Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, κάθε στιγμή ο αριθμός των φωτογραφιών που δημιουργούνται μέσα από τον φακό ενός iPhone είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη κάμερα στον κόσμο. Χάρη στο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας, το διάφραγμα f/1.8 και τον φακό έξι στοιχείων, με τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus είναι ακόμα πιο εύκολο να τραβήξεις φωτογραφίες και βίντεο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το μεγαλύτερο διάφραγμα επιτρέπει σε έως και 50% περισσότερο φως να φθάσει στον αισθητήρα της κάμερας και η οπτική σταθεροποίηση της εικόνας μειώνει το θάμπωμα. Ένας αισθητήρας βοηθά ώστε ο φακός να εξουδετερώσει ακόμη και το παραμικρό κούνημα, επιτρέποντας μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερη έκθεση σε σύγκριση με το iPhone 6s.

 

Έτσι, η Appe ζήτησε από επιλεγμένους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο να απεικονίσουν τη ζωή από το σούρουπο έως την αυγή μέσα από την κάμερα ενός iPhone 7. Από τις αρκτικές σπηλιές πάγου και τα ηφαίστεια της Ινδονησίας, μέχρι τα κλαμπ του Γιοχάνεσμπουργκ και τις στέγες της Σαγκάης, οι φωτογράφοι ήρθαν αντιμέτωποι με διαφορετικές προκλήσεις, στην αναζήτηση του πιο αντιπροσωπευτικού καρέ.

Ο Reuben Wu από το Σικάγο των ΗΠΑ ταξίδεψε στην Ιάβα της Ινδονησίας για να φωτογραφίσει 130 ενεργά ηφαίστεια, χρησιμοποιώντας ένα iPhone 7 τοποθετημένο σε drone, αποτυπώνοντας την εκπληκτική θέα ροής της λάβας μέσα στο σκοτάδι. Ο Ruairidh McGlynn βρέθηκε στην Ισλανδία για να φωτογραφίσει το αφιλόξενο τοπίο της Αρκτικής, ταξιδεύοντας τις νύχτες με έλκηθρο.

 

«Η Ισλανδία είναι γνωστή για τα απόκοσμα τοπία της», είπε ο McGlynn. «Ήθελα να δημιουργήσω μια σειρά από απρόσμενες εικόνες, που θα εκτείνουν τα όρια των φωτογραφίας μέσω κινητού τηλεφώνου και θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να δουν μέσα από μια διαφορετική ματιά τη χώρα. Το iPhone μου παρείχε τη δυνατότητα να συλλάβω, να επεξεργαστώ, να ελέγξω και να δημοσιεύσω τις εικόνες μου μέσα από μία συσκευή, με την ποιότητα που απαιτείται, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις να απολαύσω τη φωτογράφηση», εξηγεί ο ίδιος.

Άλλοι εστίασαν πιο κοντά στο σπίτι τους. Η Elsa Bleda φωτογράφισε καλλιτέχνες στο κέντρο και τα προάστεια του Γιοχάνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική. Η Jennifer Bin επέλεξε της γενέτειρά της, τη Σαγκάη, φωτογραφίζοντας την πόλη από τις στέγες και η Kristin Kelley, από το Ιλινόις των ΗΠΑ, θέλησε να συλλάβει τη νύχτα μέσα από τα μάτια των παιδιών της.

«Η Νότια Αφρική και ειδικά το Γιοχάνεσμπουργκ μπορεί να μοιάζουν ήσυχα τη νύχτα, αλλά στην πραγματικότητα, πίσω από αυτή την πρώτη εντύπωση υπάρχει τόση πολλή ενέργεια, τόσο χρώμα και ζωή», σχολιάζει ο Bleda. «Για μένα, οι φωτογραφικές επιλογές που προσφέρει το iPhone είναι εκπληκτικές. Προσφέρει στον φωτογράφο τόσες πολλές εφαρμογές, όπως το Slow Shutter Cam, που είναι μια από τις αγαπημένες μου.

Δες εδώ όλες τις φωτογραφίες : http://www.apple.com/newsroom/2017/01/behind-apples-new-campaign-one-night-on-iphone-7.html