Το καλοκαίρι έφτασε, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και όλο και πιο συχνά βρίσκεσαι εδώ και εκεί, να βιντεοσκοπείς με το iPhone σου στιγμές που θέλεις να κρατήσεις για πάντα.

Ακόμα και αν δεν είσαι εκείνος (ή εκείνη) που ψάχνεται με τις ρυθμίσεις λήψης και συνήθως έχεις την κάμερα στο αυτόματο, υπάρχει τουλάχιστον μια επιλογή που θέλεις να ξέρεις: Ρυθμίζοντας τη λήψη βίντεο στα 60 fps (δηλαδή καρέ το δευτερόλεπτο), το αποτέλεσμα θα γίνει ακόμα καλύτερο, η λεπτομέρεια των αναπαραγόμενων σκηνών θα σε εντυπωσιάσει και τα βίντεο σου δεν θα έχουν να ζηλέψουν πολλά (εντάξει, υπάρχει και η σκηνοθετική πλευρά του πράγματος) από εκείνα των επαγγελματιών.

Με τη ανάλυση στα 1080p (Full HD), διπλασιάζοντας τον ρυθμό εγγραφής των καρέ έχεις πιο ομαλή ροή, ακόμα και όταν η εναλλαγή των παραστάσεων μπροστά στον φακό του iPhone 6 και 6 Plus είναι γρήγορη.

Για να το κάνεις αρκεί να πας στις Ρυθμίσεις και μετά στο μενού Φωτογραφίες και Κάμερα. Εκεί θα βρεις κάμποσες επιλογές λήψης. Ενεργοποίησε εκείνη που λέει «Εγγραφή βίντεο σε 60fps» και ξεκίνα να καταγράφεις τη δράση γύρω σου.

Να έχεις μόνο κατά νου ότι όσο ανεβαίνουν τα καρέ ανά δευτερόλεπτο ενός βίντεο, τόσο αυξάνεται και ο όγκος του αρχείου που αποθηκεύεται στη συσκευή.