Πλέον, με την εγκατάσταση του iOS 8 στις φορητές συσκευές τις Apple και την αναβάθμιση του OS Χ στην έκδοση Yosemite μπορείς να διαχειρίζεσαι τις τηλεφωνικές κλήσεις του iPhone απευθείας από το iPad και τον Mac.

Μπορείς δηλαδή να δεχτείς και να κάνεις τηλεφωνήματα, ακόμη και χωρίς να έχεις στα χέρια σου το κινητό τηλέφωνο, στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης συνεργασίας που εξασφαλίζουν το iOS 8 και το νέο OS X μεταξύ φορητών συσκευών και υπολογιστών της Apple.

Η συγκεκριμένη λειτουργία θα σε απαλλάξει από το άγχος να έχεις συνέχεια δίπλα σου το κινητό σου τηλέφωνο και να το ψάχνεις με το πρώτο κουδούνισμα ενώ είσαι μπροστά στην οθόνη του Mac ή κρατάς στα χέρια σου το iPad.

Εκτός από την εγκατάσταση των νέων εκδόσεων των λειτουργικών συστημάτων, προϋπόθεση για να μπορείς να διαχειρίζεσαι τις τηλεφωνικές κλήσεις στο iPhone και από τον Mac υπολογιστή σου ή το iPad είναι οι συσκευές να βρίσκονται στο ίδιο τοπικό ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) και να είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο λογαριασμό στο iCloud.

Από εκεί και πέρα απαιτείται μια απλή ενεργοποίηση στο FaceTime, τόσο στο iPhone, όσο και στον Mac ή το iPad, αφού μέσω αυτού γίνεται η διαχείριση των τηλεφωνικών κλήσεων. Θα χρειαστεί να πας στις Ρυθμίσεις του FaceTime και να ενεργοποιήσεις τις κλήσεις μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Ετσι, θα μπορείς να δέχεσαι, αλλά και να πραγματοποιείς τηλεφωνήματα μέσω του iPhone από τον Mac ή το iPad, όταν οι συσκευές βρίσκονται συνδεμένες στο ίδιο Wi-Fi.