Για ακόμη μια εορταστική περίοδο τα iPhone και iPad είναι τα πιο περιζήτητα δώρα, δεδομένου ότι οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, εν γένει, βρίσκονται σταθερά τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις κάθε σχετικής λίστας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Flurry, στις δυο κορυφαίες φορητές συσκευές της Apple αντιστοιχεί το 44% των ενεργοποιήσεων νέων smartphones και tablets από τις 19 έως τις 25 Δεκεμβρίου του 2016. 

Από την επεξεργασία των ίδιων στοιχείων προκύπτει και η σταθερά αυξανόμενη προτίμησή μας στα phablets, δηλαδή τα smartphones με οθόνη 5,5 ιντσών και άνω, όπως το iPhone 7 Plus. Το 37% των ενεργοποιήσεων mobile συσκευών την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα αφορούσε σε phablets, έναντι του 27% της αντίστοιχης περσινής περιόδου και του 13% το 2014.

Επιπλέον, και τα φετινά Χριστούγεννα ήταν μια ημέρα εντυπωσιακής αύξησης του αριθμού εγκατάστασης νέων εφαρμογών για smartphones και tablets. Τα downloads διπλασιάστηκαν συγκριτικά με το μέσο όρο του Δεκεμβρίου, με τα apps ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικής δικτύωσης να έρχονται πρώτα. Ακολούθησαν τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μουσικής και διασκέδασης.