Καθώς και αυτό το καλοκαίρι πήρε τη θέση του στο κάδρο των αναμνήσεων, ίσως ήρθε η στιγμή να ξαναδείς τα καρέ με τις μοναδικές στιγμές των διακοπών... Εκείνο το ζεστό απομεσήμερο στην παραλία, τη συναυλία στην οποία κατάφερες να πας παρέα με τους κολλητούς, τις βόλτες στα σοκάκια του νησιού ή στις μισοάδειες λεωφόρους της πόλης.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποθηκεύσεις με ασφάλεια τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σου, να τις έχεις άμεσα διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές σου ή να τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου, είναι το My Photo Stream. Είναι τόσο απλό να το ενεργοποιήσεις και σου παρέχει την ευελιξία να έχεις άμεση πρόσβαση στα αγαπημένα σου καρέ από όλες τις iOS συσκευές σου και τον υπολογιστή (ανεξάρτητα αν έχεις OS X ή Windows) μέχρι το Apple TV, για να τις απολαμβάνεις σε κάθε μεγάλη οθόνη.

Στις iOS συσκευές θέτεις σε λειτουργία το My Photo Stream ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις, iCloud, Φωτογραφίες και ενεργοποίηση της επιλογής «Αποστολή στη Ροή φωτογραφιών μου». Έτσι, όλες οι φωτογραφίες που τραβάς με το συγκεκριμένο iPhone, iPad ή iPod touch θα προωθούνται αυτόματα μέσω του iCloud σε όλες τις άλλες συνδεδεμένες συσκευές, κάθε φορά που αυτό συνδέεται σε κάποιο Wi-Fi δίκτυο.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείς ένα φωτογραφικό άλμπουμ με τις πιο πρόσφατες λήψεις, το οποίο είναι κάθε στιγμή ενημερωμένο και μπορείς να το διαχειρίζεσαι από παντού, ακόμα και αν δεν θες να ανεβάσεις στο iCloud το σύνολο των αποθηκευμένων φωτογραφιών σου, αξιοποιώντας τα 5 GΒ που σου παρέχονται χωρίς χρέωση.

Από εκεί και πέρα, για να έχεις πρόσβαση σε αυτό το άλμπουμ ροής από τον Mac αρκεί να εκκινήσεις την εφαρμογή Photos και από τις Ρυθμίσεις και το μενού του iCloud να επιλέξεις το «My Photo Stream». Ένα νέο άλμπουμ θα δημιουργηθεί με την αντίστοιχη ονομασία και μέσα σε αυτό θα βρεις όλες τις πρόσφατες φωτογραφίες που τράβηξες με τη συνδεδεμένη iOS συσκευή σου.

Αλλά και αν έχεις υπολογιστή με Windows η λύση είναι απλή. Αρκεί να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις τη σχετική εφαρμογή που σου δίνει πρόσβαση στο iCloud, ενεργοποιώντας στη συνέχεια τη διαχείριση των φωτογραφιών.