Μία από τις πολλές ευκολίες που σου προσφέρει το Apple Watch είναι και η δυνατότητα να κρατάς ξεκλείδωτο τον Mac σου, όταν το φοράς και παραμένεις κοντά στον υπολογιστή σου.

Για προφανείς λόγους ασφάλειας, κάθε φορά που ενεργοποιείς ή επαναφέρεις από κατάσταση αναμονής τον υπολογιστή σου αφού έχεις απομακρυνθεί, σου ζητείται να πληκτρολογήσεις τον κωδικό που έχεις ορίσει. Από εκεί και πέρα όμως, εφόσον φοράς το Apple Watch και είσαι συνεχώς κοντά στον Mac, σε αναγνωρίζει (μέσω του ρολογιού), οπότε ακόμα και αν μείνει για λίγη ώρα ανενεργός και ενεργοποιηθεί η λειτουργία προστασίας του προφίλ σου, με την πρώτη κίνηση ξεκλειδώνει αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να εισάγεις το αντίστοιχο password.

Η αξιοποίηση της σχετικής δυνατότητας προϋποθέτει την εγκατάσταση των πιο πρόσφατων βασικών εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος τόσο στον Mac (macOS Sierra 10.12), όσο και στο Apple Watch (watchOS 3).

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το Apple ID σου, να είναι ενεργό το Bluetooth και το WiFi στον Mac και να είναι συνδεδεμένος στο iCloud με το ίδιο Apple ID που είναι και το Apple Watch, στο οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείς κάποιο passcode.

Ακόμα, στον Mac δεν θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία του Internet Sharing και από τις ρυθμίσεις Security & Privacy να είναι ενεργή η επιλογή που επιτρέπει στο Apple Watch να ξεκλειδώνει τον υπολογιστή.