Με το Apple Watch µπορείς να κάνεις οτιδήποτε, πιο εύκολα και πιο διακριτικά από ποτέ: σήκωσε τον καρπό σου ώστε να δεις το µήνυµα ή το email που µόλις έλαβες ή ακόµη και να απαντήσεις σε µια εισερχόµενη κλήση. Ρίξε µια γρήγορη µατιά στην οθόνη του ώστε να συµβουλευθείς την ατζέντα µε όλες τις υποχρεώσεις σου ή τον χάρτη µε τις οδηγίες που θα σου επιτρέψουν να φθάσεις γρήγορα στον προορισµό σου. Ναι, είναι πολλά αυτά που µπορείς να κάνεις µε τις εφαρµογές που θα βρεις στο Apple Watch, από την πρώτη στιγµή που θα το φορέσεις στο χέρι σου. Και θα µπορέσεις να κάνεις ακόµη περισσότερα όταν εγκαταστήσεις σε αυτό ορισµένες από τις χιλιάδες εφαρµογές που θα ανακαλύψεις στο App Store! Όλες είναι σχεδιασµένες ειδικά ώστε να εκµεταλλεύονται τα ξεχωριστά προτερήµατα και την ασύγκριτη αµεσότητα του Apple Watch.

Instagram
Όταν απολαµβάνεις τον απογευµατινό σου περίπατο ή όταν κάθεσαι για έναν καφέ µε τους αγαπηµένους σου φίλους, αρκεί να ρίξεις µια γρήγορη µατιά στον καρπό σου ώστε να δεις όλα όσα συµβαίνουν στον κόσµο του Instagram τη στιγµή που συµβαίνουν. Η ροή που περιέχει τις φωτογραφίες που πραγµατικά σε ενδιαφέρουν, η δραστηριότητα µε τα likes που δέχθηκες αλλά και τις ενέργειες όλων όσων ακολουθείς, καθώς επίσης και οι πάντοτε χρήσιµες ειδοποιήσεις, έχουν επανασχεδιαστεί ριζικά µε τη συνεργασία της Apple, ώστε η εµπειρία του Instagram στο Apple Watch να είναι πολύ πιο οικεία και πιο άµεση από ό,τι στο κινητό. Ένα swipe είναι αρκετό για να δεις τις φωτογραφίες που σε ενδιαφέρουν. Με ένα ακόµη swipe µπορείς να κάνεις like σε εκείνες που σου αρέσουν, όπως επίσης και να τις σχολιάσεις εύκολα και γρήγορα µε τη βοήθεια ενός ή περισσότερων emoji. Και φυσικά, κάθε φορά που οι φίλοι, η οικογένειά σου ή τα αγαπηµένα σου accounts δηµοσιεύσουν µια νέα φωτογραφία, το Apple Watch θα σε ειδοποιήσει µε µια σύντοµη δόνηση, ώστε να µπορείς να τη δεις στην οθόνη του, χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις το iPhone σου από την τσάντα ή την τσέπη.

NY Times
Η New York Times είναι παγκοσµίως γνωστή τόσο για την ερευνητική και ανεξάρτητη δηµοσιογραφία, όσο και για τις πρωτοποριακές µεθόδους που αξιοποιούν τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία ώστε να αφηγηθούν κάθε ιστορία. Δε θα µπορούσαν λοιπόν παρά να εκµεταλλευθούν την αµεσότητα του Apple Watch ώστε να παραδώσουν σε κάθε αναγνώστη τις ειδήσεις που πραγµατικά τους ενδιαφέρουν. Καθώς στην οθόνη του Apple Watch δεν «χωρούν» πολλές λέξεις η New York Times ανέπτυξε µία εντελώς νέα µορφή αφήγησης: ιστορίες µιας πρότασης, κατάλληλα προσαρµοσµένες ώστε µε µια και µόνο µατιά να γίνονται κατανοητές από τον αναγνώστη. Πολλές από αυτές εµπλουτίζονται µε emoji τα οποία είναι ικανά να µεταδώσουν µε ένα χαρακτήρα το νόηµα µιας λέξης, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι βραβευµένες φωτογραφίες και οι σύντοµες και περιεκτικές λίστες περιλήψεων. Με τη βοήθεια του Handoff κάθε άρθρο µπορεί πολύ εύκολα να διαβαστεί µέσω του iPhone ή του iPad, ενώ όταν αυτό είναι αδύνατο, είναι δυνατή η αποθήκευσή του για «αργότερα» σε µια ξεχωριστή, προσωπική, λίστα. Φυσικά, δεν θα µπορούσαν να λείπουν από το Apple Watch και οι ειδοποιήσεις για όλα τα έκτακτα περιστατικά που συµβαίνουν σε όλο τον κόσµο.

Bring! Shopping List
Το Bring! θα σου επιτρέψει να δηµιουργήσεις µία λίστα για τα ψώνια του σούπερ µάρκετ. Με πολύ απλό τρόπο µπορείς να προσθέσεις στη λίστα σου ό,τι χρειάζεσαι, όπως για παράδειγµα φρούτα, κρέας, ψάρια, λαχανικά, σνακ, γλυκά, απορρυπαντικά, αλλά και ό,τι άλλο φανταστείς. Επίλεξε το κάθε είδος που θέλεις από τη λίστα, αγγίζοντας απλά το εικονίδιό του. Και το σηµαντικότερο; Τη λίστα σου µπορείς να τη µοιραστείς µε όλα τα µέλη της οικογένειάς σου, ενώ το κάθε µέλος µπορεί να προσθέσει σε αυτήν τα είδη που χρειάζεται. Όλα αυτά όµως µπορούν να γίνουν πιο άνετα από τη «µεγάλη» οθόνη κάθε iPhone και κάθε iPad. Αντίθετα, το Apple Watch µε το οποίο φυσικά είναι συµβατή η εφαρµογή, πρωταγωνιστεί τη στιγµή που θα βρεθείς στο σούπερ µάρκετ για τα ψώνια της εβδοµάδας. Τότε θα ανακαλύψεις πόσο εύκολο είναι να ρίξεις µια µατιά στον καρπό σου για να δεις τη λίστα µε τα είδη που πρέπει να αγοράσεις. Και µε ένα απλό άγγιγµα της οθόνης του Apple Watch, χωρίς καν να χρειαστεί να αφήσεις το καρότσι ή το καλάθι από τα χέρια σου, θα «σηµειώσεις» τα είδη που έχεις ήδη πάρει από τα ράφια!

Shazam
Ένα από τα προτερήµατα του Apple Watch είναι ότι βρίσκεται συνεχώς στον καρπό σου και είναι τόσο προσιτό, ώστε να το χρησιµοποιήσεις εύκολα, κάθε στιγµή. Όπως για παράδειγµα κάθε Σάββατο βράδυ, όταν βρίσκεσαι σε ένα µπαρ και ο DJ επιλέγει ένα κοµµάτι που, αν και σου αρέσει πολύ, δεν ξέρεις ποιο είναι. Θα µπορούσες φυσικά να βγάλεις το κινητό από την τσέπη σου και να χρησιµοποιήσεις το Shazam όµως αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι τόσο στριµωγµένος. Ευτυχώς στα χέρια σου φοράς το Apple Watch: σήκωσε λοιπόν λίγο τον καρπό σου, «τρέξε» το Shazam εκεί και αυτόµατα στην οθόνη του ρολογιού θα δεις τον τίτλο και τον ερµηνευτή του κοµµατιού, καθώς ακόµη και τους στίχους του στην περίπτωση που θέλεις να το σιγοτραγουδήσεις. Και αν µάλιστα ενεργοποιήσεις το Auto Shazam, τότε αυτό θα αναλάβει να αναγνωρίσει όλα τα τραγούδια που άκουσες στο αγαπηµένο σου στέκι. Τότε, δεν θα χρειαστεί να κοιτάξεις ούτε το ρολόι σου, παρά µόνο όταν είναι η ώρα για να επιστρέψεις στο σπίτι…

Nike+ Running
Ανεξάρτητα από το αν τρέχεις στο πάρκο, την παραλία ή το διάδροµο του γυµναστήριου, ένα είναι σίγουρο: είναι πολύ «άβολο» να κρατάς συνεχώς στα χέρια το κινητό σου, ώστε να βλέπεις όλες αυτές τις χρήσιµες πληροφορίες που θα σου επιτρέψουν να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου. Είναι επίσης ενοχλητικό να σταµατάς κάθε λίγο την προπόνησή σου ώστε να δεις τις ειδοποιήσεις που λαµβάνεις. Το Apple Watch, ευτυχώς, λύνει όλα αυτά τα προβλήµατα: σήκωσε απλά τον καρπό σου για να δεις την ειδοποίηση που µόλις έλαβες ή για να ρίξεις µια γρήγορη µατιά στις χρήσιµες και real-time πληροφορίες που παρέχει το Workout για την άσκησή σου, όπως τη διάρκειά της, το ρυθµό της, αλλά και τις θερµίδες που έχεις «κάψει». Κι αν αυτό δεν σου αρκεί στο Apple Watch µπορείς να εγκαταστήσεις και το Nike+ Running. Με αυτόν τον τρόπο θα µπορείς να «µοιράζεσαι» τις επιδόσεις σου µε τους φίλους σου, αλλά και να τις συγκρίνεις µε τις δικές τους στο Leaderboard, ώστε να έχεις ένα ακόµη κίνητρο για να γυµναστείς, αλλά και να τρέξεις… ακόµη πιο γρήγορα. Αν κάποιος φίλος σου στείλει ένα «cheer» για να σε εµψυχώσει, τότε αυτό θα το δεις απευθείας στο ρολόι σου. Και µην ξεχνάς: Δεν είναι απαραίτητο να γυµνάζεσαι χωρίς την αγαπηµένη σου µουσική, αφού το Apple Watch έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει τις καλύτερες playlists σου, ενώ µπορεί εύκολα να συνδεθεί µε τα ασύρµατα στερεοφωνικά ακουστικά που θα φορέσεις στα αυτιά σου πριν καν ξεκινήσεις την προπόνησή σου…

iStorm
Τα καταστήµατα iStorm δηµιουργήθηκαν εξαρχής µε στόχο να προσφέρουν στους fans και χρήστες των προϊόντων Apple -επαγγελµατίες και ερασιτέχνες- αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τον µαγικό κόσµο της Apple από κοντά, µία εξαιρετική εµπειρία επικοινωνίας, εξυπηρέτησης, αντάξια της ποιότητας και της καινοτοµίας που χαρακτηρίζει τα προϊόντα της Apple. H εφαρµογή της iStorm, συµβατή µε iOS συσκευές έρχεται να προσθέσει και να εµπλουτίσει αυτή την εµπειρία, µε τη χρήση της πιο προηγµένης τεχνολογίας iBeacon. Και τώρα, τα προτερήµατά της µπορείς να τα απολαύσεις και στο Apple Watch: Ενηµερώσου για όλα τα νέα των καταστηµάτων, ανακάλυψε την µεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και αξεσουάρ για τη συσκευή σου και συνέλεξε πόντους µε τις αγορές σου ώστε να κερδίσεις µοναδικά δώρα!