Με τη διάθεση του WatchKit, προγραμματιστές και δημιουργοί μπορούν να εφαρμόσουν τις ιδέες τους πάνω σε εφαρμογές και ειδοποιήσεις για το Apple Watch, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015.

«Το Apple Watch είναι η πιο προσωπική μας συσκευή και το WatchKit παρέχει στην κοινότητα των προγραμματιστών του iOS τα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν νέες συναρπαστικές εμπειρίες στον καρπό σας», είπε ο Phil Schiller, αντιπρόεδρος και επικεφαλής Marketing της Apple. «Με το iOS 8.2 beta SDK, οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το WatchKit για να δημιουργήσουν επαναστατικές, νέες εφαρμογές και ειδοποιήσεις, σχεδιασμένες για το καινοτόμο λειτουργικό περιβάλλον του Apple Watch. Ετοιμες να δουλέψουν με νέες τεχνολογίες, όπως η δυναμική αφή, η ψηφιακή κόρωνα και η απτική ανάδραση».

Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν ειδοποιήσεις που θα επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν πράγματα κατευθείαν από τον καρπό του χεριού τους, όπως το να σβήνουν τα φώτα αφού φύγουν από το σπίτι, να έχουν άμεση πρόσβαση σε στοιχεία αεροπορικών πτήσεων και να προγραμματίζουν εκ νέου τις μετακινήσεις τους, όταν ένα τρένο ή λεωφορείο έχει καθυστερήσει. Οι προγραμματιστές μπορούν ακόμα να ενσωματώνουν τα λεγόμενα «Glances», τα οποία δείχνουν γρήγορα στους χρήστες πληροφορίες που ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως τελευταίες ειδήσεις και αθλητικά αποτελέσματα, την κατάσταση του συστήματος συναγερμού ή το επόμενο βήμα σε μια αγαπημένη συνταγή.

Το iOS 8.2 SDK beta συμπεριλαμβανομένου του WatchKit είναι άμεσα διαθέσιμο για τα μέλη του προγράμματος iOS Developer στο developer.apple.com/watchkit. To WatchKit περιλαμβάνει οδηγούς προγραμματισμού, κατευθυντήριες γραμμές, templates και άλλα.