Θέλεις να κάνεις το iPhone να χτυπά με το αγαπημένο σου τραγούδι ή να συσχετίσεις συγκεκριμένες επαφές με μελωδίες; Δεν θα χρειαστείς κάποια έξτρα εφαρμογή. Μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου, προσωπικά ringtones απευθείας από το iTunes και να τα συγχρονίσεις με το τηλέφωνό σου.

Πρώτα από όλα θα χρειαστεί να αποφασίσεςι από που θα αρχίζει και που θα τελειώνει το απόσπασμα του τραγουδιού που θες να χρησιμοποιήσεις ως ήχο κλήσης στο iPhone. Σημείωσέ τα και στη συνέχεια κάνε δεξί κλικ πάνω στο συγκεκριμένο τραγούδι και επέλεξε “Πληροφορίες”. Πήγαινε στο μενού “Επιλογές” και όρισε το σημείο έναρξης και διακοπής, τσεκάροντας παράλληλα την ενεργοποίησή τους.

Μπορείς να ακούσεις το τραγούδι, το οποίο πλέον ξεκινά και τελειώνει στα σημεία που έχεις ορίσει, για να βεβαιωθείς ότι το ηχητικό αποτέλεσμα ανταποκρίνεται σε αυτό που θες. Συνήθως, ένα ringtone δεν χρειάζεται να ξεπερνά σε χρονική διάρκεια τα 30 δευτερόλεπτα. Επίσης, ένα μουσικό κομμάτι ή απόσπασμα τραγουδιού με προοδευτική εισαγωγή μπορεί να ταιριάζει καλύτερα ως ήχος κλήσης -τα πάντα βέβαια εξαρτώνται από το τι αρέσει στον καθένα.

Κάνε ξανά δεξί κλικ πάνω στο τραγούδι και επέλεξε “Δημιουργία έκδοσης AAC”. Έτσι, στη βιβλιοθήκη με τα τραγούδια του iTunes θα δημιουργηθούν δυο εκδόσεις: μια με ολόκληρο το τραγούδι και μια με το ηχητικό απόσπασμα που μόλις δημιούργησες. Κάνε ξανά δεξί κλικ στο νέο αρχείο και επέλεξε “Εμφάνιση στο Finder”. Αμέσως ένα νέο παράθυρο θα ανοίξει. Σε αυτό θα δεις και τις δυο εκδόσεις του τραγουδιού, με επισημασμένη αυτή που προορίζεται να γίνει το αγαπημένο σου ringtone.

Κάνε δεξί κλικ στο αρχείο, επέλεξε “Πληροφορίες” και στο μενού “Όνομα και επέκταση” άλλαξε την επέκταση του αρχείου σε .m4r. Θα σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις την αλλαγή του τύπου του αρχείου. Μετέφερε το νέο αρχείο στην επιφάνεια εργασίας και διέγραψέ το από τη λίστα με τα τραγούδια στο iTunes. Μετακίνησε το εικονίδιο στη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes και πλέον θα εμφανίζεται στη λίστα “Τόνοι”.

Τώρα, μπορείς να συγχρονίσεις το iPhone με τον υπολογιστή σου, επιλέγοντας τον συγχρονισμό όλων ή συγκεκριμένων ήχων κλήσης, όπως ακριβώς και με το υπόλοιπο περιεχόμενο. Πλέον, δεν έχεις παρά από τις ρυθμίσεις του iPhone να επιλέξεις το ringtone που μόλις δημιούργησες!