Αν ρωτήσεις έναν επαγγελματία δημιουργό περιεχομένου, έναν φωτογράφο, έναν γραφίστα, έναν δημοσιογράφο, έναν μουσικό, γιατί εργάζεται αποκλειστικά και μόνο με υπολογιστές της Apple, το πιθανότερο είναι ότι προς στιγμή θα φανεί σαν να μην ξέρει τι να σου απαντήσει. Για την ακρίβεια, δεν βρίσκει τι να σου πρωτοπεί. Γιατί με τα χρόνια, ένας Mac γίνεται ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης και βοηθός.

Είτε κάνεις τη δουλειά σου με έναν Mac mini, είτε στο γραφείο κυριαρχεί ένας iMac, είτε στο backpack έχεις πάντα τον MacBook, είτε οι απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ είναι τέτοιες που έχεις εμπιστευτεί έναν Mac Pro, από τη στιγμή που θα πατήσεις το πλήκτρο ενεργοποίησης και ακουστεί αυτός ο ζεστός, χαρακτηριστικός, βαθύς και τόσο αγαπητός ήχος έναρξης κάθε υπολογιστή Mac, δεν υπάρχει χώρος στην ψηφιακή ζωή σου για κάτι άλλο.

Είναι το εμβληματικό ντιζάιν, είναι η ποιότητα κατασκευής που έχει γίνει σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη βιομηχανία (και όχι μόνο των ηλεκτρονικών υπολογιστών), είναι η αντοχή στον χρόνο και βέβαια ολόκληρο το οικοσύστημα υπηρεσιών της Apple που σου προσφέρουν απλόχερα το συγκριτικό πλεονέκτημα και σου επιτρέπουν να εργάζεσαι απρόσκοπτα και για πολλά χρόνια με έναν Mac. Είναι η κατάρριψη του μύθου ότι οι προσωπικοί υπολογιστές της Apple κοστίζουν ακριβότερα, ειδικά αν προσμετρήσεις τον μεγάλο κύκλο ζωής τους και το γεγονός ότι ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια η λειτουργική τους συμπεριφορά παραμένει σε κορυφαία επίπεδα.

Και σε αυτό παίζει ρόλο η σταθερότητα, η ασταμάτητη εξέλιξη, η πρόσβαση στην καινοτομία και η ευκολία χρήσης που σου προσφέρει το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές, το macOS. Αρκούν μόλις μερικά λεπτά μπροστά σε έναν Mac και μια πρώτη επαφή με το καθαρό, εύκολο, κατανοητό και προηγμένο περιβάλλον χρήσης του macOS για να μην κοιτάξεις ποτέ ξανά πίσω.

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς που ο κάθε κάτοχος ενός Mac ανακαλύπτει καθημερινά, αν ρωτήσεις κάποιον που εργάζεται με έναν υπολογιστή της Apple θα σου πει ξεκάθαρα ότι είναι και θα είναι η μόνη του επιλογή.