Σε μια πολύ σημαντική κίνηση, για το μέλλον της ευρωπαϊκής αγοράς ψηφιακών προϊόντων, προχώρησε η Apple, με τη δημιουργία του πρώτου κέντρου ανάπτυξης εφαρμογών για το iOS στη Νάπολη της Ιταλίας.

Έχοντας ως αφετηρία ότι περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη σχετίζονται με το οικοσύστημά της, η Apple θα παρέχει κατάρτιση σε θέματα ανάπτυξης εφαρμογών, προετοιμάζοντας χιλιάδες μελλοντικούς δημιουργούς να γίνουν μέρος μιας ήδη ακμάζουσας κοινότητας προγραμματιστών. Το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Από τον μεγάλο αυτό αριθμό θέσεων που σχετίζονται με το οικοσύστημα της Apple, 1,2 εκατ. αναλογεί στην κοινότητα των δημιουργών εφαρμογών, τους μηχανικούς λογισμικού και τους επιχειρηματίες που χτίζουν εφαρμογές για το iOS. Παράλληλα, προκύπτουν και μη τεχνολογικές θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται άμεσα και έμμεσα, μέσω της οικονομίας των ψηφιακών εφαρμογών.

Η ανάπτυξη του App store έχει βοηθήσει τους προγραμματιστές στην Ευρώπη να κερδίσουν πάνω από 10,2 δισ. ευρώ, από την πώληση των εφαρμογών τους παγκοσμίως.

«Η Ευρώπη είναι το σπίτι κάποιων εκ των πιο δημιουργικών προγραμματιστών στον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε την επόμενη γενιά των επιχειρηματιών στην Ιταλία να λάβουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχουν», δήλωσε ο Tim Cook, CEO της Apple. «Η πρωτοφανής επιτυχία του App Store είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από τις 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που η Apple έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη. Και παρουσιάζει απεριόριστες ευκαιρίες για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών σε ολόκληρη την ήπειρο», συμπλήρωσε ο ίδιος.