες γίνουν απαγορευτικές για οποιαδήποτε άσκηση, η άνοιξη σου δίνει την ευκαιρία να βελτιώσεις τη σωµατική σου κατάσταση και να αποβάλλεις την αδράνεια του χειµώνα. Θα τα καταφέρεις; Με τη βοήθεια των κατάλληλων apps, αυτό είναι σίγουρο!

30 Day Fitness Challenges €2,99

Μπορείς να είσαι ακόµη πιο υγιής, αλλά και πιο γυµνασµένος µέσα σε 30 µόνο ηµέρες; Σύµφωνα µε την εφαρµογή 30 Day Fitness Challenges, µπορείς! Διαλέγεις λοιπόν µια από τις πολλές «προκλήσεις» των 30 ηµερών που θα σου προτείνει η εφαρµογή, αναλαµβάνεις να διαθέσεις µόνο λίγα λεπτά του χρόνου σου κάθε ηµέρα και χωρίς ειδικό εξοπλισµό κάνεις τις ασκήσεις που θα σου «ανατεθούν», µοιράζεσαι την πρόοδό σου µε φίλους, ενώ την τριακοστή ηµέρα απολαµβάνεις τα αποτελέσµατα! 

Yoga.com: 300 Poses & Video Classes  €3,99

Η φοβερά δηµοφιλής εφαρµογή Yoga.com περιέχει µια µεγάλη βάση από 300 πόζες και ασκήσεις αναπνοής σε HD βίντεο. Εξίσου εύκολη στην χρήση τόσο από αρχάριους όσο και από… δασκάλους Yoga, περιέχει 45 προκαθορισµένα προγράµµατα. Αν αυτά δεν καλύπτουν τις ξεχωριστές σου ανάγκες, δεν έχεις παρά να τα παραµετροποιήσεις ή να δηµιουργήσεις νέα. Επίσης, µια παγκόσµια κοινότητα που λατρεύει τη Yoga θα σε περιµένει να µοιραστείς τις φωτογραφίες και τα σχόλιά σου.

Άθληση για όλους

Η άνοιξη είναι η καταλληλότερη εποχή για να να τρέξεις στα πάρκα ή την ύπαιθρο, να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στο κολυµβητήριο, αλλά και για να παίξεις ποδόσφαιρο ή µπάσκετ µε τους φίλους σου. Και στο App Store θα βρεις ό,τι σου είναι απαραίτητο για να απολαύσεις ακόµη περισσότερο τα αγαπηµένα σου σπορ! 

Swimming Training  €Δωρεάν

Το Swimming Training περιέχει ειδικά προγράµµατα ασκήσεων, που συνδυάζουν την κατάλληλη τεχνική µε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσµατα. Παρέα µε τους διακεκριµένους γυµναστές του Fitivity, και µέσα από τις παρουσιάσεις και τις λεπτοµερείς οδηγίες που θα βρεις στα βίντεο, θα µπορείς να καταγράφεις και να παρακολουθείς την πρόοδο και την επίδοσή σου. Αν η κολύµβηση δεν είναι το αγαπηµένο σου άθληµα ή αν απλά θέλεις να δοκιµάσεις κάτι διαφορετικό, δεν έχεις παρά να δοκιµάσεις κάποια από τις πολλές ακόµη εφαρµογές που έχει επιµεληθεί η Fitivity.

Nike+ Running  €Δωρεάν

Το Nike+ Running θα είναι δίπλα σου σε όλες τις διαδροµές. Αρχικά για να καταµετρήσει τα βήµατά σου αλλά πολύ περισσότερο για να σου δώσει προσωποποιηµένα στοιχεία µαζί µε καθοδήγηση, εκπαίδευση, κίνητρο και σύγκριση. Να επιλέξει την κατάλληλη µουσική υπόκρουση που θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε ενθαρρύνει να διανύσεις µεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά και να στείλει προκλήσεις στους φίλους σου για αγώνες ταχύτητας και απόστασης.