Όταν η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι!

Διδακτικές εφαρµογές που εµπνέουν τη φαντασία και ικανοποιούν κάθε περιέργεια. Παιχνίδια που προσφέρουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και ταυτόχρονα απελευθερώνουν τη δηµιουργικότητα. Μέσα από κάθε iOS συσκευή και µε τη βοήθεια οπτικών, ηχητικών και διαδραστικών ερεθισµάτων, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσµο, αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Συγκεντρώσαµε ορισµένες από τις καλύτερες εφαρµογές και παιχνίδια του App Store, που θα κρατήσουν εποικοδοµητική συντροφιά στα µικρά παιδιά, όλο το καλοκαίρι!
 
Barefoot World Atlas 
Μολονότι η εφαρµογή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 9 έως 11 ετών, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και την περιέργεια των µεγάλων να ανακαλύψουν τον κόσµο και να µάθουν χρήσιµα στοιχεία για κάθε περιοχή του πλανήτη. Εξάλλου, το Barefoot World Atlas έχει κερδίσει άπειρες διακρίσεις, ενώ η Apple την επέλεξε ως µία από τις καλύτερες εφαρµογές του App Store για το 2013. Το Barefoot είναι ένας παγκόσµιος διαδραστικός άτλαντας, που παρουσιάζει µέσα από ένα προσεγµένο και καλαίσθητο 3D περιβάλλον όλο τον πλανήτη. 
Τιµή: €4,49 - Universal
Για ηλικίες 9-11
 
Meteor Math

Με το Meteor Math τα µαθηµατικά έρχονται σε… σύγκρουση µε µετεωρίτες και το αποτέλεσµα είναι ένα arcade game, που έχει ως κύριο στόχο να διδάξει στα παιδιά βασικές αριθµητικές πράξεις. Το παιχνίδι είναι σχετικά απλό, πλην όµως ιδιαίτερα εθιστικό: οι παίκτες καλούνται να φέρουν σε σύγκρουση µετεωρίτες, οι οποίοι διασχίζουν µε ιλιγγιώδη ταχύτητα την οθόνη. Κάθε µετεωρίτης περιέχει µία τιµή και το ζητούµενο είναι από τη σύγκρουσή τους να προκύψει ο αριθµός ο οποίος εµφανίζεται στο πάνω µέρος της οθόνης. 
Τιµή: €1,79 - Universal
Ιδανικό για όλες τις ηλικίες

Motion Math
Το Motion Math διηγείται τις περιπέτειες ενός λαµπερού αστεριού, το οποίο -δυστυχώς- έπεσε στη Γη. Ο µοναδικός τρόπος για να επιστρέψει ψηλά στον ουρανό και να ξαναβρεί τη θέση του ανάµεσα στα άλλα αστέρια, είναι τα µαθηµατικά και πιο συγκεκριµένα τα κλάσµατα. Τα παιδιά καλούνται να κατανοήσουν τους κλασµατικούς αριθµούς και στη συνέχεια να τους τοποθετήσουν στην κατάλληλη θέση της «ράβδου», που εµφανίζεται στο κάτω µέρος της οθόνης. Αυτός άλλωστε είναι και ο κύριος στόχος του Motion Math. 
Τιµή: €1,79 - iPhone/iPod Touch
Για ηλικίες 4-12

iLearn Solar System HD Lite

Τα παιδιά συνήθως µαγεύονται από το διάστηµα και όλα τα «µυστικά» που αυτό κρύβει. Η εφαρµογή iLearn Solar System HD είναι ιδανική για να ικανοποιήσει την απόλυτα δικαιολογηµένη τους περιέργεια. Πρόκειται για µία καλοσχεδιασµένη εφαρµογή µε εξαιρετικά γραφικά, που θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τους πλανήτες του ηλιακού µας συστήµατος µε τη βοήθεια διαφόρων διαδραστικών παιχνιδιών. Κατά την «εξερεύνηση» εµφανίζονται ένας προς ένας όλοι οι πλανήτες και ταυτόχρονα η αστροναύτης Ashley µαθαίνει στα παιδιά συναρπαστικές πληροφορίες γι’ αυτούς.
Τιµή: Δωρεάν - iPad
Για ηλικίες 4-12
  
ComicBook!
Από την εκπαίδευση περνάµε στη διασκέδαση µέσω της δηµιουργίας. Το ComicBook! έχει έναν και µοναδικό σκοπό: τη δηµιουργία πανέµορφων κόµικ! Μέσα σε λίγα λεπτά, τα παιδιά θα γίνουν υπερήρωες και θα πρωταγωνιστήσουν στις δικές τους ιστορίες. Το µόνο που απαιτείται είναι φωτογραφίες, τις οποίες φυσικά µπορούν να απαθανατίσουν µε την κάµερα του iPhone ή του iPad. Στη συνέχεια δεν έχουν παρά να τις τοποθετήσουν στη σωστή σειρά και να προσθέσουν κάποια από τα 100  διαθέσιµα stickers, αλλά και τις κατάλληλες λεζάντες. 
Τιµή: €1,79 - Universal
Ιδανικό για όλες τις ηλικίες
  
Puppet Pals HD
Με το Puppet Pals HD, το iPad µεταµορφώνεται σε κουκλοθέατρο και δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να σκηνοθετήσουν τις δικές τους παραστάσεις, αξιοποιώντας στο έπακρο τη φαντασία τους. Το πρώτο βήµα γίνεται µε την επιλογή των πρωταγωνιστών, καθώς επίσης και των σκηνικών. Στη συνέχεια αρκεί το άγγιγµα της οθόνης ώστε να ξεκινήσει η παράσταση, αφού η εφαρµογή θα αναλάβει να «καταγράψει» τη φωνή και τις κινήσεις των παιδιών, αλλά και να τις συνδέσει µε τους εικονικούς ηθοποιούς. Τα παιδιά θα δηµιουργήσουν πολύ εύκολα, φανταστικές ιστορίες στις οποίες θα πρωταγωνιστούν οι πειρατές των θαλασσών, τροµερά τέρατα ή ινδιάνοι και cowboys.

Τιµή: Δωρεάν µε in-app αγορές - iPad 
Ιδανικό για όλες τις ηλικίες