Η Apple καλωσόρισε το 2017 με ακόμα ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Η Πρωτοχρονιά ήταν η μέρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του App Store, ως επιστέγασμα μιας εξαιρετικής εορταστικής περιόδου και μια χρονιάς (το 2016) με πρωτοφανή κέρδη για τους δημιουργούς εφαρμογών, συνοδεία κάμποσων πολύ επιτυχημένων apps.

Μόνο το 2016, οι developers κέρδισαν πάνω από 20 δισ. δολάρια μέσω του App Store, αυξάνοντας τα έσοδα τους κατά 40% σε σχέση με το 2015. Δεδομένου ότι το App Store της Apple ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008, οι δημιουργοί εφαρμογών έχουν κερδίσει συνολικά περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας εκπληκτικά apps για τα iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV και Mac.

Σε συνέχεια όλων αυτών η Πρωτοχρονιά του 2017 ήταν η μέρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, φτάνοντας σχεδόν τα 240 εκατομμύρια δολάρια.

Εξίσου επιτυχημένος για το Αpp Store ήταν και ο Δεκέμβριος, με τον συνολικό τζίρο να φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον ίδιο μήνα, το Super Mario Run της Nintendo έγραψε ιστορία, με πάνω από 40 εκατομμύρια downloads μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες από την κυκλοφορία του. Επίσης, ήταν το πιο δημοφιλές app παγκοσμίως τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το Super Mario Run ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων εφαρμογών σε downloads το 2016 σε όλο τον κόσμο, με το Pokémon Go να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Τα Prisma, Reigns, Procreate, Lumino City, Sweat With Kayla and djay Pro ήταν ακόμα μεταξύ των πιο δημοφιλών apps για τα iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch και Mac.

Το App Store διαθέτει συνολικά 2,2 εκατομμύρια εφαρμογές, αυξημένες κατά 20% από το προηγούμενο έτος.