Ο 15χρονος Άλεξ Τζέισον έχει στο υπόγειο του σπιτιού, στην πόλη Γουίνσλοου στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών, μια εκπληκτική συλλογή με Mac και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την ιστορία των υπολογιστών της Apple. Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, η συλλογή του νεαρού Άλεξ συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 πιο σημαντικών στον κόσμο, γύρω από προϊόντα της εταιρείας.

Ο 15χρονος ξεκίνησε τη συλλογή πριν από πέντε χρόνια, ανταλλάσσοντας ένα ποδήλατο και ένα μηχάνημα εκχιονισμού για έναν iMac. Γοητεύτηκε τόσο από τη σχεδιαστική φιλοσοφία και την καινοτομία που εισήγαγαν στην εποχή τους όλοι οι Mac, ώστε η ενασχόληση με την απόκτηση παλαιών και σε ορισμένες περιπτώσεις σπάνιων στις μέρες μας υπολογιστών να του γίνει πάθος.

Μεταξύ των δυσεύρετων πλέον αντικειμένων της συλλογής του περιλαμβάνονται ένα αυθεντικό εγχειρίδιο με οδηγίες προγραμματισμού για τον Apple II από τον Στιβ Βόζνιακ και ένας Apple I, πιθανότατα ένας από τους ελάχιστους που συνεχίζουν να είναι σε λειτουργική κατάσταση με τα αρχικά του τσιπ.

Η συλλογή αριθμεί περισσότερα από 250 αντικείμενα (στην πλειοψηφία τους παλαιοί Mac), τα οποία ο Άλεξ αγοράζει με τα χρήματα που κερδίζει κουρεύοντας το γρασίδι στους κήπους των γειτόνων του.

Με τη βοήθεια άλλων συλλεκτών και πρώην μηχανικών της Apple, ο Άλεξ Τζέισον κατάφερε να αποκτήσει ακόμα και κάποια πρωτότυπα υπολογιστών της Apple! Συζητά δε, να μεταφέρει πλέον τη συλλογή του σε κάποιο δημόσιο κτίριο, προκειμένου να είναι πιο εύκολα προσβάσιμη στους φίλους της Apple και σε όσους θέλουν να δουν από κοντά ένα σημαντικό κομμάτι από την εξελικτική πορεία των προσωπικών υπολογιστών.