Οι συσκευές της Apple αποκτούν πολύ γρήγορα ανεκτίμητη συναισθηματική αξία για εκείνους που τις απολαμβάνουν, αφού τις περισσότερες φορές γίνονται λατρευτό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η αντοχή τους στον χρόνο είναι χαρακτηριστική και συνήθως παραμένουν αξιόμαχες ακόμα όταν τα χρόνια περάσουν.

Βέβαια, η περίπτωση ενός σπάνιου Apple I, από την πρώτη σειρά υπολογιστών που κατασκεύασαν το 1976 οι Steve Jobs και Steve Wozniak ιδρύοντας παράλληλα την Apple, είναι πραγματικά ξεχωριστή. Δημοπρατήθηκε αντί 815.000 δολαρίων, μετά από μία μάχη 39 «χτυπημάτων» και ενώ η υψηλότερη προσφορά που τελικά ακυρώθηκε έφτασε τα 1,2 εκατ. δολάρια.

Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου υπολογιστή προκύπτει από την ύπαρξη διαφορετικής μητρικής πλακέτας, το οποίο σημαίνει ότι δεν ήταν μέρος των δύο γύρων παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου. Πιθανότατα πρόκειται για ένα από τα πρώτα, δοκιμαστικά κομμάτια. Μάλιστα, ο ίδιος ο Steve Wozniak επιβεβαίωσε ότι κανένας από τους Apple I που είχαν πουληθεί τότε δεν είχε τη συγκεκριμένη πλακέτα. Ο ιστορικός και ειδικός σε θέματα σχετικά με την Apple, Corey Cohen υποστήριξε ότι πρόκειται για τον πιο μοναδικό Apple I που έχει δει.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής εκτιμάται ότι συναρμολογήθηκε στο χέρι το καλοκαίρι του 1976 και συνοδευόταν από όλα τα πρωτότυπα εγχειρίδια. Συνολικά 200 Apple I κατασκευάστηκαν τότε, 175 πουλήθηκαν και περίπου 70 γνωστά κομμάτια υπάρχουν μέχρι σήμερα. Το 2014 ένας άλλος Apple I είχε δημοπρατηθεί για το ποσό ρεκόρ των 905.000 δολαρίων! 

Από την πρόσφατη δημοπρασία, το 10% των εσόδων δόθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό.