Πριν ακόμα συμπληρωθεί ένα 24ώρο από τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone έχουν γραφτεί και λεχθεί τόσα πολλά που απλά επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη πιθανότατα γνωρίζεις: Το iPhone 7 είναι μοναδικό!

Παρακάτω θα διαβάσεις στοιχεία που αφορούν τα εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις αναβαθμισμένες λειτουργίες του. Πριν από όλα όμως ξέρεις πως απλά το θέλεις γιατί σου αρέσει. Γιατί πολύ απλά είναι το iPhone. Είναι η συσκευή που έχει ξεπεράσει συνολικά σε πωλήσεις τα 1 δισεκατομμύριο κομμάτια, έγινε σημείο αναφοράς και επηρέασε στον υπερθετικό βαθμό τις εξελίξεις στο ψηφιακό σύμπαν.

Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus έρχονται στην ελληνική αγορά στις 23 Σεπτεμβρίου στις συνεργαζόμενες αλυσίδες λιανικής και στα Apple Premium Resellers. 

http://www.isquare.gr/shops

Οι πλήρως ανασχεδιασμένες κάμερες, ο πανίσχυρος επεξεργαστής, τα στερεοφωνικά ηχεία, η φωτεινότερη Retina οθόνη, η βελτιωμένη αυτονομία, η εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα σε LTE δίκτυα, η αντοχή στο νερό και βέβαια το επερχόμενο iOS 10, το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές, είναι στοιχεία που αναβαθμίζουν συνολικά την εμπειρία χρήσης.

Το iPhone 7 Plus έχει σύστημα με δύο κάμερες των 12 megapixels, που βοηθάει το παιχνίδι με το βάθος πεδίου και δίνει ένα πιο επαγγελματικό άγγιγμα στις φωτογραφίες σου. O συνδυασμός τους προσφέρει επίσης 2x οπτικό ζουμ και 10x ψηφιακό. Η όλη φωτογραφική λειτουργία υποστηρίζεται από έναν πανίσχυρο επεξεργαστή εικόνας, που προσφέρει εξαιρετικό εύρος χρωμάτων και ανταποκρίνεται ταχύτατα σε προηγμένες λειτουργίες.

Το iPhone 7 ενσωματώνει κάμερα με αισθητήρα 12 megapixels. Αμφότερα έχουν σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, φακούς μεγαλύτερου διαφράγματος (ƒ/1.8) και επανασχεδιασμένα οπτικά μέρη, τα οποία αφήνουν περισσότερο φως να φτάσει στον αισθητήρα. Το αποτέλεσμα; Φωτεινότερα, πιο καθαρά και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια καρέ –σε φωτογραφίες και βίντεο. Η μπροστινή κάμερα των νέων iPhone σε κοιτάει μέσα από έναν αισθητήρα χωρητικότητας 7 megapixels, έτοιμη να «κλικάρει» τις καλύτερές σου selfie πόζες.

Και βέβαια, πως να περιγράψεις με λόγια τις επιδόσεις του νέου A10 Fusion επεξεργαστή των iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Μπορείς να πεις ότι είναι 120 φορές ταχύτερος από τον επεξεργαστή του πρώτο iPhone, συνεπικουρούμενος από GPU 240 φορές πιο γρήγορη από εκείνη του πρώτου μοντέλου. Ίσως έχει σημασία να τονίσεις ότι διαθέτει τέσσερις επεξεργαστικούς πυρήνες, δύο υψηλής απόδοσης που «τρέχουν» δύο φορές ταχύτερα από εκείνους του iPhone 6 και δύο χαμηλής κατανάλωσης, που χρειάζονται αντίστοιχα μόλις το ένα πέμπτο της ενέργειας –και βοηθούν στην καλύτερη απόδοση της μπαταρίας. Όπως όμως και να το πεις, μόνο αν δεις από κοντά το πώς ανταποκρίνονται τα νέα iPhone ακόμα και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές (που συχνά είναι τα παιχνίδια), τότε θα αντιληφθείς την πραγματική δύναμη του νέου επεξεργαστή.

Α ναι… Τα νέα iPhone δεν έχουν το κλασικό mini jack για τα ακουστικά. Συνοδεύονται από τα νέα EarPods, που συνδέονται απευθείας στη Lightning θύρα. Στο κουτί θα βρεις και έναν προσαρμογέα σε mini jack, αν θέλεις να συνδέσεις κάποιο παλαιότερο ζευγάρι. Πάντως, τη διαφορά και στο κομμάτι αυτό κάνουν τα νέα, ασύρματα AirPods. Με ειδικούς αισθητήρες και θήκη φόρτισης είναι τα ακουστικά όπως τα είχες φανταστεί.

Και επειδή πάντα υπάρχει και κάτι ακόμα, στα διαθέσιμα χρώματα προστέθηκε και ένα γυαλιστερό μαύρο, το οποίο η Apple ονόμασε Jet Black και μάλλον θα σε βάλει σε μεγάλο πειρασμό. Σημείωσε δε, ότι τα νέα iPhone θα είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις των 32, 128 και 256 GB.