Ονειρεύεσαι µια αχνιστή µακαρονάδα ή µια λαχταριστή σοκολατόπιτα και δεν θέλεις να κάνεις το παραµικρό βήµα από το σπίτι σου; Στο App Store υπάρχουν εφαρµογές για τα πάντα και θα ήταν αδύνατο να λείπουν εφαρµογές για κάτι τοσο δηµιουργικό: Τη µαγειρική και το φαγητό. Επιλέξαµε λοιπόν ορισµένα από τα καλύτερα apps τα οποία µπορείς να κατεβάσεις, ώστε η επόµενη φορά που θα βρεθείς στην κουζίνα να είναι πιο διασκεδαστική και πιο ξεκούραστη από ποτέ! 

Jamie’s Recipes €Δωρεάν

Ο Jamie Oliver είναι διάσηµος για τις εκποµπές του, τα βιβλία µαγειρικής και τα εστιατόριά του. Μια µικρή γεύση από τη δουλειά του µπορεί να πάρει όποιος κατεβάσει τη δωρεάν εφαρµογή «Jamie’s Recipes» και δοκιµάσει το Taster Pack. Μια µεγάλη γεύση θα πάρει όταν γίνει συνδροµητής και έχει πρόσβαση σε πάνω από 400 συνταγές του ενώ θα έχει τη δυνατότητα να ακούει τις συµβουλές του και να βλέπει τις µοναδικές τεχνικές του µέσα από τα HD βίντεο. 

Sintages €Δωρεάν

Οι «Συνταγές της Παρέας» µπορούν να σε κάνουν να περάσεις ατελείωτες ώρες στην παρέα τους µε τις πάνω από 10.000 συνταγές τους και τις αµέτρητες επιλογές ανάµεσα σε κατηγορίες γευµάτων, κουζίνες, µεθόδους, συστατικά, διατροφές ή βαθµό δυσκολίας. Στα σχόλια και τις φωτογραφίες είναι µάλλον αδύνατο να µη βρεις αυτό που ψάχνεις. Και µε τις «Sintages» συντροφιά στην κουζίνα, θα πειραµατιστείς και θα δηµιουργήσεις µέχρι να φτάσεις στο τέλειο αποτέλεσµα. 

Green Kitchen - healthy vegetarian recipes €4,49

Υγιεινή διατροφή δε σηµαίνει απαραίτητα βαρετή και άνοστη! Όλοι ξέρουµε ότι η υγεία είναι το πολυτιµότερο αγαθό στη ζωή µας και ότι η διατροφή µας την επηρεάζει άµεσα. Τι κάνουµε όµως για αυτό; Ποτέ δεν είναι αργά για µικρές ή µεγάλες αλλαγές ακόµα και για µια µέρα της εβδοµάδας ή για µικρό χρονικό διάστηµα. Ή απλά όταν έχουµε καλεσµένο για τραπέζι ένα φίλο µας vegetarian ή µε άλλους διατροφικούς περιορισµούς. Το Green Kitchen έρχεται να καταρρίψει τα στερεότυπα και να ανοίξει την όρεξη σε όλους, χορτοφάγους και µη, µέσα από αµέτρητες συνταγές για κυρίως πιάτα, σνακ και ροφήµατα, ευκολονόητες οδηγίες για κάθε βήµα και εντυπωσιακές φωτογραφίες.

How to Make Sushi - Photo Cookbook €1,79

Το σούσι είναι πασίγνωστο παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό και µεταφράζεται ως κάτι που έχει ξινή γεύση. Στη διάδοσή του βοήθησε, πέρα από το ότι είναι γευστικό και υγιεινό, το ότι είναι εύκολο να φτιαχτεί και να φαγωθεί µε τα χέρια γι’ αυτό και ήταν από τα πρώτα γρήγορα φαγητά. Αυτό σηµαίνει ότι µπορείς να το φτιάχνεις στη δική σου κουζίνα ακολουθώντας µερικές απλές οδηγίες. Το «How to Make Sushi» σου µαθαίνει πώς να µαγειρέψεις το ρύζι, πώς να κόψεις τα λαχανικά και πώς το ψάρι. Κλασικές συνταγές δίνουν τις βάσεις για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής αλλά και έµπνευση για προσωπικές δηµιουργίες ανάλογα µε την όρεξη και µε το τι έχει µέσα το ψυγείο.

The Video Cookbook - Pâtisserie and Desserts €Δωρεάν

Ιταλική µαρέγκα, ελβετική ή µε σοκολάτα; Κεκάκια µε φρούτα ή cupcakes; Ποιά η διαφορά της κρέµας πατισερί και της κρέµας σαντιγί; 180 συνταγές συνοδευόµενες από HD βίντεο, φωτογραφίες και φτιαγµένες από επαγγελµατίες σεφ µε χρόνια εµπειρίας ως καταξιωµένοι δάσκαλοι σε σχολές µαγειρικής. Δωρεάν παρέχονται αρκετές συνταγές για κλασικές αγαπηµένες λιχουδιές καθώς και για τεχνικές που αποτελούν τη βάση για πολλές ακόµα. 

Speakeasy Cocktails: Learn from the Modern Mixologists €8,99

Δύο κορυφαίοι barmen της Νέας Υόρκης και πρωτοπόροι στην αναβίωση του κοκτέιλ, οι Jim Meehan και Joseph Schwartz, µοιράζονται µαζί µας τα µυστικά τους. Περισσότερα από 90 λεπτά HD βίντεο µε αναλυτικές οδηγίες, µοναδική συλλογή από 200 συνταγές 58 κορυφαίων µιξολόγων από όλο τον κόσµο και διάφορες φωτογραφίες, slideshow, συµβουλές και γραφικά.