«Η εταιρεία Rich Travis of Sunshine Computer στη νότια Καλιφόρνια αναφέρει ότι πούλησε δέκα Apples σε τρεις εβδομάδες... Οι πελάτες της έψαχναν για ένα πλήρες, έτοιμο προς λειτουργία, προσιτό σύστημα. Και επειδή είναι πραγματικά εύκολο να το αγοράσεις και να το χρησιμοποιήσεις αμέσως, το σύστημα αυτό μπορεί να βρίσκεται σε εκατοντάδες σπίτια μέσα στους επόμενους μήνες», έγραφε η Σίλα Κλαρκ στο περιοδικό Kilobaud το 1977.

Σύμφωνα με το businessinsider.com αυτό ήταν κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο δημοσίευμα για την Apple Computer Company που είχαν ιδρύσει πριν από έναν χρόνο οι Στιβ Τζομπς και Στιβ Βόζνιακ.

Η Σίλα Κλαρκ είχε ταξιδέψει στο Σαν Φρανσίσκο για να γνωρίσει από κοντά και μιλήσει με τους δυο Στιβ. Και είναι εντυπωσιακό ότι πολλά από εκείνα που της είχαν πει και είχε σημειώσει τότε, συνεχίζουν να διέπουν μέχρι και σήμερα τη φιλοσοφία των προϊόντων και των υπηρεσιών της Apple.

Όπως για παράδειγμα, ότι η Apple θα προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα δίκτυο ανταλλαγής προγραμμάτων, για την ανάπτυξη παιχνιδιών και άλλων εφαρμογών που θα έκαναν τον υπολογιστή πιο διασκεδαστικό και πιο χρήσιμο.

Σήμερα, η βετεράνος δημοσιογράφος περιγράφει την πρώτη και μοναδική της συνάντηση με τους ιδρυτές της Apple ως εξής: «Όλη την ώρα ο Στιβ Τζομπς μιλούσε, εξηγώντας και περιγράφοντας τα μελλοντικά σχέδια για το μάρκετινγκ και την ανάπτυξη. Ήταν σαν να χόρευε ακροβατώντας στα δάχτυλα των ποδιών του. Ο Βοζ καθόταν στο πάγκο εργασίας, προετοιμάζοντας το λειτουργικό σύστημα, υποθέτω για να μου παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα...».

Κι όπως σωστά είχαν προφητεύσει, «σύντομα, οι άνθρωποι δεν θα ενδιαφέρονται για το πόσα τσιπ έχει ο επεξεργαστής, αλλά θα θέλουν να μάθουν περισσότερα σχετικά τις δυνατότητές του υπολογιστή και το πόσο εύκολο είναι να τον χρησιμοποιήσουν».